تبیان، دستیار زندگی
زمان زیادی ازآشکار شدن رسالت پیامبر(ص) نگذشته بود که پیامبراسلام(ص)به سران قبایل و سرزمین های دیگر نامه ای نوشتند و آنها را به دین خود دعوت نمودند. . ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیات مباهله

آیات مباهله

زمان زیادی از آشکار شدن رسالت پیامبر (ص) نگذشته بود که پیامبر اسلام (ص) به سران قبایل و سرزمین های دیگر نامه ای نوشتند و آن ها را به دین خود دعوت نمودند.

یکی از این نامه ها، نامه ای بود که به اسقف نجران نوشته بودند. که به وسیله آن مسیحیان نجران را به آئین اسلام دعوت نموده بودند. همین که اسقف نامه به دستش رسید و نامه را خواند، شورایی تشکیل داد که در آن شخصیت های مذهبی و غیرمذهبی حضور داشتند، آن ها وارد مدینه شدند و به دیدن پیامبر رفتند.

نمایندگان نجران پس از دیدار با پیامبر با ایشان به مباحثه و تبادل نظرات و افكار پرداختند و در مورد حضرت مسیح، حضرت مریم و خدا به گفتگو نشستند، در نهایت گفتند: «حرف های تو قانع کننده نیست!... در این هنگام حضرت جبرئیل نازل گردید، و آیه مباهله را برای پیامبر (ص) عرضه کرد. فرمان الهی از این قرار بود:" هرگاه بعد از علم و دانشی كه (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) كسانی با تو به مجادله و ستیز برخیزند، به آن ها بگو:

«بیایید ما فرزندان خود را دعوت كنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت كنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله كنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم "( آل عمران/61) و اینگونه خداوند پیامبر را مأمور كرد تا با آنان که بیهوده مجادله می کنند و حق را قبول نمی کنند، مبادله کنند.

نمایندگان نجران از پیامبر وقت خواستند و قرار شد فردای آن روز در نقطه ای خارج از شهر مدینه به مباهله بروند. اسقف به نمایندگان نجران گفت:

در مراسم اگر محمد با فرزندان و خانواده اش برای مباهله آمد، از مباهله با او بترسید و اگر با یارانش آمد با او مباهله كنید، زیرا چیزی در بساط ندارد. پیامبراكرم (ص) به همراه حضرت علی، امام حسن و امام حسین و حضرت فاطمه علیهم السلام به سمت صحرا رفت. نمایندگان نجران پشت سر اسقف حركت می كردند و به محل رسیدند.

تا پیامبر را دیدند، از همراهان ایشان پرسیدند، خبر رسید:

«محمد(ص) با پسرعمو که داماد او و محبوبترین خلق خدا نزد او است و دو دخترش، فاطمه(س)است كه عزیزترین کس اوست، و پسران فاطمه و علی که نزدیك ترین افراد به قلب او هستند، آمده»

اسقف ترسید وگفت: «نه، من مردی را می بینم با كمال جرأت به مباهله آمده و می ترسم راستگو باشد.من چهره هایی را می بینم كه هرگاه دست به دعا بلند كنند و از درگاه الهی بخواهند كه بزرگترین كوهها را از جای بركند، فوراً اینطور خواهد شد. بنابراین، هرگز صحیح نیست ما با این افراد مباهله کنیم. بعید نیست كه همه ما نابود شویم و عذابش همه مسیحیان را بگیرد و در روی زمین حتی یك مسیحی باقی نماند و این گونه تسلیم فرمان حق شدند.

مسلم بن حجاج نیشابوری" صاحب " صحیح" معروف كه از كتب شش گانه مورد اعتماد اهل سنت است. در جلد 7 صفحه 120.

احمد بن حنبل" در كتاب " مسند" جلد1، صفحه 185.

طبری" در تفسیر معروفش در ذیل همین آیه، جلد سوم، صفحه 192.

حاكم" در كتاب " مستدرك" جلد سوم، صفحه 150.

حافظ ابونعیم اصفهانی" در كتاب " دلائل النبوة" صفحه 297.

واحدی نیشابوری" در كتاب" اسباب النزول"، صفحه 74.

فخر رازی" در تفسیر معروفش، جلد8، صفحه85.

ابن اثیر" در كتاب " جامع الاصول"، جلد 9، صفحه 470.

ابن جوزی" در " تذكرة الخواص" صفحه 17.

koodak@tebyan.com

نویسنده:لیلاصادق محمدی

تهیه: مینوخرازی

تنظیم: فهیمه امرالله

شبکه کودک و نوجوان تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.