تبیان، دستیار زندگی
آلمان، ترکیه، استرالیا و دانمارک به عنوان کشورهای هدف از نیروی کار ایرانی دعوت به عمل آوردند....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اعزام نیروی کار ایرانی به5 کشور 

آلمان، ترکیه، استرالیا و دانمارک به عنوان کشورهای هدف از نیروی کار ایرانی دعوت به عمل آوردند....

فرآوری: ه-هدایتی -بخش اقتصاد تبیان
سفر

یکی از روش های جستجوی شغل از سوی کارجویان و جوانان ایرانی این است که تلاش کنند تا در صورت فراهم شدن شرایط، شغلی را در آنسوی مرزهای کشور برای خود دست پا کنند البته اشتغال در خارج از مرزها شرایطی را دارد که متقاضیان کار باید آنها را فراهم کنند.
هرچند جستجوی شغل در خارج از کشور تنها مختص جوانان ایرانی نبوده و تقریبا از سوی کارجویان بسیاری دیگر از کشورها نیز انجام می شود، اما این مسئله در مورد کشورهایی که از اوضاع بازار کار نامناسب تری برخوردارند به مراتب از شدت و جدیت بیشتری برخوردار است به نحوی که کارجویان این گروه از کشور، تلاش بیشتری برای یافتن شغل در خارج از کشور می کنند.

موانع اشتغال جوانان ایرانی در خارج

اما کاریابی برای کارجویان ایرانی در آنسوی مرزها، ویژگی ها و شرایط دیگری دارد.
به عقیده کارشناسان بازار کار، ناآشنایی به زبان های خارجی، منطبق نبودن تحصیلات و مهارت های جوانان ایرانی با نیازهای روز بازار کار کشورهای نیروپذیر، رقابت برخی کشورها به لحاظ اعزام نیروی کار ارزان باعث شده تا کارجویان ایرانی در یکی دو دهه اخیر توفیق چندانی در اشتغال در بازارهای بین المللی نداشته باشند.

با چشم انداز جدیدی که در دوران پسابرجام به وجود آمده و گشایش فضای تعامل با کشورهای دنیا،  مذاکرات و تعاملاتی برای اعزام نیروهای کار داخلی به کشورهای پذیرنده صورت گرفته و بر همین اساس کشورهای استرالیا، آلمان، دانمارک، ترکیه و همچنین ایرلند نسبت به جذب نیروی کار ایرانی ابراز تمایل کردند.

علاوه بر این، یکی از اساسی ترین اقدامات موثر در این باره، تلاش دولت ها برای فراهم کردن زمینه های اشتغال درصدی از کارجویان در بازارهای بین المللی است که متاسفانه در این بخش نیز با وجود طرح برخی مباحث و حتی ایجاد تکالیف برنامه ای، نتیجه روشنی عاید کارجویان متقاضی اشتغال در بازارهای کار خارجی نشد  اما مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار از آلمان، ترکیه، استرالیا و دانمارک به عنوان کشورهای هدف برای اعزام کارجویان ایرانی نام برد.

"محمد اکبرنیا"  اظهار کرد: با چشم انداز جدیدی که در دوران پسابرجام به وجود آمده و گشایش فضای تعامل با کشورهای دنیا، مذاکرات و تعاملاتی برای اعزام نیروهای کار داخلی به کشورهای پذیرنده صورت گرفته و بر همین اساس کشورهای استرالیا، آلمان، دانمارک، ترکیه و همچنین ایرلند نسبت به جذب نیروی کار ایرانی ابراز تمایل کردند.
وی با اشاره فعالیت حدود 80 مرکز کاریابی خارجی در کشور، از آمادگی کشورهای انگلیس، استرالیا و گرجستان برای ایجاد دفاتر هدایت نیروی کار خبر داد.
به گفته اکبرنیا، دفاتر هدایت نیروی کار وظیفه حمایت از شاغلان ایرانی خارج از کشور و ایجاد بسترهای اشتغال و فراهم سازی اعزام نیروی کار به خارج را برعهده دارند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار در ادامه رشته های موردنیاز برای اعزام نیرو به استرالیا را پرستاری و پزشکی عنوان کرد و گفت: ترکیه برای مشاغل عمومی خود نیازمند نیروی کار است و آلمان نیز خواهان نیروی کار ماهر است که بر این اساس برنامه اعزام نیروی کار به این کشورها را در دستور کار داریم.
 وی در پایان با تاکید بر لزوم برخورد و مقابله با کاریابی های غیرمجاز، از هماهنگی با پلیس فتا و اداره اماکن برای شناسایی متخلفان خبر داد و تصریح کرد: بر اساس قانون، کاریابی هایی که به طور غیرمجاز فعالیت می کنند شناسایی و با آنها برخورد می شود



منابع : جام جم / فردا نیوز