تبیان، دستیار زندگی
نهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن آغاز شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن آغاز شد

خبرگزاری

نهمین دوره ارزیابی و انتخابی قاریان و حافظان ممتاز برای اعزام به مسابقات بین المللی قرآن آغاز شد.

تبیان به نقل از گزارش خبرگزاری مهر، محمد تقی میرزاجانی، مسئول دبیرخانه کمیته اعزام شورای عالی قرآن در نهمین دوره ارزیابی و انتخابی قاریان و حافظان ممتاز جهت اعزام به مسابقات بین المللی قرآن در سازمان اوقاف با اشاره به اینکه این دوره با تغییراتی نسبت به سالهای گذشته برگزار می شود، گفت: خروجی این دوره انتخاب قاریان و حافظان اصلح برای مسابقات بین المللی کشورهای مختلف است که کارکرد جدیدی نسبت دوره های گذشته است.

وی با اشاره به اینکه افراد راه یافته به این دوره جزء برجستگان و برترین های این رشته ها هستند افزود: این دوره برای تعیین تکلیف و انتخاب قاریان و حافظان برگزار می شود و به نوعی پیوستی برای مسابقات سراسری قرآن کریم است.

میرزاجانی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای این دوره طی سه روز گفت :  در رشته قرائت امروز چهارشنبه ۱۴ بهمن ماه در بخش تلاوت تحقیق ، قاریان قطعه ای ۱۵ سطری را به صورت قرعه ای و با ضوابط و آیین نامه مسابقات تلاوت خواهند کرد و در پایان تلاوت نیز هریک از داوران به مدت ۵ دقیقه در هر بخش نقاط ضعف و قوت را بیان خواهند کرد.

مسئول دبیرخانه کمیته اعزام شورای عالی قرآن اضافه کرد : در روز پنجشنبه ۱۵ بهمن ماه نیز قاریان تلاوت ۵ دقیقه ای به قید قرعه خواهند داشت که این تلاوت در حضور دیگر قاریان و بصورت توصیفی ارزیابی می شود و در پایان نیز در هر بخش یک نفر از داوران نقاط ضف و قوت را بیان خواهد کرد .

وی با بیان اینکه در نوبت صبح روز جمعه ۱۶ بهمن ماه ، هر قاری در بخش تلاوت ترتیل، ۵ قطعه ۷ سطری را به قید قرعه تلاوت خواهد کرد که این تلاوت بصورت فی البداهه و بدون مرور و در فضایی استودیویی خواهد بود ، تصریح کرد : در نوبت عصر این روز نیز قاریان در بخش تلاوت تحقیق ، تلاوتی شامل ۳۰ سطر خواهند داشت که این تلاوت در یک محفل با حضور مردم و هیات ارزیابی برگزار خواهد شد.

میرزاجانی با اشاره به برنامه های حافظان در این دوره گفت : حافظان نیز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۴ و ۱۵ بهمن ماه ، آزمون صحت حفظ را دو بخش و بصورت همزمان اجرا می کنند که در بخش نخست ، ۳ سوال از آیات مشابه که مجموعا ۸ صفحه است ، پاسخگو خواهند بود و در مجموع هریک از حافظان ، حدود ۴۰ دقیق تلاوت خواهند داشت و در بخش دوم نیز ۵ سوال مطرح می شود که در مجموع ۱۵ صفحه خواهد شد و هریک از حافظان به مدت یک ساعت تلاوت خواهند داشت.

مسئول دبیرخانه کمیته اعزام شورای عالی قرآن اضافه کرد : در روز جمعه ۱۶ بهمن ماه نیز در بخش صوت و لحن ، تجوید و صحت حفظ برگزار می شود و در هر بخش حافظان سه صفحه را تلاوت خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه داوران و اساتید بین المللی که در این دوره کار ارزیابی تلاوت ها را برعهده دارند ، گفت : در رشته قرائت و در بخش تجوید ؛ استادان امام جمعه و موسوی بلده ، در بخش صوت ؛ استادان احمد ابوالقاسمی و عباسی، در بخش لحن استادان لطفی نیا و روغنی و در بخش وقف و ابتدا استادان مستفید و سادات فاطمی تلاوت ها را ارزیابی خواهند کرد.

میرزاجانی اضافه کرد : در رشته حفظ نیز در بخش صحت حفظ ؛ استادان امیر آقایی ، معتز آقایی ، میرموسایی ، بحرالعلوم و حسنی ، در بخش صوت و لحن ؛ استادان رضیعی و خاکی ، در بخش تجوید ؛ استاد محمودرضا ابوالقاسمی و در بخش وقف و ابتدا استاد کریم دولتی تلاوت ها را ارزیابی خواهند کرد.


خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .