تبیان، دستیار زندگی
امروز چهارشنبه هشتم اردیبهشت 1395 هجری خورشیدی، نوزدهم رجب 1437 هجری قمری، بیست و هفتم آوریل 2016 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هشتم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز چهارشنبه هشتم اردیبهشت 1395 هجری خورشیدی، نوزدهم رجب 1437 هجری قمری، بیست و هفتم آوریل 2016 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

8 اردیبهشت 1370

دفتر حفاظت منافع كشورهای مصر و ایران در شهرهای قاهره و تهران بازگشایی و زمینه همكاری و نزدیكی دو كشور فراهم شد.

8 اردیبهشت 1364

پادگان حمید در 41 كیلومتری جاده اهواز خرمشهر به وسیله نیروهای رژیم بعث عراق بمباران شیمیایی شد كه به شهادت تعدادی از رزمندگان ایرانی انجامید.

8 اردیبهشت 1360

علی اكبر شیرودی خلبان متعهد هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران، در حالی كه تانك های عراقی به طرف قره بلاغ دشت ذهاب در حركت بودند با بالگرد به رویارویی با آنان پرداخت و پس از نابودی چندین تانك، هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

8 اردیبهشت 1359

سایروس ونس وزیر امور خارجه آمریكا، سه روز پس از شكست عملیات كماندوهای این كشور در صحرای طبس از سمت خود كناره گیری كرد، او از پیش با این عملیات مخالف بود.

8 اردیبهشت 1358

نشریه لوموند چاپ پاریس نوشت: جیمی كارتر رئیس جمهوری آمریكا معاون سازمان اطلاعات مركزی آمریكا( سیا) را به پاناما فرستاده است تا محمدرضا پهلوی را از رفتن به آمریكا منصرف كند.

8 اردیبهشت 1357

مارگارت تاچر رهبر حزب محافظه كار انگلیس برای اعلام حمایت كشورش از رژیم پهلوی وارد تهران شد.

8 اردیبهشت 1352

كلیسای سنت سركیس در خیابان كریمخان زند تهران با حضور رهبران ارامنه جهان گشایش یافت.

8 اردیبهشت 1348

مقیاس های مصوب، روش های قطع بندی و شماره گذاری نقشه های كشور ایران در شورای عالی جغرافیایی كشور به تصویب رسید.

8 اردیبهشت 1344

ایران و آمریكا قرارداد خرید 100 هزار تن گندم را امضا كردند كه این روند در سال های بعد افزایش یافت.

8 اردیبهشت 1343

ژنرال مایرآمیت رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) در سفری محرمانه وارد تهران شد و با نخست وزیر، رئیس ستاد ارتش، رئیس اطلاعات ارتش و چند افسر بلند پایه دیگر در ایران دیدار و گفت و گو كرد.

8 اردیبهشت 1342

دین راسك وزیر امورخارجه آمریكا كه روز گذشته برای یك دیدار رسمی به ایران آمده بود، هنگام ترك تهران در فرودگاه مهرآباد برای توفیق محمدرضا پهلوی در تحقق آنچه كه انقلاب سفید نامیده شده بود، آرزوی موفقیت كرد.

8 اردیبهشت 1324


دو روز پیش از تصرف برلین به وسیله ارتش سرخ و خودكشی هیتلر، دولت وقت ایران در یادداشتی از دولت های انگلیس، شوروی و آمریكا خواست برپایه وعده قبلی خود در اجلاس سران متفقین در تهران، نظامیان خود را از ایران خارج سازند.

8 اردیبهشت 1300

روتشتین نخستین سفیر شوروی در ایران با كالسكه سلطنتی و در حالی كه قزاق های مسلح او را همراهی می كردند به منظور تسلیم استوار نامه خود به احمدشاه، راهی قصر فرح آباد شد.

8 اردیبهشت 1300

حكومت اصفهان از وزارت داخله خواست به دلیل حفظ و حراست عمارت چهل ستون و ضرورت تعمیر آن، به اداره مالیه دستور داده شود، مبلغ 200 تومان برای تعمیرات این عمارت اختصاص دهد.

8 اردیبهشت 1297

مستوفی الممالك از رئیس الوزرایی كناره گیری و احمدشاه، نجفقلی خان صمصام السلطنه را به این سمت انتخاب كرد.

8 اردیبهشت 1294

مشیرالدوله رئیس الوزای وقت به دلیل فشار روس و انگلیس استعفا كرد و میرزا جواد خان سعدالدوله از وابستگان این دو كشور با امضای احمدشاه به رئیس الوزرایی انتخاب شد. وی در این سمت یك روز بیشتر دوام نیاورد و روز بعد رئیس الوزرایی او با تهدید آلمان لغو و عین الدوله به این مقام برگزیده شد.

8 اردیبهشت 1289

محمد ولی خان تنكابنی سپهدار اعظم، كابینه سوم خود را تشكیل داد.

8 اردیبهشت 1288

نظامیان روسیه وارد تبریز شدند و این شهر را مورد تاخت و تاز قرار دادند.

8 اردیبهشت 1286

كابینه سلطانعلی خان وزیر افخم، دومین كابینه عصر مشروطه كه در دوم فروردین همان سال شكل گرفته بود، پس از 40 روز به كار خود پایان داد.