تبیان، دستیار زندگی
برنامه های قرآنی بخشی از فرهنگ سازی در تمدن جدید اسلامی است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برنامه های قرآنی بخشی از فرهنگ سازی در تمدن جدید اسلامی است

قرآن

به گزارش تبیان به نقل از خبرنگار معارف ایرنا، سیدعلی سرابی روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان، حافظان، مبتهلان و گروه های مدیحه سرایی ممتاز كشور افزود: تعمیق این برنامه ها با توجه به میزان تاثیرگذاری آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در ترویج ارزش و اندیشه های انقلاب اسلامی با بهترین شكل تاثیر بسزایی دارد.
وی تواشیح، مدیحه سرایی و ابتهال را از برنامه های مهم گروه های تواشیح دانست كه در سفرهای تبلیغی تاثیرگزاری آن به خوبی احساس می شود و اعضای این گروه ها به خوبی احساس كرده اند كه اجرای چنین برنامه هایی تا چه اندازه در ترویج ارزش های انقلاب اسلامی موثر است.
رییس نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان تاكید كرد: برگزاری این نشست و تمركز روی موضوع تواشیح به دلیل عمق بخشی به این هنر اسلامی انجام می شود و اساتید و پژوهشگران طی سه روز با ارائه مقالات و سخنرانی در تنقیح مبانی این كار پژوهش كرده و مواردی را كه نیازمند مباحثه و تبادل نظر است بررسی می كنند.
در این نشست سه روزه كه با حضور اساتید، پیشكسوتان و پژوهشگران قرآنی برگزار می شود با عنوان بررسی خاستگاه و تبیین قواعد حاكم در ابتهال و تواشیح نوشته سید امین میرزایی، بررسی ویژگی های بایسته اداء در ابتهال و تواشیح به قلم محمود لطفی نیا، بررسی ویژگی های بایسته لحن در ابتهال و تواشیح نوشته مهدی دغاغله ارائه می شود و محسن بادپا نیز نكاتی را درباره تواشیح و ابتهال بیان می كند.
در ادامه این مراسم محسن یاراحمدی مقاله ای را با عنوان بررسی پیامدهای ورود سبك های جدید در تواشیح و ابتهاال ارائه می دهد.
روهای پنجشنبه و جمعه نیز ارائه مقالات از سوی كارشناسان و پژوهشگران در حسینه الزهرا در مجتمع امام خمینی (ره) ادامه خواهد داشت و از برگزیدگان پنجمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان و همچنین از مقام شهدای قرآنی منا تجلیل خواهد شد.
دوازدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان، حافظان، مبتهلان و گروه های مدیحه سرایی كه از امروز آغاز به كار كرده تا جمعه ادامه دارد و كارشناسان در این نشست به مسائلی همچون «بررسی خاستگاه و تبیین قواعد حاكم بر ابتهال و تواشیح»، «بررسی ویژگی های بایسته متن، لحن و اداء در ابتهال و تواشیح»، «بررسی امكان ورود ادعیه مأثوره و متون فارسی به تواشیح و ابتهال» و «بررسی مكتب های ابتهال و تواشیح در مصر و سوریه و معرفی شخصیت هنری مشاهیر این مكتب ها» می پردازند.
«بررسی پیامدهای ورود سبك های جدید تواشیح و ابتهال»، «بررسی پیشینه، سیر تطور و آسیب شناسی تواشیح و ابتهال در جمهوری اسلامی»، «بررسی امكان استفاده از الحان و نغمات غیرعربی از جمله فارسی در تواشیح و ابتهال» و «بررسی تأثیرمتقابل قرائت قرآن كریم، ابتهال و تواشیح بر یكدیگر» از دیگر موضوع های این نشست است.
این نشست را می توان به عنوان بزرگترین اجتماع استادان، قاریان و حافظان در حوزه آموزش عالی دانست كه تاكنون 11 نشست با نگاهی به موضوع های تخصصی تلاوت و حفظ برگزار شده و آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه به بحث و بررسی گذاشته شده است.
سال گذشته نیز در یازدهمین نشست تخصصی كه با موضوع تغنی در قرائت برگزار شد، 45 مقاله پیرامون فقه تغنی در قرائت قرآن و فقه احكام و قواعد تجویدی با حضور اساتید برجسته ارائه شد.
فراهنگ**1003**9132**1027


www.irna.ir

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .