تبیان، دستیار زندگی
ارتباط با قرآن زندگی انسان را صیقل می دهد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ارتباط با قرآن زندگی انسان را صیقل می‌دهد

قرآن

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان البرز، مهدی مرادی، مدرس موسسه علم‌داران نور البرز در اولین نشست آشنایی با روش‌ها و مبانی تفسیر موضوعی قرآن کریم که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی البرز و کانون قرآن و عترت دانشگاه خوارزمی در این دانشگاه در کرج برگزار شد، گفت: قرآن یک رسانه است که باید با آن ارتباط گرفت تا به وسیله آن به امور زندگی صیقل بخشیم.

وی با بیان اینکه قرآن می‌تواند در زندگی ما تاثیر مثبتی داشته باشد، افزود: بناباین نباید قرآن را با هدف صرف ثواب خواند و به آن اکتفا کرد بلکه عقل ما حکم می‌کند آن چیزی را که می‌خوانیم، درک کنیم.
مرادی خاطرنشان کرد: درست این است که ما آن چه از قرآن می‌خوانیم را بفهمیم و در زندگی به کار ببندیم.

این کارشناس علوم قرآنی گفت: اگر قرار باشد قرآن را تلاوت کنیم ولی کاربردی نداشته باشد فایده‌ای ندارد و صرف اکتفا به قرآن خواندن برای ثواب راهی را در زندگی برای ما باز نمی‌کند.

وی تصریح کرد: توجه به قرآن یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در زندگی انجام دهیم و اگر تاکنون این کار را انجام نداده‌ایم حال باید به آن توجه کنیم.

مرادی افزود: خداوند این لطف را در حق ما ارزانی داشته و قرآن را در اختیار ما قرار داده است که قرار است زندگی ما را به سمت سعادت پیش برد و ما را خوشبخت کند.

وی یادآور شد: قرآن نازل نشده است که فقط محدودیت‌هایی را در زندگی ما ایجاد کند؛ قرآن مسیر خوشبختی را نشان می‌دهد و قطعا در این مسیر محدودیت‌هایی نیز وجود دارد ولی در نهایت به سعادت ختم می‌شود.

این کارشناس علوم قرآنی توضیح داد: حال مهم‌ترین مساله این است که خوشبختی و زندگی از نظر قرآن چه معنایی دارد؛ قرآن حقایق زندگی را به ما نشان می‌دهد که با دانستن این حقایق می‌توانیم خوشبختی از نظر قرآن را نیز درک کنیم.

وی با تاکید بر دوگانه بودن عالم خاطرنشان کرد: ما یک عالم ظواهر و مادی داریم که به طور مستقیم با آن مواجه هستیم اما آیا عالم فقط به همین ظواهر ختم می‌شود؟

این مسئول یادآورشد: قطعا عالم فقط به ظواهر خلاصه نمی‌شود و حقایق باطنی دیگری در دنیا وجود دارد که قرآن می‌تواند آن ها را روشن کند.

وی ادامه داد: حال چگونگی آشنایی با این حقایق به چگونگی ارتباط گرفتن با قرآن مربوط می‌شود که بحثی بسیار مهم و اساسی در مورد تعامل با قرآن است.

وی به دیدگاههای مختلف مواجه با قرآن اشاره کر وگفت: یک دیدگاه اعتقاد دارد قرآن را فقط باید برای ثواب خواند و دریافت معنای خاصی از آن محلی از اعراب ندارد.

مرادی افزود: دیدگاهی دیگر مراجعه مستقیم به قرآن و صرف اکتفا به همین مراجعه را کافی می‌داند که البته دیدگاه نادرستی است.

وی در پایان: از اهمیت سیره نبوی و اهل بیت در مراجعه به قرآن گفت و یادآور شد: بهترین راه دستیابی به قرآن با توجه به سیره نبوی و مراجعه مستقیم به آن همراه با تدبر در آیات است که می‌تواند ما را به سمت آشنایی با حقایق قرآن سوق دهد.


خبرگزاری شبستان :: Shabestan News

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .