تبیان، دستیار زندگی
شهرستان ری بعنوان یکی از شهرهای مذهبی و مهم استان تهران که مردمی مذهبی و انقلابی را در خود جای داده است نیازمند اداراتی است که روابط عمومی های تاثیرگذار و فعال داشته باشند اما به نظر می رسد که این مقوله مهم مورد غفلت واقع شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روابط عمومی خط مقدم تکریم مردم

محمد بیدارمنش

شهرستان ری بعنوان یکی از شهرهای مذهبی و مهم استان تهران که مردمی مذهبی و انقلابی را در خود جای داده است نیازمند اداراتی است که روابط عمومی های تاثیرگذار و فعال داشته باشند اما به نظر می رسد که این مقوله مهم مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش روابط عمومی، امروز جایگاه روابط عمومی و ارتباطات در جهان مشخص و غیرقابل انکار است و در واقع وجود و اهمیت آن در نهادهایی که مسئولانه عمل کرده و نسبت به داده ها و ستانده های خود حساس هستند غیر قابل انکار است.
بزرگترین مشاور و دستیار یک مدیر باید روابط عمومی باشد که با مشاوره او رفتار با مراجعان، مشتریان و مخاطبان و رسانه ها به عنوان مطالبه گران حقوق آنان به سرعت تغییر کرده و در صورت نیاز اصلاح شود.
جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یک نظام مردمسالار که مبتنی بر آرای مردم است و حضور و ظهور مردم و میزان رضایت آنان اهمیت زیادی در آن دارد رفته رفته به اهمیت روابط عمومی ها واقف شده و در این مسیر گام برمی دارد به طوریکه رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه روابط عمومی بهترین نمایانگر اوضاع داخلی وزارتخانه از یک سو و از سوی دیگر منعکس کننده چگونگی مسائلی است که در آن نهاد می گذرد افزوده است: «روابط عمومی ها می توانند فعالیت نهادها را ارزیابی و منعکس کنند و مشخص کننده روش ها و نقص های دستگاه مربوط خود باشند ».
روابط عمومی دستگاه ها علاوه بر ارتباط با مردم برای کسب و جلب رضایت حداکثری و بازتولید مشروعیت برای فعالیت نهادها، باعث افزایش کیفیت و ارتقای عملکرد دستگاه ها هستند اما موانعی از جمله دیوانسالاری ها و متکی بودن بر اقتصاد نفتی از جمله موانع مهم رشد روند روابط عمومی است.
امروز بیش از 80 اداره شهرستان ری که به صورت معاونت اداره کل استان و یا دفتر نمایندگی فعالیت می کنند از اهمیت روز افزون روابط عمومی غافل بوده و به جای ارتباط موثر و گسترده با مردم از طرفی و رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی از طرف دیگر در بهترین حالت تلاش دارند تا مراسم مذهبی و یا ملی را به عنوان مهمترین کارویژه یک روابط عمومی به نحوی مطلوب برگزار کنند.
بسیاری از مدیران روابط عمومی ادارات شهرستان ری نیز کارمندهای بخش های دیگری هستند که هیچ تخصص و سررشته ای در امر رسانه و علم روابط و دیپلماسی عمومی نداشته و به علت برخی مصلحت سنجی های اداری به بخش روابط عمومی منتقل شده و یا همزمان با فعالیت در تخصص خود مسئولیت روابط عمومی را نیز پذیرفته اند غافل از اینکه امروز یکی از مهمترین و کلیدی ترین بخش های ادارات مدرن در دنیا که به دنبال حداکثر کیفیت با حداقل امکانات هستند روابط عمومی است.
دیری نیست که کوتاهی روابط عمومی یکی از مهمترین نهادهای حمایتی کشور در اطلاع رسانی به موقع به بازنشستگان برای تاخیر و تغییر زمان دریافت حقوق بازنشستگی، باعث نارضایتی و اعتراض گسترده بازنشستگان برای برهم خوردن محاسبات مالی از جمله پرداخت اقساط، چک های از پیش صادر شده و سایر تعهدات مالی شد که بار دیگر حلقه مفقوده روابط عمومی علمی و مسئول را در کشور یادآور شد.
فرمانداری شهرستان ری نیز در ارزیابی که از عملکرد دو ماهه شهریور و مهر امسال روابط عمومی های ادارات شهرستان ری داشته است به نتیجه نگران کننده ای رسید که حاکی از ضعف بیش از 65 نهاد عمومی واداره دولتی( از مجموع 80 اداره دولتی) در ارائه خدمات عمومی و ارتباطات با رسانه های شهرستان است.
امیدواریم با تغییر نگرش مدیران ادارات و مسئولان و کارشناسان روابط عمومی در سطوح و بخش های مختلف شهرستان ری در آینده شاهد تحول جدی و اساسی برای احقاق حق مردم به عنوان ولی نعمتان انقلاب اسلامی باشیم.

تنظیم: هومن بهلولی