تبیان، دستیار زندگی
ورود هنر های حجمی به حوزه دفاع مقدس
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ورود هنر‌های حجمی به حوزه دفاع مقدس

چهارمین جشنواره بین‌المللی هنر مقاومت

طاهر شیخ الحکمایی، دبیر بخش  آثار حجمی چهارمین جشنواره بین‌المللی هنر مقاومت با بیان این که  تعداد زیادی از هنرمندان خارجی در این جشنواره حضور خواهند داشت، اظهار کرد: برگزاری بین‌المللی جشنواره هنر انقلاب کمک می‌کند تا مضامین انقلابی و اسلامی در معرض دید هنرمندان خارجی قرار گیرد. این اتفاق سبب خواهد شد تا جلوی برخی تنگ نظرهای که در جهان نسبت به ایران اسلامی وجود دارد از بین رود، زیرا دشمنان این ملت سعی دارند به انحای مختلف حقانیت ما را در بین مردم جهان خدشه‌دار کند، ولی زبان هنر قادر است نقشه آنان را کاملا خنثی کند.

وی افزود: از نگاه من در حوزه کارهای حجمی ما می‌توانیم موفقیت‌های چشمگیری به دست آوریم، زیرا نمادهایی که در مجسمه‌سازی مقاومت وجود دارد، بسیار زیباست. برای نمونه به خداحافظی یک مادر با فرزند رزمنده‌اش، یا در آغوش گرفتن شهیدی در دست رزمنده‌ای دیگر، الگوهایی است که انتظار می‌رود هر تماشاگری را تحت تاثیر خود قرار دهد. موضوع دیگر این‌که در هنر حجم آنچه که دیده می‌شود اغراق نیست، بلکه عین واقعیت است، چون نمی‌توان به روی سنگ و چوب، اثر هنری خلق کرد که اغراق ویژگی بارز آن باشد. برای همین معتقدم تاثیرگذاری این بخش نیز بیشتر خواهد بود.

این مجسمه‌ساز ادامه داد: البته تمام کارهای بخش حجم به مجسمه اختصاص داده نشده است، بلکه نقش برجسته هم قسمتی از بخش حجم جشنواره هنر مقاومت را شکل می‌دهد. نکته دیگر اینکه، حضور بخش حجم در این رویداد سبب شده تا نگاه‌ها به مجسمه بسیار مثبت شود، چون در گذشته درباره این هنر شبهاتی وجود داشت که خوشبختانه در زمان حال از بین رفته است، البته باید بگویم که در اوائل انقلاب برخوردهایی که با حجم می‌شد تنها مربوط به بخشی از این هنر بود که نوعی پیکره‌تراشی غربی را تصویر می‌کرد، ولی در همان زمان از مجسمه‌های حافظ، سعدی و... استقبال نیز می‌شد.

هنرمندان را به سمت هنری مقاومت هدایت کنیم

شیخ الحکمایی با بیان این نکته که این جشنواره باید در عالم هنر نیز جریان‌سازی کند، گفت: منظور ما از برگزاری این رویداد این نبوده که تنها آثاری را به نمایش در آوریم، بلکه می خواستیم زمینه‌ای فراهم شود تا هنرمندان مجسمه‌ساز نیز بیشتر به سمت مضامین دفاع مقدسی سوق پیدا کنند، چون معتقدم اگر داشته‌های این هنر به درستی معرفی شود، علاقمندان بسیاری به سمت آن کشیده خواهند شد.

وی در انتهای سخنان خود تصریح کرد: انتظار نداریم که در همان قدم‌های ابتدایی بتوانیم به هر چه که می‌خواهیم برسیم، اما بسیار امیدواریم بعد از برگزاری چند دوره دیگر بتوانیم در بخش حجم الگوی شناخته شده در این زمینه به جهانیان ارائه دهیم. اتفاقی که در صورت حمایت هنرمندان و مسئولان اتفاقی دور از ذهن نیست.


iqna.ir | خبرگزاری بین المللی قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .