تبیان، دستیار زندگی
امروز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت 1395 هجری خورشیدی، بیست و پنجم رجب 1437 هجری قمری، سوم می 2016 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چهاردهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت 1395 هجری خورشیدی، بیست و پنجم رجب 1437 هجری قمری، سوم می 2016 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

14 اردیبهشت 1358

امام خمینی به مناسبت شهادت استاد مرتضی مطهری فرمودند: ما از مرگ نمی ترسیم و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید. دلیل عجز شماست كه در سیاهی شب متفكران ما را می كشید؛ برای اینكه «منطق» ندارید. اگر منطق داشتید كه صحبت می كردید؛ لكن منطق ندارید. منطق شما ترور است؛ منطق اسلام ترور را باطل می داند... لكن با ترور شخصیت های بزرگ ما، اسلام ما تایید می شود.

14 اردیبهشت 1340

به دلیل افزایش تظاهرات دبیران و نارضایتی های نمایندگان مجلس شورای ملی از مشكلاتی كه در هشت ماه نخست وزیری شریف امامی در حكومت پهلوی همچنان حل نشده باقی مانده بود، وی از مقام خود استعفا و به صورت موقت از صحنه سیاست كناره گیری كرد.

14 اردیبهشت 1330

رزمناو انگلیسی اچ. ام. اس. یوریالوس به دنبال اعلام ملی شدن صنعت نفت، وارد خلیج فارس شد.

14 اردیبهشت 1306

مجلس شورای ملی قانون تشكیل بانك ملی ایران را به منظور پیشرفت امور بازرگانی، كشاورزی، پیشه و هنر تصویب كرد. سرمایه این بانك 150 میلیون ریال پیش بینی شده بود كه به كمك دولت، 20 میلیون ریال سرمایه مقدماتی به بانك داده شد. پس از تصویب این قانون در كمیسیون دارایی مجلس شورای ملی، بانك ملی ایران در شهریور 1307 هجری خورشیدی به صورت رسمی گشایش یافت.

14 اردیبهشت 1304

بانك سپه با استفاده از درآمد بازنشستگی نظامیان برای سامان دادن به امور مالی ارتش فعالیت خود را به عنوان نخستین بانك با فكر و سرمایه ایرانی آغاز كرد. نام این بانك در ابتدا بانك پهلوی قشون بود كه پس از مدتی به بانك سپه تغییر نام داد.

14 اردیبهشت 1303

سرهنگ اسماعیل خان نماینده وقت وزارت جنگ در برلن با ارسال پیامی به وزارتخانه خود خبر داد كه بزرگ ترین كمپانی آلمان به نام ولف برای ایجاد راه آهن در ایران اعلام آمادگی كرده است. وی درخواست كرد نماینده این شركت برای گفت وگو راهی ایران شود.

14 اردیبهشت 1303

مراسم تحلیف 19 تن از نمایندگان مجلس شورای ملی در حضور مردم و سفیران كشورهای خارجه برگزار شد. در این مراسم آیت الله سیدحسن مدرس نخستین نماینده ای بود كه در برابر قرآن سوگند یاد كرد.

14 اردیبهشت 1303

اعضای كمیته جمهوری و رضاخان با یكدیگر دیدار و درباره چشم انداز فعالیت های خود در آینده مشورت كردند.

14 اردیبهشت 1300

مردم رشت برای خارج شدن انگلیسی ها از خاك ایران تظاهرات سیاسی بزرگی برگزار كردند.

14 اردیبهشت 1296

همزمان با جریان جنگ جهانی اول ساموئل جردن رئیس كالج آمریكایی ها در تهران با فرستادن پیامی به نیویورك نوشت: قحطی در ایران بر خلاف انتظار افزایش یافته و با همه گیری گسترده تیفوس و تیفوئید(حصبه) همراه شده است.