تبیان، دستیار زندگی
نمایشگاه گروهی نقاشی در ˝ایده پارسی˝/ گالری اُ میزبان تئاتر صامت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایشگاه گروهی نقاشی در ˝ایده پارسی˝/ گالری اُ میزبان تئاتر صامت

title

نمایشگاه نقاشی‌های علی نصیر در گالری اُ افتتاح می‌شود.

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان "مهاجر" از روز جمعه 17 اردیبهشت ماه در گالری " ایده پارسی " برگزار خواهد شد.

در این نمایشگاه که توسط "الناز صباغپور " گردآوری شده است آثار نقاشی 16 نفر از نقاشان معاصر به نمایش گذاشته می‌شود . هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه درک خود از مفهوم "مهاجرت" را در آثار خود به تصویر کشیده‌اند.

بیانیه نمایشگاه ، شرحی است از چگونگی شکل گیری این رویداد هنری: "انسان مدام در تلاش برای پیشرفت و دستیابی به موقعیت‌های بهتر، برای تأمین زندگی و رقم زدن آینده ای درخشان تر برای خود و بازماندگانش است. این خصلت انسان متفکر، وی را در چالشی قرار می‌دهد که مستلزم شکستن حریم‌های امن و آرامش بخش خویش برای صعود به قله‌های دیگر است.در این میان آدمی همواره با تضادها و پارادوکس‌هایی در جدال است. بریدن از گذشته، خانه پدری، موطن مادر، خاطرات کودکی و بسیاری از خوشی‌ها و حسرت‌ها در قبال امید به ساختن آینده ای بهتر؛ انگاره ساده ایست بیان احساسات در قالب کلمات، چرا که حروف قاصر از تشریح دوگانگی رخ داده در ضمیر ناخودآگاه هر فرد اند و تنها می‌توان به این جمله بسنده کرد : " هجرت برای تبدیل وضعیت حال به موقعیتی بهتر و والاتر صورت می‌پذیرد و مهاجر انسانی است با گذشته ای معلوم و آینده ای نا معلوم..."

نمایشگاه حاضر، شرح و بسط تجربیات هر یک از هنرمندان به زبان رنگ و فرم است.

کیانا اسکندری، بابک بیداریان، مصطفی ترابی، نسرین جعفری، علیرضا چمک، زهره حاتمی پور، فرامرز خانی، حمید زارع، الناز صباغپور ، محمود طاهری نصر، نجوا عرفانی، فرحانه علوی، رزا کاشانی، شیرین میر جمالی، جابر نصیری الحسینی، هما همایونی هنرمندان حاضر در این نمایشگاه هستند.

این نمایشگاه تا 22 اردیبهشت ماه هر روز از ساعت 17-20 پذیرای علاقمندان خواهد بود. گالری ایده پارسی در خیابان شریعتی، خیابان دولت ، نرسیده به سه‌راه نشاط، کوچه اله‌وردی آذر، پلاک 28 واقع شده است.

تئاتر صامت در گالری اُ

مجموعه‌ای از نقاشی‌های علی نصیر با عنوان "تئاتر صامت" از جمعه ۱۷ اردیبهشت در گالری آ به نمایش درمی آید.

نصیر هنرمندی است که فرهنگ سرزمینش برایش گرانبهاست و با گذشت زمان گرانبهاتر نیز می‌شود. از همین روست که ریشه‌ی رنگ‌آمیزی‌هایش را در ایران می‌بیند. رویکردش به نگارگری ایرانی اما خلاقانه است و هرگز سعی نمی‌کند از نظام ساختاری نقاشی ایرانی تقلید کند. تأثیر رنگ‌های درخشان این نگارگری بر کارهای نصیر دریک مقایسه‌ی مستتقیم به گونه‌ای شگفت‌انگیز آشکار می‌شود.

با این همه این تاریخ هنر غرب است که خمیرمایه کار را دراختیار او می‌نهد. مدام برایش طرح مسئله می‌کند، سؤال برمی‌ا‌نگیزد و به او امکان و مضمون هنری عرضه می‌دارد. به این ترتیب است که در لایه‌های پنهان این آثار معماگونه با رنگ‌آمیزی شگفت‌انگیز و بی‌بدیل که اشیا در داخل اثر مثل جواهر می‌درخشند، او به کند و کاو عمیق‌ترین موضوعات بشری می‌پردازد.

دوره‌های کاری علی نصیر ضمن استقلال اجزا، یک مجموعه‌اند و مرکز این مجموعه، انسان و هستی انسان است. او با سیال کردن فرم به عنوان گسستی آنارشیستی از قید نظم و اهمیتی که برای اتفاق در تصویر قائل است و امتناع از تصویر کردن انسانی خاص و یا جغرافیایی مشخص، به شیوه‌ی یگانه‌ای دست پیدا کرده است. مضمون هر کار نصیر ارجارعی دارد به موضوع کار دیگری و به این ترتیب زنجیره‌ای از آثار شکل می‌گیرد که هدفشان بررسی موقعیت انسان است. انسان به معنای وسیع کلمه و به شکل جهانی‌اش.

نصیر در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران گذراند و در۲۳ سالگی راهی اروپا شد و سرانجام در شهر برلین اقامت گزید. بعد از تردید در انتخاب بین معماری، سینما و نقاشی سرانجام نقاشی را انتخاب کرد و بین سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۲ در دانشگاه هنر برلین به تحصیل نقاشی پرداخت. در همین سال‌ها بورس تبادل دانشجو بین فرانسه و آلمان را دریافت کرد و مدت زمانی مقیم بزانسون فرانسه شد. در سال ۱۳۶۴ برنده بورس دوسالانه “حمایت از هنرمندان و دانشمندان جوان” شد. بین سال‌های۱۳۷۰ تا ۱۳۸۴ در مقاطع مختلف در دانشگاه هنر برلین، آکادمی تابستانی پادربورن و مدرسه عالی فنی برلین تدریس کرد. او تجربه‌ی کوتاه مدت تدریس در دانشگاه آزاد و تهران را نیز دارد.


نمایش نقاشی‌های علی نصیر تا 5 خرداد در گالری آ به نشانی خیابان ویلا، کوچه خسرو، پلاک 46 ادامه خواهد داشت.


هنرانلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .