تبیان، دستیار زندگی
هدف رهبر انقلاب تربیت 10 میلیون حافظ در یک سال نبود/ دنبال این نبودیم که در مسابقات قرآن شرکت کنیم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هدف تربیت 10 میلیون حافظ در یک سال نبود!

به گزارش خبرگزاری تبیان، حسینعلی شریف، مدرس قرآن در گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی که جمعه، 16 بهمن‌ماه از شبکه قرآن سیما پخش شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) فرمودند اگر می‌خواهیم حکومت را داشته باشیم برای این است که قرآن را احیا کنیم. اگر قرار باشد که به هر شکلی حکومت کنیم این از دایره خواسته‌های امام(ره) خارج است.
وی افزود: برای تحقق فرمایشات امام خمینی(ره) در حوزه احیا قرآن، ابتدا باید اعضای جامعه قرآنی خود را قرآنی کنند تا دیگران نیز متأثر از برخورد و اخلاق خوب آنها شوند؛ برنامه‌ریزی‌های صحیح در حوزه احیا قرآن و گام برداشتن در جهت قرآنی شدن جامعه از دیگر مواردی است که کمک می‌کند تا قرآن در جامعه احیا شود و اعضای جامعه نیز به قرآن نزدیک‌تر شوند.
شریف در ادامه گفت: ما همانند کشورهای غربی به‌دنبال این نیستیم که به هر نحوی که شده جامعه خود را اداره کنیم بلکه ما دنبال جامعه‌ای هستیم که آحاد مردم آن به فرمایشات مقام معظم رهبری، قرآنی باشند و قرآنی فکر کنند و فرهنگ قرآنی در آن جامعه حکم‌فرما باشد.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، تجربه قرآنی زیادی نداشتیم اما خلوصی که بچه‌های قرآنی و اساتید داشتند طور دیگری بود؛ آن زمان به‌دنبال این نبودیم که در مسابقه‌ای شرکت کنیم و جایزه بگیریم و اگر هم مسابقه‌ای بود برخی اساتید شرکت نمی‌کردند و خیلی رغبت به این برنامه‌ها نشان نمی‌دادند و اگر کسی می‌خواست قرآن را یاد بگیرد برای اینکه قرآن را دوست داشت و می‌خواست با فرهنگ قرآن آشنا شود به کلاس قرآن می‌رفت.
این مؤذن ادامه داد: البته در زمان قبل از انقلاب اسلامی کلاس‌های قرآن خیلی کم بود و در حال حاضر تعداد این کلاس‌ها و مسابقات قرآن نیز به مراتب بیشتر شده است و به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، اما به هر حال باید اهداف برگزاری کلاس‌ها و مسابقات قرآن را به خوبی مشخص کنیم و به عنوان برنامه‌ریزان فعالیت‌های قرآنی باید طوری عمل کنیم تا افرادی که وارد فعالیت قرآنی می‌شوند انتظار نداشته باشند بلافاصله بعد از کمی پیشرفت وارد مسابقات قرآن شوند.
شریف با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی‌های خود فرموده‌اند تلاوت و حفظ قرآن و... مقدمه‌ای برای انس و تدبر در قرآن است، گفت: اما متأسفانه مسئولان قرآنی ما گاهی به انحراف می‌روند.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم، اظهار کرد: فرمایش مقام معظم رهبری به این معنی نیست که ما 10 میلیون حافظ را باید در یک سال تربیت کنیم و متأسفانه به جای اینکه بیاییم یک برنامه‌ریزی خوب برای تحقق منویات مقام معظم رهبری داشته باشیم به آمار و ارقام اکتفا می‌کنیم و می‌گوییم هرکس آمد، گفت من سوره ناس را حفظ هستم او را جزو آمار حافظان می‌گذاریم.
این مدرس قرآن عنوان کرد: برنامه‌ریزان قرآنی ما باید دقیق‌تر باشند و به آمار و ارقام در فعالیت‌های قرآنی توجه نداشته باشند؛ چرا که کسی از آنها آمار و ارقام نمی‌خواهد. رهبر معظم انقلاب فرمودند ان‌شا‌ءالله برسیم به این جمعیت که 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم. پس این معنای آن نیست که در یک سال، 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم.
وی درباره ایجاد فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: برنامه‌ریزان ما باید به گونه‌ای فعالیت کنند تا آحاد جامعه ما با قرآن آشنا شوند. نباید به گروه خاصی از جامعه خدمات بدهیم بلکه لازم است برنامه‌ریزی‌هایی برای بهره بردن تمامی اقشار و گروه‌های جامعه از قرآن و مفاهیم قرآن کریم داشته باشیم و به تمامی گروه‌ها و اقشار خدمات بدهیم.
این مدرس قرآن اظهار کرد: هر کسی در هر کاری که هست باید قرآنی شود و اگر دید در آن کار غیر قرآن عمل می‌کند باید تجدیدنظر داشته باشد؛ این مسائل برای همه اقشار جامعه است و ما باید به اکثریت مردم فکر کنیم و همه مردم را در نظر بگیریم. هر چند که به یکباره هم نمی‌توانیم مفاهیم عالیه قرآن را برای همه اقشار جامعه مطرح کنیم و انتظار داشته باشیم که آنها هم یاد بگیرند. بلکه باید ابتدا فرهنگ‌سازی کرده و از سطوح پایین‌تر آغاز کنیم. قرآن، آموزش ضمن خدمتی است که همیشه باید با انسان همراه باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان خاطراتی مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: من یک مغازه کوچکی برای خدمت به قرآن در سالهای قبل از انقلاب اسلامی داشتم که در آن مغازه علاوه بر تلاوت‌هایی که ارائه می‌کردم سخنرانی‌ها و تلاوت‌هایی نیز ارائه می‌شد، اما ساواک همیشه برای من مزاحمت ایجاد می‌کرد.
شریف در ادامه عنوان کرد: ساواک همیشه می‌آمد و از من مدام سؤالات مختلف می‌پرسید و می‌خواست بداند من در مغازه خود چه کارهایی انجام می‌دهم؛ برای قرآن و پخش تلاوت‌ها، خیلی مزاحمت ایجاد نمی‌کردند اما درباره سخنرانی‌ها به‌ویژه سخنرانی‌های امام خمینی(ره) خیلی سخت‌گیری داشتند که البته ما این سخنرانی‌ها را در مغازه پخش نمی‌کردیم بلکه تولید می‌کردیم و در مکان‌های دیگر پخش می‌کردیم.
وی افزود: قبل از انقلاب، کلاس تکواندو رفته بودم تا اگر گیر ساواک افتادم، بتوانم از دست آنها فرار کنم؛ چرا‌که بارها پیش می‌آمد در خیابان من را مورد بازخواست قرار داده و سؤالات مختلف از فعالیت‌هایم می‌پرسیدند.
وی در ادامه گفت: من در دهه 50 یک گروه سرود داشتم، که دستگاهی داشتم که آن دستگاه را در منازل دوستانی که در کوچه پس کوچه‌ها بود، می‌بردم و این دستگاه را در گونی می‌پیچیدم و یکی از منازلی که می‌رفتیم منزل پدر حاج‌آقا انصاریان بود و در زیرزمین منزل ایشان صدا را ضبط می‌کردیم و سرود می‌ساختیم.


iqna.ir | خبرگزاری بین المللی قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .