تبیان، دستیار زندگی
اختصاص بودجه قرآنی در طول سال از شتابزدگی در برنامه ریزی جلوگیری می کند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اختصاص بودجه قرآنی در طول سال از شتابزدگی در برنامه‌ریزی جلوگیری می‌کند

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان،

به گزارش تبیان حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تخصیص و تعمیم بودجه به مجموعه‌های قرآنی از ابتدای تا انتهای سال، گفت: این امر موجب می‌شود که دستگاه‌ها و نهادها آن بودجه را با برنامه‌ریزی خرج کنند چنانکه دولت موظف است قبل از سال جدید تراز مالی و بودجه پیشنهادی‌اش را به مجلس ارائه دهد که پس از بررسی و تصویب مجلس، نهایی می‌شود. لذا اهتمامی هم نسبت به اختصاص بودجه در ابتدای سال به مجموعه‌های قرآنی داشته باشند تا فرآیند برنامه‌ریزی‌ها به آخر سال و شتابزدگی نشود.
نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به اینکه اگر چه معافیت مالیاتی مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد در سطح کشور توسط قانونگذاران وضع شده است، ادامه داد: اما این قانونی که وضع شده است نقایصی دارد از جمله اینکه باید حتما اظهارنامه مالیاتی و دفاتر قانونی تشکیل شود و حال آنکه مؤسسه قرآنی که طی سال 9 سند مالی بیشتر ندارد این مؤسسه قرآنی این دفتر کل را چگونه باید تکمیل کند و در اختیار دستگاه‌های نظارتی چون مالیات و ... قرار دهد؟!
امیدیان اظهار کرد: این مؤسسه که بخشی از درآمدش از سوی خیرین و کمک‌های مردمی است و امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی ندارد. طبق قانون مالیات آنچه که اتفاق می‌افتد این است که 80 درصد درآمد‌های شما سود است و اگر قانونی را تکمیل نکنید و یا اظهارنامه را تحویل ندهید و اما این مؤسسه که در حال حاضر نیز بدهکار است و تکمیل این دفاتر و اظهارنامه‌ها که فرآیند مشقت‌باری دارد مؤسسه قرآنی که شهریه می‌گیرد و بعضا یک یا هشت سند مالی درخصوص پرداختی به مربیان، آب و برق و گاز احتمالی و... است که این از مشکلات اساسی است.
مدیر مؤسسه صاحب‌الزمان(عج) ازنا عنوان کرد: اگر این مؤسسات از بحث مالیات معاف هستند از ارائه اظهارنامه مالیاتی و تهیه و ثبت این دفاتر مالیاتی و قانونی نیز باید معاف باشند. همچنین در زمینه بیمه فعالان قرآنی نیز قانون‌گذاران می‌توانند به عنوان ردیف بودجه به صورت قانونی، موضوعی را به این امر اختصاص دهند که حمایتی ایجاد شود و دستخوش بودجه‌های دولتی قرار نگیرد و توقع مربیان قرآنی و فعالان قرآنی با تشکیل بیمه فعالان قرآنی بیشتر شده‌ است.
امیدیان با اشاره به اینکه درحال حاضر مؤسسات قرآنی با مربیانی مواجه هستند که مدعی دریافت بیمه فعالان قرآنی هستند، بیان کرد: در بحث قانون کار نیز متأسفانه اگر مربی و فعالان قرآنی در قبال مؤسسات قرآنی شکایت داشته باشد طبق قانون کار به دنبال احیای آن حق و حقوق برمی‌آیند اما مؤسسه قرآنی که درآمد ماهیانه‌اش 500 هزار تومان است و ماهیانه حقوقی را نیز به مربیانش می‌دهد که بعضا از درآمد ماهیانه‌‌شان نیز بیشتر است لذا در این زمینه نیز در قانون باید اصلاحاتی انجام گیرد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با ابراز گلایه از اینکه آیا شورای توسعه فرهنگ قرآنی که در رأس آن دبیر شورا عالی انقلاب فرهنگی و در زیر مجموعه آن وزراء گوناگون و معاونت‌های آنها نقش دارند قدرت اخذ بودجه‌های قرآنی را ندارد، گفت: اهم حضور این شورا این است که بتواند فضا را برای حرکت روبه رشد قرآنی ـ مردمی فراهم کند و حال آنکه شاهد این هستیم که خشکسالی مالی در زمینه‌های قرآنی بیشتر از سایر حوزه‌ها دیگر است. شورای توسعه فرهنگ قرآن ظرفیت عظیمی است.
وی با اشاره به اینکه فرآیند صدور مجوزها برای مؤسسات حل شد، اظهار کرد: امید است که این هیئت رسیدگی به امور مؤسسات حرکت روبه رشد و توسعه فعالیت‌های قرآنی ایجاد کنند. اما آنچه که در این زمینه مهم است بحث اتحادیه‌ها و ادغام اتحادیه‌ها در سطح استان است که امید است در سال جاری محقق شود. اما نکته مهم این است که ادغام اتحادیه‌ها به وسیله چه کسی و چه کسانی محقق می‌شود؟ آیا به وسیله همین حرکت‌های خودجوش مردمی انجام می‌شود و یا دستگاه‌ها دولتی نیز در ادغام این اتحادیه‌ها نقش دارد؟
این مبلّغ نمونه کشور بیان کرد: 31 اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ استانی و دارای مجوز ثبت داریم که قرآنیان و شخصیت‌های فرهنگی ـ قرآنی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه‌ها هستند که آگاه به مسائل قرآنی ـ مردمی هستند و روشنگر فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی بوده و هستند. لذا می‌طلبد که در بحث ادغام اتحادیه‌ها اولا تسریع ایجاد شود تا به همان شعار سال که اقدام و عمل است برسیم و ثانیا اینکه شاکله تشکیل اتحادیه‌های استانی توسط نمایندگان مؤسسات قرآنی در سطح استان انجام شود. با توجه به اینکه نظام واحدی برای صدور مجوز مؤسسات است. همچنین تحادیه مؤسسات قرآنی کشوری نیز توسط نمایندگان استانی که آنها نیز توسط نمایندگان مؤسسات در سطح استان انتخاب شده‌اند تشکیل و انتخاب شوند.
وی اضافه کرد: این مؤسسات قرآنی که خودجوش شکل گرفته‌اند، اتحادیه‌های استان را انتخاب می‌کنند و اتحادیه‌های استانی نیز به تبع اتحادیه‌های کشوری را شکل دهند. لذا آن هنگام است که ابتکار، خلاقیت و ارتقای فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی در سطح این تشکل‌ها رخ می‌دهد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با اشاره به اینکه حضور اتحادیه‌ها در سطح استان‌ها و تعاملشان با دستگاه‌ها و نهادهای سطح استان موجب پرهیز از حرکات جزیره‌ای قرآنی شده‌ است، تأکید کرد: بلکه این اتحادیه‌ها با ارائه ظرفیت‌های مؤسسات و انعقاد تفاهم‌نامه‌های درون استانی میان دستگاه‌ها و نهاد‌های سطح استان و برخورداری و بهره‌مندی از پتانسیل متقابل، از موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی جلوگیری کرده‌اند. 


iqna.ir | خبرگزاری بین المللی قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .