تبیان، دستیار زندگی
انتخابات، سرنوشت کشور
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرنوشت فرد و جامعه تغییر نمی کند مگر ...

title

انتخابات میدان سعی و تلاش کشور
خدای بزرگ، موفقیت یا عدم موفقیت انسان را در گرو سعی و تلاشش می داند: «وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى ؛[نجم/۳۹] و اینكه براى انسان جز حاصل تلاش او نیست». بدون شک موفقیت کشور در گرو انتخاباتی سالم و پویا است، انتخاباتی که سرنوشت کشور را بدست افراد همان کشور می سپارد. هر چه افراد منتخب، انسانهای صالح و کاردان و متعهدی باشند؛ کشور را  بهتر می توانند در این دنیای پرتلاطم به سمت پیشرفت و اعتلا رهنمون شوند. سعی و تلاش مردم برای انتخاب اصلح، به تعبیر مقام معظم  رهبری، حق الناس است. رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه ی جمعه ی سراسر کشور گفتند: مفهوم عمیق حق الناس، در زمینه های اجرا، نظارت، حقوق داوطلبان، لیستهای انتخاباتی، صیانت از آرای مردم و پذیرش نتایج انتخابات، ابعاد مکمل و پرمعنایی دارد. [۱]
حضور مردم در امر انتخابات و گزینش اصلح، حاکمیت آنها را بر سرنوشت خودشان نشان می دهد: «إِنَّ اللَّ هَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ [رعد/۱۱] خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان سرنوشت خود را تغییر دهند».
یکی از بحثهای ابزاری که مستکبران جهانی از آن بر علیه بعضی دولتها استفاده می کنند؛ همین بحث انتخابات و دموکراسی است. آنها با همین حربه از تروریستهای سوریه حمایت می کنند و البته نسبت به بعضی از کشورهای غیر دموکراتیک چون در جهت منافع آنها گام برمی دارند و در حوادث منطقه نقش دارند حالت دوستانه ای دارند. اگر چه دشمنان ایران، شاید بحث دموکراسی را در ایران زیر سوال نبرند؛ ولی بحث آزاد بودن انتخابات و ... را همیشه پیش می کشند، حوادثی که سال ۸۸ در کشور بوجود آمد، همین سمت و سو را داشت. بنابر این همه باید هوشیار باشیم و نسبت به سرنوشت خود و انتخاب کاندیدای اصلح احساس مسولیت کنیم.
هر کاندیدای محترمی یک شعار و هدفی را برای پیروز شدن در انتخابات مطرح می کند که ممکن است به بعضی از آنها عمل کند و بعضی ها را نتواند عملی کند. اگر چه ممکن است موانع و مشکلاتی در سر راه آن شعاری که مد نظرش بوده، پیش بیاید و قصد سویی نداشته است، ولی باید کاندیداهای محترم در حد توان و کارآیی شان به مردم قول بدهند. حضرت یوسف (علیه السلام) به حاکم مصر گفت: من توانایی سرپرستی خزائن مصر را دارم. « قَالَ اجْعَلْنِی عَلَی خَزَائِنِ الْأَرْ ضِ  إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ [یوسف/۵۵] (یوسف) گفت: «مرا سرپرست خزائن سرزمین (مصر) قرار ده، که نگهدارنده و آگاهم»
البته کسی قصد مقایسه انسانهای معمولی با پیامبران معصوم را ندارد؛ ولی بحث این است که ایشان این کار را در حد توان خودش می دید و گفته اش را متناسب با همان قرار داد، کاندیداداهای محترم هم باید در حد توان خودشان شعار بدهند.

باید یادمان باشد
باید یادمان باشد که یک روز می آید و از ما راجع به عملکردهایمان سوال خواهند نمود، باید برای آنروز حرفی برای گفتن داشته باشیم.«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ،[صف/۲]اى كسانى كه ایمان آورده اید! چرا سخنى مى گویید كه عمل نمى كنید»؟

نکته مهم:
البته این آیه نظرش به همه مسلمانان است، کسانی که نسبت به خدا و دین و مسلمانی وظیفه دارند. فردای قیامت از تک تک افراد می پرسند آیا به چیزی که می گفتی اعتقاد داشتی و این اعتقاد را چقدر در عمل پیاده نمودی؟ بنابراین پیام این آیه را نباید فقط برای کاندیداهای محترم دانست و حساسیت بیش از حد ایجاد نمود، هرچند آنها طبعا مسولیت سنگینتری نسبت به سایر اقشار جامعه دارند و باید بیشتر مواظب باشند.
ان شاءالله که همه ی ما فردای قیامت حرفی برای گفتن داشته باشیم.

نتیجه گیری
بنا به فرمایش قرآن، سرنوشت فرد و جامعه تغییر نمی کند مگر اینکه خودشان بخواهند. انتخابات میدان سرنوشت کشور است و باید نسبت به این سرنوشت و انتخاب  فرد کاردان برای اداره ی امور کشور، احساس وظیفه نمود.

پی نوشت ها:
[۱] سایت رهبری


رهپویان قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .