تبیان، دستیار زندگی
رئیس دفتریونسکو:میمند نمادتعامل باطبیعت است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رئیس دفتریونسکو:میمند نمادتعامل باطبیعت است

title

به گزارش تبیان به نقل از ایرنا استر کوئیش لاروش روز سه شنبه در آیین رونمایی از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند که با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری در این روستای تاریخی و صخره ای برگزار شد افزود: ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست آثار جهانی یونسکو اقدامی بسیار مهم و بیانگر همت جمهوری اسلامی برای حمایت از این میراث برای همه بشریت است.
وی بیان کرد: مقررات، قوانین و سیاست هایی نیز از سوی دولت ایران برای حفظ و حراست از این منطقه مطرح شده است.
وی گفت: افتخار بزرگ و لذت بخشی است که امروز برای ثبت منظر فرهنگی میمند حضور دارم.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران افزود: نامزدی میمند از آنجا که کاملا متفاوت با سایر آثار تاریخی است، پرونده ای بسیار جالب و خاص بود.
وی گفت: نوع زندگی مردم روستای میمند احتمالا در بسیاری از نقاط جهان رایج بوده اما بیشتر آنها از بین رفته و بنابراین این روستا کاملا منحصر به فرد و نمونه ای زنده در این زمینه است.
لاروش اظهار کرد: سبک زندگی روستائیان میمند بازتاب فعالیت سنتی است که برای نسل های مختلف ادامه داشته است.
وی گفت: این شیوه زندگی آسیب پذیر است زیرا اگر برای نسل جوان جذاب نباشد با خطر منسوخ شدن آن روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: این منطقه موضوع یک نظام مدیریتی سنتی است که در یک برنامه مدیریتی خاص شکل گرفته است.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران افزود: شنیده ام فعالیت های بسیاری با کمک مردم محلی برای تفهیم ارزش های این مکان استثنایی صورت گرفته است.
وی تمرکز بر فرصت های توسعه پایدار برای جامعه محلی را بسیار مهم دانست و گفت: طراحی این منطقه به عنوان یک پایگاه میراث جهانی، یک فرصت استثنایی را فراهم می کند.
لاروش تاکید کرد: به اعتقاد من بسیار مهم است که طرح مناسبی برای گردشگری تدوین شود تا بدون آسیب رسیدن به سنت های محلی از این سنت ها برای توسعه اقتصادی استفاده شود.
وی گفت: دفتر منطقه ای یونسکو در تهران برای حمایت از گردشگری پایدار در جمهوری اسلامی ایران برنامه های خوبی را مد نظر دارد.
چشم انداز فرهنگی میمند به عنوان نوزدهمین اثر جمهوری اسلامی ایران و سومین اثر تاریخی استان کرمان 13 تیرماه سال جاری در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
چشم انداز فرهنگی میمند در سی و نهمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
پرونده میمند دو سال قبل نیز مطرح شد اما به دلیل برخی نواقص نتوانست به ثبت برسد که در اجلاس بن آلمان با همت مسوولان سازمان میراث فرهنگی، استاندار کرمان و کارشناسان توانمند کشورمان نواقص آن رفع و ملاک های یونسکو محقق شد.
روستای صخره ای و دستکند میمند با قدمت چند هزار ساله از نخستین سکونتگاه های بشری و از مواریث باستانی ایران است که در 38 کیلومتری شمال شرقی شهرستان شهربابک در استان کرمان واقع است.


www.irna.ir

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .