تبیان، دستیار زندگی

6 بدی زمستان برای سلامتی

ورم ناشی از سرما یک تجربه آزاردهنده است که برای هر کسی اتفاق می‌افتد. این مشکل زمانی که بافت‌های پوستی دچار سرمازدگی می‌شوند بروز می‌کند و بیشتر روی انتهاهای بدن یعنی انگشتان دست و پا و گوش ها و غیره تاثیر می‌گذارد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 افسردگی فصلی

برخی افراد عاشق تابستان و گرما هستند. برخی دیگر خنکی و سرمای پاییز و زمستان را می پسندند. در قسمت اول این مطلب در خصوص اثرات مثبت هوای سرد زمستان بر روی سلامتی صحبت کردیم. از تاثیر هوای خنک روی بهبود عملکرد مغز و اثرات مثبت ورزش های زمستانی گفتیم.

اما با این حال دلایل زیادی وجود دارد که بدن در سرمای زمستان به مناطق و سواحل گرم تمایل پیدا می‌کند، چون برای دمای پایین و هوای سرد و یخبندان ساخته نشده است. در این مطلب شما را با اثرات منفی آب و هوای سرد زمستانی روی سلامتی آشنا می‌کنیم.

افسردگی فصلی

اگر فردی دچار مشکلی در سلامتی باشد، امکان دارد که از بیرون ماندن طولانی مدت در هوای زیر صفر خودداری کند. در غیر این صورت، زمستان فصل مطلوب و زیبایی است. اثرات سرما روی سلامتی منفی و مضر نیست و برعکس حتی اثرات مثبتی نیز دارد.

با این حال با کاهش نور در این فصل، امکان بروز کمبود ویتامین D و افسردگی فصلی بیشتر می‌شود. در نتیجه یکی از مشکلاتی که امکان بروز دارد افسردگی فصلی است. 

هیپوترمی یا کاهش خطرناک دمای بدن در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد بروز می‌کند. در حالت عادی، دمای بدن یک فرد بزرگسال 37 درجه است که در هیپوترمی، دمای بدن با بیش از سه درجه افت مواجه می‌شود

 

افزایش فشار خون

به عقیده ی محققان مایوکلینیک آب و هوای سرد باعث کاهش قطر عروق خونی می‌شود و این مسئله روی گردش خون و افزایش فشار وارده به قلب تاثیر دارد. این مسئله در افراد حساس و مستعد حتی باعث بروز حمله قلبی نیز می‌شود.

محققان توصیه می‌کنند در هوای سرد بیشتر مراقب فشار خون تان باشید، بخصوص اگر قرار باشد که در معرض هوای خیلی سرد قرار بگیرید.

اگر فشار خون دارید و با شروع زمستان نگران این مسئله می‌شوید، بهتر است با پزشک تان مشورت کنید تا دوز داروهایتان را عوض کند.

 

رفتن زیاد به دستشویی

اگر تصور می‌کنید که در هوای سرد زیاد به دستشویی می روید، مشکلی ندارید. تئوری های زیادی در این خصوص وجود دارد. اول این که در هوای سرد فشار خون بالا می برود و مثانه با جذب مایعات بیشتر در بدن به جبران این مسئله می پردازد.

تئوری دیگر مربوط به وجود پروتئین هایی است که دفعات رفتن به دستشویی را افزایش می دهند. با شروع فصل سرما این پروتئین های مسئول گردش آب در بدن به درستی به وظایف خود عمل نمی‌کنند و به این ترتیب آب در گردش مانده و بیشتر به مثانه می رسد.

ورم ناشی از سرما

ورم ناشی از سرما یک تجربه آزاردهنده است که برای هر کسی اتفاق می افتد. این مشکل زمانی که بافت های پوستی دچار سرمازدگی می‌شوند، بروز می‌کند و بیشتر روی انتهاهای بدن یعنی انگشتان دست و پا و گوش ها و غیره تاثیر می گذارد. این بافت ها دچار تورم می‌شوند.

در این صورت نیز پوست رنگ پریده، سفید و مانند یخ سفت می‌شود و نیاز به مراقبت های پزشکی وجود دارد، چون امکان آسیب های جدی به پایانه های عصبی، عضلات و استخوان ها وجود دارد. زمانی که یخ پوست باز می‌شود، پوست متورم، کبود و دردناک می‌شود

.برای مقابله با مشکل افسردگی فصلی بهتر است از خانه نشینی در طول زمستان بپرهیزید. در روزهای آفتابی بیرون بروید و قدم بزنید

 

اختلالات بینایی

از مدت ها پیش اختلالی به نام «برف کوری» شناخته شده است. افرادی که بدون مراقبت از چشم و استفاده از عینک آفتابی مناسب در سرمای شدید اقدام به ورزش هایی مانند اسکی می‌کنند، خود را در معرض آسیب قرار می دهند، چون در این صورت قرنیه ی چشم ها دچار سرمازدگی شده و باعث بروز اختلالات موقت بینایی می‌شود.

به عقیده ی متخصصان، قرنیه ها می توانند دچار سرمازدگی شوند و برای یخ زدایی از آن باید یک کمپرس گرم روی چشم‌ها گذاشته شود و بعد از آن، به مدت دو روز با پد چشم بسته شود.

هیپوترمی (سرمازدگی)

هیپوترمی یا کاهش خطرناک دمای بدن در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد بروز می‌کند. در حالت عادی، دمای بدن یک فرد بزرگسال 37 درجه است. در صورت بروز هیپوترمی، دمای بدن با بیش از سه درجه افت مواجه می‌شود.

باید بدانید که با افت دمای هوا، بدن با تغییراتی مواجه می‌شود، به این ترتیب که در دمای 21 درجه زیر صفر افراد کاهش حافظه را تجربه می‌کنند، در منفی 28 درجه بی‌هوشی ایجاد می‌شود و در دمای منفی 33 درجه امکان مرگ نیز وجود دارد. اما به نقل از  LiveScience افرادی نیز بوده‌اند که بعد از غوطه‌ور شدن در آب یخ و بعد از رسیدن دمای بدن به 14 درجه، زنده مانده و احیا شده‌اند.


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.