تبیان، دستیار زندگی
به جای بیان علائم ظهور امام زمان(عج)، برای ظهور زمینه سازی شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

به‌جای بیان علائم ظهور امام زمان(عج)، برای ظهور زمینه‌سازی شود

isna

به گزارش تبیان به نقل از معاون مرکز تخصصی مهدویت گفت: برای رفع آسیب‌های موجود در مسئله مهدویت در جامعه باید در بعد علمی سطح معرفتی مردم را با محوریت «قرآن و مهدویت» ارتقا دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «ما در دوران غیبت باید شناخت خود را نسبت به امام عصر (عج) ارتقا بدهیم و بدانیم که او حجت خدا بر روی زمین و یک انسان کامل است» اظهار کرد: ما باید خود را از نظر فردی و اجتماعی به امام عصر (عج) نزدیک کنیم. یعنی در جامعه مهدوی زیست و مهدی باور زندگی کنیم و همواره کارهایی که مدنظر حجت خداوند بر روی زمین است را انجام بدهیم که متاسفانه این اصل اکنون به صورت فراگیر در جامعه ما وجود ندارد.

وی گفت: ما هرگاه در جامعه دچار گرفتاری و آسیب می‌شویم به یاد امام می‌افتیم در حالی که باید همواره امام (عج) را به عنوان یک الگوی تمام عیار در زندگی خود مورد توجه قرار دهیم و بدانیم که اگر بخواهیم به قله کامل بندگی خداوند برسیم باید پیرو امام باشیم، چون امام به عنوان بلدِ راه و انسان کامل می‌تواند ما را به سمت بندگی خداوند پیش ببرد و هرچقدر که انسان بتواند رضایت و انتظارات امام عصر (عج) را به نحو احسن برآورده کند، یعنی عملا راه را درست رفته است.

معاون تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت یادآور شد: ما در مسائل اعتقادی، اجتماعی،‌ فرهنگی و در کل مسائل باید یک ضرورت و باور در اجتماع به وجود بیاوریم و کاری کنیم که افراد جامعه به سمت آرمان‌هایی که مدنظر امام عصر (عج) است، حرکت کنند.

نصوری در ادامه با بیان این‌که «تهدیدها و آسیب‌هایی که در رابطه با مسئله مهدویت وجود دارد اکنون در جامعه بسیار زیاد است» تصریح کرد: ما به جای اینکه ذائقه افراد جامعه را به سمت زمینه‌سازی و بسترسازی ظهور سوق بدهیم متاسفانه زمینه‌هایی همچون علائم و نشانه‌های ظهور را دنبال می‌کنیم در حالی که تکلیف ما اکنون در جامعه بیان علائم و نشانه‌های ظهور نیست بلکه ما باید ساختارسازی و زمینه سازی ظهور حضرت را مدنظر قرار بدهیم. و بیان علائم و نشانه‌های ظهور یکی از آسیب‌های مهدویت است.

وی یادآور شد: آسیب دیگری که در مسأله مهدویت وجود دارد این است که برخی می‌خواهند ذائقه مردم را به سمت ملاقات به حضرت سوق بدهند، در حالی که در زمان غیبت وظیفه ما ملاقات حضرت نیست گرچه دیدار حضرت آرزوی تمام بندگان و یک عنایتی است که شامل هر کسی نمی‌شود، ولی در عصر غیبت این جزء وظایف ما نیست که مردم را سوق بدهیم به سمت ملاقات با حضرت.

نصوری تصریح کرد: آسیب دیگری که در بین خطبا و شخصیت‌های نخبه کشور نیز وجود دارد این است که ذائقه را به سمت و سوی تعیین زمان ظهور حضرت پیش می‌برند و این خود می‌تواند آسیب زیادی به جامعه بزند. ما نباید مردم را به سمتی ببریم که زمان ظهور را تعیین کنیم. این پیامدهای منفی بسیاری زیادی را به دنبال دارد.

معاون تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت افزود: اگر بخواهیم افراد را به سمت زمان ظهور سوق بدهیم و ذائقه مردم را اینگونه تغییر بدهیم دچار التهابات اعتقادی در جامعه می‌شویم و انسان‌ها از ولی خدا و مسائل اساسی دور می‌شوند و به سمت بی‌بصیرتی و بی‌معرفتی نسبت به امام زمان(عج) حرکت می‌کنند و در این حالت دکان‌های زیادی در جامعه باز می‌شود و افراد غیرمتخصص وارد این عرصه می‌شوند و آسیب وارد می‌کنند و متاسفانه نگاه‌ انسان‌ها به ظهور حضرت یک نگاه دم دستی می‌شود و از مسأله اصلی غافل می‌شوند. متاسفانه ما اکنون در جامعه ادعاهایی داریم که همین ادعاها باعث آسیب رساندن به مسأله مهدویت شده است.

نصوری در ادامه با بیان این‌که «ما برای رفع آسیب‌های مسئله مهدویت باید چند راهکار جدی را مدنظر قرار بدهیم» گفت‌:‌ اولین راهکار این است که باید در بعد علمی سطح معرفتی مردم را با محوریت «قرآن و مهدویت» ارتقا بدهیم. یعنی مردم باید امام را به عنوان حجت خدا در روی زمین ببینند و معرفت به امام از بعد علمی سبب رشد انسان می‌شود و اینگونه راحت‌تر می‌توانیم در مقابل انحراف‌ها و بدعت‌ها بایستیم. پس در بعد علمی برای از بین رفتن شبهات مهدویت باید کارهای زیادی انجام شود.

وی با تاکید بر بیان جلوه‌های محبت امام زمان (عج)، اظهار کرد: باید جلوه‌های محبت و زیبایی، آرمان‌ها و عدالت‌خواهی امام زمان (عج) را به عنوان حجت خدا بر روی زمین - که به برکت اوست که به ما رزق و روزی می‌رسد- به مردم معرفی کنیم.

معاون تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که جامعه آمادگی لازم برای ظهور حضرت داشته باشند. یعنی انسان‌ها خود بخواهند که حضرت ظهور کند و این اشتیاق باید در جوامع اسلامی به وجود بیاید و روحیه اطاعت پذیری انسان‌ها و حالت انتظار آن‌ها بالاتر و قوی‌تر شود. باید آمادگی و خواستن امام دغدغه فکری افراد جامعه باشد.

نصوری گفت: همچنین تمام دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ها باید در رابطه با موضوع مهدویت کارهای گسترده و ارزشمندی انجام بدهند، رسانه‌ها می‌توانند در رابطه با مسائل مهدویت جهل‌زدایی داشته باشند و همواره امام را به عنوان حجت خدا بر روی زمین معرفی کنند و روشنگری علما و رسانه‌ها می‌تواند در مباحث مهدویت بسیار اثرگذار باشند. علما و نخبگان دانشگاهی ما باید در بحث‌های مهدویت فعال باشند. متاسفانه اکنون در متون آموزشی ما متونی که درباره مهدویت باشد کم و یا ضعیف است که باید این متون در مدارس و دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: خطبا و سخنرانان باید در رابطه با بحث مهدویت سخنرانی‌های با دقتی داشته باشند و تمام پازل‌ها باید در کنار یکدیگر قرار بگیرد تا به نوعی ترویج و تعمیق صحیح از فرهنگ مهدویت را در جامعه داشته باشیم.

انتهای پیام


ISNA News Feed

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.