تبیان، دستیار زندگی
ممنوع التصویری چهره ها در عرصه های مختلف همیشه وجود داشته و هنرمندان از اصلی ترین افراد در این ممنوعیت ها بودند؛ اما اینکه ملاک این ممنوعیت ها برای همه یکسان اجرا می شود یا نه موضوعی است که همیشه ابهام داشته.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فرزاد حسنی می آید، علی ضیا میرود!

ممنوع التصویری چهره ها در عرصه های مختلف همیشه وجود داشته و هنرمندان از اصلی ترین افراد در این ممنوعیت ها بودند؛ اما اینکه ملاک این ممنوعیت ها برای همه یکسان اجرا می شود یا نه موضوعی است که همیشه ابهام داشته است.

علی احمدی - بخش ارتباطات تبیان
مظلومی و علی ضیا

بعد از بازی استقلال پرسپولیس که جمعه گذشته برگزار شد فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که حواشی زیادی به دنبال داشت.
علی ضیاء( مجری)، حسین سلیمانی و بهرنگ علوی (بازیگر) از چهره های شناخته شده ای بودند که در فیلم حضور داشتند اما علی ضیاء به جهت شهرتی که داشت بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
فیلم از لحظات بعد از گل پرسپولیس در دقیقه آخر بازی بود که خوشحالی پرسپولیسی ها را نشان می داد.
علی ضیاء که بارها در برنامه های مختلف اعلام کرده طرفدار تیم پرسپولیس هست برای شادی پس از گل همراه با سایر حاضرین جملاتی را عنوان کرد که برداشت های زیادی از آن شد.
چند روز بعد از پخش فیلم روز سه شنبه تعدادی از رسانه ها در یک خبر غیر رسمی اعلام کردند که ضیاء به جهت حضور در این فیلم ممنوع التصویر شده تا اینکه بعد از چند ساعت، منتشر شدن نامه علی اصغر پور محمدی در سایت ها مهر تأیید این خبر شد و کمتر از یک ساعت هم در بخش خبری 20:30 خبرش اعلام شد.
در نامه معاون سیما آمده بود به دلیل اینکه کلیپی از این مجری در فضای مجازی منتشر شده و این مجری در این کلیپ به هواداران و سرمربی استقلال توهین کرده است همچنین آن مجلس از لحاظ شرعی مشکل داشته و مختلط بوده و آن مجری حرکات نامتعارفی انجام داده، سیدعلی ضیاء تا اطلاع ثانوی ممنوع التصویر شده و حق اجرا در رادیو، تلویزیون و سیمای استان ها را ندارد.
خبر 20:30 با نشان دادن تصویری از ضیاء و اعلام ممنوع التصویری او از حضورش در یک مجلس مختلط نام برد و این را یکی از دلایل ممنوعیت فعالیت ضیاء عنوان کرد.

اما چند نکته در رابطه با این نوع اطلاع رسانی

در اینجا با درست و غلط بودن حرکت ضیاء کار نداریم؛ علی ضیاء بنا بر سلیقه و تفاوت دیدگاه ها به عقیده عده ای می تواند مجری خوبی نباشد اما به عنوان کسی که چند سالی است در تلویزیون مشغول است و برنامه های مطرح زیادی مثل ویتامین 3، بعضیا، تحویل سال نو و .... را اجرا کرده چهره ای کاملا شناخته شده است.

به هر حال علی ضیاء سه شنبه شب با یک دسته گل آبی و با وساطت حبیب کاشانی به هتل المپیک، محل اقامت آبی پوشان رفت و رسما از پرویز مظلومی عذرخواهی کرد و گفت: "تحت تاثیر جو قرار گرفته بوده و قصدش بی احترامی نبوده است." مظلومی هم که قبل تر گفته بود عذرخواهی فایده ای ندارد و رفتار بد ضیاء در ماه محرم را توجیه نمی کند، با پذیرفتن عذرخواهی او گفت که می داند او جوان است و از حق خود در این زمینه گذشت

اینکه در نامه معاون سیما یکی از دلایل این ممنوعیت حضور در مجلسی است که از لحاظ شرعی اشکال داشته و مختلط بوده که او حرکات ناموزونی انجام داده شاید از جهت یک نامه اداری و رسمی که قرار است پیگیری شود خیلی حساسیت نداشته باشد که البته آنهم نیاز به تأمل دارد، اما اینکه خبر پر بیننده سیما این خبر را با نشان دادن تصویر ضیاء و اعلام حضورش در مجلس مختلط رسانه ای کند کمی دور از اخلاق و کار حرفه ای است.
رسانه ای که از عاملان بزرگترین فسادهای مالی تنها با نام مخفف ب.ز و... یاد می کند چطور در برابر یکی از اعضای خودش که کاملا در بین عموم شناخته شده است و تا همین چند وقت قبل از او حمایت می کرده به یکباره وظیفه حفظ آبرو و اخلاق را فراموش می کند؟
باز هم می گوییم منظور تأیید کار علی ضیاء نیست اما موضوع به این پیچیدگی ها هم نبوده که به این شکل مطرح شود تا هر ذهن نامطلعی را هم کنجکاو کند که این چه مجلس مختلطی بوده و چه اتفاقاتی داشته که خبر رسمی سیما به این شکل عنوانش می کند.
پر رنگ کردن یک اتفاق آن هم به شکلی که بحث آبرو و شخصیت یک فرد را فارغ از شهرتش به میان می آورد در رسانه ملی چندان خوشایند نیست و ذهن را به این سمت می برد که این اتفاق به همین اندازه اهمیت داشته یا اینکه بهانه ای بوده برای ممنوع التصویری؟

برای ممنوعیت شخصیت حقیقی افراد مهم است یا حقوقی؟

هنوز مدت زیادی از اظهارنظر اکبر عبدی در برنامه زنده شبکه سه نگذشته، اتفاقی که با توجه به بازخوردهایی که داشت ظاهرا خیلی هم ناخوشایند نبود و نهایتا اکبر عبدی اعلام کرد که منظورش به وهابیون سعودی بوده و موضوع خیلی زود خاتمه پیدا کرد.

اما در مورد علی ضیاء با توجه به اینکه پرویز مظلومی اعلام کرده بود از طریق مراجع قضائی این موضوع را پیگیری می کند و امیدوار است صداوسیما هم این فرد را از تلویزیون بیرون کرده و آنتن را در اختیارش قرار ندهند و حتما این مساله را پیگیری می کند معاون سیما هم خیلی زود واکنش نشان داد و نامه ممنوع التصویری ضیاء را منتشر کرد.

رسانه ای که از عاملان بزرگترین فسادهای مالی تنها با نام مخفف ب.ز و... یاد می کند چطور در برابر یکی از اعضای خودش که کاملا در بین عموم شناخته شده است و تا همین چند وقت قبل از او حمایت می کرده به یکباره وظیفه حفظ آبرو و اخلاق را فراموش می کند؟

ابهامی که همیشه وجود داشته این است که چرا در برخورد برای ممنوعیت ها نوع رفتارها متفاوت است؟ درست است که عملکردها هم تفاوت دارد اما خیلی اوقات طوری رفتار می شود که بیشتر از هر چیز یادآور نگاه سلیقه ای است.
اکبر عبدی حرفش بهتر بود یا موضوعی که عنوان کرده بود در حال حاضر برای مسئولین سیما توهین تلقی نمی شود؟

مظلومی بخشید اما ضیاء ممنوع التصویر شد

به هر حال علی ضیاء سه شنبه شب با یک دسته گل آبی و با وساطت حبیب کاشانی به هتل المپیک، محل اقامت آبی پوشان رفت و رسما از پرویز مظلومی عذرخواهی کرد و گفت: "تحت تاثیر جو قرار گرفته بوده و قصدش بی احترامی نبوده است." مظلومی هم که قبل تر گفته بود عذرخواهی فایده ای ندارد و رفتار بد ضیاء در ماه محرم را توجیه نمی کند، با پذیرفتن عذرخواهی او گفت که می داند او جوان است و از حق خود در این زمینه گذشت.

اما چیزی که باقی ماند ممنوع التصویری ضیاء تا اطلاع ثانوی است که معلوم نیست چه مدت طول بکشد، اتفاقی که چندان هم تازه نیست. ممکن است ضیاء خیلی زود برگردد یا اینکه این ممنوعیت مدت زیادی طول بکشد.
ممنوعیت برای حضور مجریان بارها اتفاق افتاده و از تازه ترین برگشت های مجریان فرزاد حسنی است که چندین بار رفت و برگشت داشته و به زودی قرار است بعد از یک وقفه در اجرای تلویزیون با برنامه "اکسیر" برگردد.
باید دید علی ضیاء که در این اتفاق چندان اخلاقی با او برخورد نشد، مثل همکارانش احسان علیخانی، فرزاد حسنی و... زود برمی گردد یا اینکه مثل جواد یحیوی و... بازگشتی نامعلوم دارد؟