تبیان، دستیار زندگی
سرانجام مهلت نام نویسی مدیران فوتبال ایران برای شرکت در انتخابات فدراسیون به پایان رسید؛ انتخاباتی که قرار است 11اردیبهشت سال آینده برگزار شود و به احتمال فراوان با وقوع تحولات وسیع در ساختار مدیریتی فوتبال کشور همراه خواهد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نگاهی به لیست نهایی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال

سرانجام مهلت نام نویسی مدیران فوتبال ایران برای شرکت در انتخابات فدراسیون به پایان رسید؛ انتخاباتی که قرار است 11اردیبهشت سال آینده برگزار شود و به احتمال فراوان با وقوع تحولات وسیع در ساختار مدیریتی فوتبال کشور همراه خواهد شد.

بخش ورزشی تبیان
نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال

سرانجام مهلت نام نویسی مدیران فوتبال ایران برای شرکت در انتخابات فدراسیون به پایان رسید؛ انتخاباتی که قرار است 11اردیبهشت سال آینده برگزار شود و به احتمال فراوان با وقوع تحولات وسیع در ساختار مدیریتی فوتبال کشور همراه خواهد شد. پایان زمان ثبت نام با یک خبر بسیار بزرگ و ویژه همراه بود؛ اینکه علی کفاشیان از حضور در انتخابات انصراف داد و به این ترتیب او قطعا رئیس بعدی فوتبال ایران نخواهد بود. بعد از هشت سال حضور کفاشیان بر مسند کار، حالا 6 نفر به امید گرفتن جای او دورخیز کرده اند و امیدوار هستند بهار آینده، همای سعادت روی شانه آنها بنشیند. 6 نفری که برای ریاست فدراسیون فوتبال نام نویسی کرده اند، عبارتند از مهدی تاج، شهاب الدین عزیزی خادم، علی اکبر ابرقویی نژاد، مصطفی آجورلو، عزیزمحمدی و علیرضا معظمی نیا. در این مطلب با توجه به لزوم بررسی نقادانه رزومه کاندیداها، صرفا به نیمه خالی لیوان توجه می شود؛ رویکردی که احتمالا به عدالت و فایده نزدیک تر است.

مدعی پرشانس

مهدی تاج در دوره اخیر فدراسیون فوتبال، نایب رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ بود. او مسلما از شانس بالایی برای کسب کرسی ریاست برخوردار است؛ به ویژه که برخی ها علی کفاشیان را هم شریک در سایه وی قلمداد می کنند. در مورد تاج، همه آنچه در این سال ها به عنوان کمبود در برگزاری مسابقات لیگ مطرح بوده می تواند نمره منفی به شمار بیاید. شاید بغرنج ترین نمونه در این مورد، اتفاقات روز آخر لیگ چهاردهم باشد؛ جایی که سپاهان به شکل حیرت انگیزی قهرمان لیگ برتر شد و البته دست تراکتورسازی در آن وضعیت غریب خالی ماند. اتفاقات آن روز باعث شد شائبه حمایت تاج از تیم های اصفهانی که در این سال ها همیشه مطرح بوده، شکل پررنگ تری هم پیدا کند.

بازگشت بعد از جنجال تاریخی

مصطفی آجورلو دیگر گزینه ای است که در موردش گفته می شود با کفاشیان ائتلاف کرده است. آخرین پست سردار، ریاست سازمان تربیت بدنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است. بیش از هر چیز دیگری اما، آجورلو با ماجرای مدیرعاملی اش در باشگاه استیل آذین شناخته می شود؛ یک تجربه ناکام مدیریتی که بعد از اخراج علی کریمی به اتهام روزه خواری، حاشیه های بسیار عجیبی هم پیدا کرد. استیل آذین زیر نظر آجورلو هرگز نتوانست از پتانسیل بالایش سود ببرد و حالا سردار بعد از سال ها عزمش را برای حضور در جدی ترین سمت دوران مدیریت ورزشی اش جزم کرده است.

سودای شهرت؟

شهاب الدین عزیزی خادم نامی است که در طول چند سال گذشته به تناوب در رسانه های ورزشی مطرح شده است. او که چهار سال پیش به شکلی عجیب به عضویت هیات رئیسه فدراسیون فوتبال درآمد، عمدتا با مصاحبه های متعدد و طولانی و ادعاهای ایده آلیستی و فانتزی اش شناخته می شود. در حوزه عمل اما، کارنامه این کاندیدای جوان چیز دندان گیری ندارد؛ غیر از عضویت در هیات مدیره باشگاه پیکان که در نهایت با سقوط این تیم در پایان همان فصل همراه شد.

یک دنیا ابهام

کاندیداتوری علی اکبر ابرقویی نژاد هم در نوع خودش جالب است. او سال ها است ریاست هیات فوتبال اصفهان را بر عهده دارد و البته همیشه نحوه کار این هیات با ابهامات جدی و پرشماری همراه بوده است. شاید برای اولین بار در ماجرای مصدوم شدن سرباز احمدی از ناحیه چشم بود که اسم ابرقویی نژاد به شکل وسیع در رسانه های ورزشی مطرح شد. بعدتر اما ماجراهایی مثل آب های آلوده فولادشهر هم به ابهامات مدیریتی ابرقویی نژاد دامن زد.

این بار «عزیز» می شود؟

رئیس سابق سازمان لیگ فوتبال و رئیس فعلی اتحادیه باشگاه های فوتبال ایران هم از دیگر نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال است. عزیزمحمدی البته قبلا یک بار دیگر هم بخت خودش را برای ریاست فدراسیون آزموده بود که البته در نهایت به جایی نرسید. فعالیت او در سال های اخیر خیلی کمرنگ تر از گذشته شده و به ندرت نقش فعالش در معادلات فوتبال کشور دیده شده است.

تنها خروجی خصوصی سازی!

عجیب ترین خبر روز هم نام نویسی معظمی نیا در انتخابات است؛ کسی که در زمان برگزاری مزایده های بی ثمر برای واگذاری سرخابی ها، اسمش را به عنوان خریدار پرسپولیس سر زبان ها انداخت و حالا گویا با استفاده از همان شهرت اسبش را برای شرکت در انتخابات زین کرده است. بگذریم!

گمانه زنی ها در مورد نواب رئیس

در این بین اما بازار گمانه زنی ها در مورد نواب رئیس فدراسیون فوتبال هم داغ است. دیروز خبرگزاری تسنیم، گزارشی در مورد نایب رئیسان احتمالی هر کدام از شش گزینه ریاست فدراسیون فوتبال منتشر کرده که در نوع خود جالب است.
 در این گزارش می خوانیم: آن طور که شنیده شده حیدر بهاروند، عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال به عنوان نایب رئیس اول شهاب الدین عزیزی خادم ثبت نام کرده است و منصور قنبرزاده، مدیرعامل باشگاه نفت تهران نیز نایب رئیس دوم پیشنهادی کاندیدای جوان فدراسیون خواهد بود. درخصوص نایب رئیس سوم عزیزی خادم نیز شنیده می شود که الهه عرب عامری، نایب رئیس سوم حال حاضر فدراسیون فوتبال کاندیدای این سمت در بین نواب رئیس عزیزی خادم است. درخصوص نواب رئیس عزیزالله محمدی این طور شنیده شده که علی فتح الله زاده به عنوان نایب رئیس اول او معرفی شده و منصور قنبرزاده، نایب رئیس دوم و الهه عرب عامری، نایب رئیس سوم محمدی خواهند بود.
مصطفی آجورلو طبق اعلام کفاشیان، در انتخابات فدراسیون فوتبال رئیس فعلی فدراسیون را به عنوان نایب رئیس خود معرفی کرده است. درخصوص دیگر نواب رئیس آجورلو نیز هنوز خبر موثقی وجود ندارد، اما طبق شنیده ها از مهدی تاج و الهه عرب عامری به عنوان نایب رئیس دوم و سوم مدیرعامل پیشین باشگاه پاس نام برده می شود. علی اکبر ابرقویی نژاد هم که بدون سر و صدا در انتخابات ثبت نام کرده است، مراد حاج جعفری، رئیس هیات فوتبال استان کرمان را به عنوان نایب رئیس اول، منصور قنبرزاده را نایب رئیس دوم خود و الهه عرب عامری را نایب رئیس سومش معرفی کرده است.
این اتفاق در حالی رقم خورده که علیرضا معظمی نیا به عنوان نواب رئیس فردی را مدنظر ندارد و فقط وعده هدیه یک میلیاردی را به هیات ها داده تا در صورتی که رئیس شد، به هیات های فوتبال استان ها یک میلیارد تومان کمک کند. ترکیب فعلی فدراسیون فوتبال با جابه جایی در سمت ها، تیم مهدی تاج در صورت انتخاب شدن او به عنوان رئیس این فدراسیون خواهد بود. علی کفاشیان که در حال حاضر رئیس فدراسیون است و تاج را به عنوان نایب رئیس دوم در هیات رئیسه می بیند، باید نایب رئیس اول نایب رئیس دوم خود باشد. محمود اسلامیان، نایب رئیس اول فدراسیون فوتبال به عنوان نایب رئیس دوم تاج معرفی شده و الهه عرب عامری نیز در سمتی که در حال حاضر دارد باقی خواهد ماند و به عنوان نایب رئیس سوم از سوی مهدی تاج در انتخابات معرفی خواهد شد.

کفاشیان: نباید انتخابات در این مقطع برگزار شود

غافلگیری بزرگ انتخابات فدراسیون فوتبال، عدم نام نویسی علی کفاشیان بود. با این وجود و در شرایطی که رسانه ها از وداع قطعی کفاشیان با فدراسیون خبر می دهند، رئیس فعلی برای بازگشت به انتخابات تحت شرایط خاص اعلام آمادگی کرده است!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کفاشیان که دیروز در مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام در فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان شرکت کرده بود، در مورد انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: «اعلام کرده اند اساسنامه مصوبه دولت ندارد. اگر واقعا این طور باشد، پس نباید انتخابات در این مقطع برگزار شود. به هر حال ما باید تکلیف خودمان را بدانیم. باید اول اساسنامه به تصویب دولت برسد و بعد انتخابات را برگزار کنیم. اگر اساسنامه اصلاح شود و به تصویب دولت برسد شرایط فرق خواهد کرد. در آن صورت شاید دوباره من کاندیدا شوم!»


منبع: گل