تبیان، دستیار زندگی
هرچند که امروزه اینترنت و دنیای مجازی با پیشرفت چشمگیری مواجه شده است، و همچنین ابزار های اتصال به اینترنت پیشرفته و فراگیر هستند، اما هنوز صرف اتصال به اینترنت محدودیت های خاص خود را دارد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاهش مصرف اینترنت دیتا

هرچند که امروزه اینترنت و دنیای مجازی با پیشرفت چشمگیری مواجه شده است، و همچنین ابزار های اتصال به اینترنت پیشرفته و فراگیر هستند، اما هنوز صرف اتصال به اینترنت محدودیت های خاص خود را دارد.

محمد امین سعادت-بخش دانش و زندگی تبیان
 کاهش مصرف اینترنت دیتا


یکی از بزرگترین محدودیت ها، ترافیک مصرفی است. از شایع ترین روش های اتصال به اینترنت، گوشی های هوشمند و به کمک سیمکارت است که در گوشی ها با عنوان Mobile Data از آن یاد می شود. اما از آنجایی که رد و بدل شدن اطلاعات بین گوشی و فضای اینترنت دارای محدودیت است و گذشتن از این محدودیت موجب افزایش هزینه می شود، در نتیجه کنترل برنامه های گوشی نسبت به اتصال به اینترنت بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که هنگام اتصال گوشی به اینترنت، بسیاری از برنامه ها بطور خودکار و بدون اجازه کاربر شروع به رد و بدل کردن اطلاعات می کنند، و هرچند که این اطلاعات کم حجم باشند، در طولانی مدت و در مقیاس بیشتر، میزان قابل توجهی می شوند.
در این مطلب به راه های کنترل برنامه های گوشی می پردازیم.

روش های پیشفرض گوشی

اگر در Settings گوشی وارد قسمت Data Usage (مصرف داده ها) شوید، تمام برنامه هایی که بصورت خودکار به اینترنت وصل می شوند، و همچنین حجم اطلاعات مصرفی هریک از آنها را مشاهده خواهید کرد.

 کاهش مصرف اینترنت دیتا

با غیر فعال کردن گزینه Cellular data، دسترسی به همه برنامه ها به اینترنت از طریق سیمکارت بصورت پس زمینه لغو می شود. در پایین، قسمت Set Cellular data limit است که درآنجا می توانید محدودیتی را در مصرف اینترنت اعمال کنید؛ بدین صورت که اگر شما از یک بسته اینترنتی با حجم 2 گیگابایت در ماه استفاده می کنید، می توانید خط نارنجی نمودار را بر مقدار 2 GB قرار دهید، و خط خاکستری را به مقدار 500 مگابایت یا 1 گیگابایت پایین تر قرار دهید. در اینصورت اگر مصرف اینترنت گوشی شما در بازه زمانی نوشته شده در بالای نمودار به مقدار قرار داده شده در خط خاکستری برسد، گوشی یک پیغام هشدار مبنی بر نزدیک شدن مصرف به مقدار مجاز بسته اینترنتی نشان می دهد، و اگر مصرف اینترنت به مقدار تعیین شده در خط نارنجی برسد، بطور خودکار دسترسی تمام برنامه ها به اینترنت قطع می شود و در نتیجه هزینه مصرف آزاد اینترنت برای سیمکارت شما منظور نمی شود. اما این یک عمل کلی است، و حتی اگر شما موارد فوق را انجام دهید، باز هم برنامه های دیگر بطور بیهوده از حجم شما کم می کنند.

مقداری پایین تر در همین صفحه، شما میزان مصرف هریک از برنامه ها را مشاهده می کنید، و با وارد شدن به هریک از آنها، می توانید مصرف عادی و همچنین مصرف پس زمینه اینترنت (Background) را ببینید. با فعال کردن گزینه Restrict app background data می توانید مصرف پس زمینه آن برنامه را برای هنگامی که گوشی به اینترنت سیمکارت متصل است غیر فعال کنید. که البته واضح است که در صورت اتصال به Wi-Fi باز هم همه ی برنامه ها بصورت پس زمینه به فعالیت اینترنتی خود ادامه می دهند.

استفاده از برنامه های اندرویدی

راه های دیگری نیز برای این کار وجود دارد و آن استفاده از برنامه هایی است که سازندگان مختص این امر ساخته اند. یکی از بهترین برنامه ها، اپلیکیشنی به نام NetGuard است. این برنامه علاوه بر کنترل برنامه های گوشی نسبت به اتصال به اینترنت از طریق سیمکارت، بر اتصال آنها به اینترنت Wi-Fi نیز کنترل دارد.

نت گارد از یک VPN داخلی برای این کار بهره می برد. در صفحه اصلی تمام برنامه های گوشی بصورت الفبایی نمایش داده می شوند. در کنار هر برنامه نیز علامت اینترنت داده و وای فای وجود دارد که با غیر فعال کردن هریک، دسترسی آن برنامه به اینترنت را از هریک از این دو طریق و یا هردوی آنها قطع می شود.

در تنظیمات برنامه نیز می توان دسترسی یا عدم دسترسی همه برنامه ها به یکباره به اینترنت داده و وای فای اعمال شود. همچنین می توان تعیین کرد که اتصال برنامه ها به اینترنت تنها در صورت روشن بودن صفحه نمایش گوشی صورت بگیرد، و زمانی که گوشی در جیب تان است، اتصال آنها قطع شود! البته یادتان باشد که پس از ورود به برنامه نت گارد، در بالای صفحه کلید فعال کردن محدودیت را بزنید، که در این صورت علامت یک کلید در قسمت Notification Bar گوشی نمایش داده می شود.


منبع www.makeuseof