تبیان، دستیار زندگی
منچستریونایتد در هفته هجدهم رقابت های لیگ برتر انگلیس در خانه استوک با 2 گل مغلوب شد تا با ثبت پنجمین شکست و سقوط به رتبه ششم جدول بحران اولدترافورد را فرا گیرد. حالا 7 بازی متوالی است که شیاطین سرخ طعم پیروزی را نچشیده اند و دیگر خودشان را در جمع مدعیان
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کریسمس سرد در اولدترافورد

منچستریونایتد در هفته هجدهم رقابت های لیگ برتر انگلیس در خانه استوک با 2 گل مغلوب شد تا با ثبت پنجمین شکست و سقوط به رتبه ششم جدول بحران اولدترافورد را فرا گیرد.

بخش ورزشی تبیان
منچستر فن‌گال

حالا 7 بازی متوالی است که شیاطین سرخ طعم پیروزی را نچشیده اند و دیگر خودشان را در جمع مدعیان جزیره هم نمی بینند.
هیچ کس انتظار نداشت که منچستر فن گال بعد از هزینه کردن 283 میلیون پوند در بازار نقل وانتقالات به این حال و روز بیفتد. با نگاهی به بازی های منچستر خیلی راحت می توان پی برد که شیاطین سرخ دیگر انگیزه و باور سال های گذشته را ندارند. شاید بتوان رد پایی از شروع اشتباهات فن گال را در لیست خریدهای این مرد هلندی یافت.
زمانی که لاله آهنین به اولدترافورد آمد تقویت خط دفاعی را در دستور کارش قرار داد و می توان گفت 80 درصد از خریدهای گران قیمت این مربی هلندی نیز در همین راستا صورت گرفت. او حتی در خط میانی نیز بازیکنانی را انتخاب کرد که با روحیه جنگندگی خود بتوانند در هنگام حمله رقبا به کمک خط دفاعی بیایند. قرار دادن شواین اشتایگر و کریک با میانگین سنی 32 سال باعث شد تا خط میانی منچستری ها شادابی و صلابت همیشگی خودش را از دست بدهد و جای خالی یک بازیساز در میانه میدان کاملا به چشم بیاید. همین مسئله باعث شد تا وین رونی با دنیایی از رکوردها در اولدترافورد به یک بازیکن بی تاثیر تبدیل شود.
همین اتفاق برای آنخل دی ماریا هم رخ داد و مهاجم 60 میلیون پوندی منچستری ها در سبک بازی غیرهجومی فن گال بدون استفاده ماند و در نهایت هم به عنوان یک خرید کاملا ناموفق از جمع شیاطین جدا شد و در نهایت نیز میانگین گل های منچستریونایتد در هر دیدار لیگ برتر به کمترین میزان خود در 26 سال اخیر یعنی 1.22 گل در هر بازی رسید و استوک هم برای اولین بار موفق شد در لیگ برتر مقابل منچستر دروازه خودش را بسته نگه دارد؛ اتفاقی که در گذشته ای نه چندان دور برای استوکی ها شبیه یک رویای دست نیافتنی بود. از رونی و دی ماریا که بگذریم آندر هررا و خوان ماتا هم وضعیت مشابهی به این 2 بازیکن دارند و آن ها هم در سیستم لوئیز فن گال فرصتی برای هنرنمایی نیافته اند. واقعیت این است که تیم فن گال به هیچ وجه قدرت و صلابت کافی ندارد و مصدومیت های اخیر اگرچه شرایط را برای این تیم بدتر کرده است اما بدون این مصدومیت ها هم بعید به نظر می رسد که منچستریونایتد قدرت بسیار بیشتری پیدا می کرد.
خیلی ها معتقدند که در عرصه مربیگری باور داشتن به یک ایده و وفاداری به آن یک ویژگی مثبت محسوب می شود و باعث ایجاد یک فلسفه خاص در زندگی حرفه ای یک مربی می شود اما گاهی این فلسفه خاص باید با انعطاف پذیری همراه شود. فن گال مربی با تجربه ای است و باید بداند که در انگلیس و به خصوص در ورزشگاهی مثل اولدترافورد برخلاف کشورهایی مثل ایتالیا و آلمان هواداران به عشق بازی سراسر تهاجمی تیمشان به ورزشگاه می آیند و شاید باخت بعد از یک بازی زیبا برایشان شیرین تر از یک تساوی بعد از 90 دقیقه دفاع کردن باشد.
سرمربی هلندی منچستری ها باید بداند که در انگلیس روزنامه ها به عنوان یک رسانه کاملا قابل نفوذ قدرت کافی برای برکنار کردن یک مربی را دارند و فشار رسانه ای در فوتبال جزیره می تواند هر مربی بزرگی را از پای درآورد. شاید در اسپانیا روزنامه ای مثل اسپورت کاتالونیا دربست در اختیار باشگاه بارسلونا باشد و چاره ای جز حمایت از سرمربی این تیم نداشته باشد اما در انگلیس هیچ روزنامه ای خودش را متعلق به یک باشگاه خاص نمی بیند و گاهی سایت های منتصب به باشگاه ها نیز ابایی از انتقادهای تند و کوبنده علیه مربیان و بازیکنان خودی ندارند. در اسپانیا مورینیو تا آخرین روزی که سرمربی رئال بود به شدت از سوی روزنامه مارکا حمایت می شد اما آقای خاص می تواند شهادت دهد که در لندن هیچ وقت مورد حمایت دیلی میل و گاردین قرار نگرفت. شاید اگر مرد کهنه کار هلندی ادبیاتش در کنفرانس های خبری را تغییر می داد وارد جنگ رسانه ای نمی شد و الان کارش برای فرار از بحران تا حدودی آسان تر می شد.


منبع : خراسان