تبیان، دستیار زندگی
برایت پیشنهادی دارم ... اگر می خواهی با آرامش زندگی کنی و هنوز موفق نشده ای ازدواج کنی،با ما همراه شو ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اگر نمی توانید ازدواج کنید بخوانید!

می دونم شرایط برای ازدواج سخت شده؛ همه مقصرند؛ از من و توی جوان گرفته تا جامعه و مسئولین ... هر کدام به سهم خود تقصیر داریم

برایت پیشنهادی دارم ... اگر می خواهی با آرامش زندگی کنی و هنوز موفق نشده ای ازدواج کنی،با ما همراه شو ...

فرآوری: زهرا اجلال - بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان
ازدواج

غریزه جنسی از نیرومندترین غرایز در وجود انسان است که خداوند آن را در وجود وی قرار داده و اهداف و مصالح خاصی نیز بر آن مترتب است. به خاطر وجود همین غریزه نیرومند است که انسانها گرایش به جنس مخالف می یابند و با همه مشکلاتی که وجود دارد (یا تصور می شود)، به ازدواج روی می آورند و حاضرند بسیاری از سختی ها و مشکلات را به خاطر آن تحمّل کنند یا برخود هموار نمایند و از بسیاری از خواسته های خود یا خودخواهی ها بکاهند. 
در بسیاری مواقع عدم امکان ازدواج و مشکل بودن آن از طرف خودمان است، یعنی دختران یا پسرانی که می خواهند ازدواج کنند، سخت گیری های بی موردی دارند که با توجه به اهمیت این مسئله باید تعدیل شده و آرزوها و خواسته ها را کمتر نمایند.

رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) مى فرماید: هرگز مردى با زنى خلوت نکند؛ چرا که نفر سوم، خودِ شیطان خواهد بود

بعضی از مشکلات مربوط به فرهنگ جامعه است که یا از طرف پدر و مادر و خواسته های غیر منطقی که دارند، تحمیل می شود و یا به نوعی در ذهن اشخاص القا می شود که رفع این مسائل نیز نیاز به تلاش جوانان دارد تا زمینه های مناسب و مساعد را آماده سازند.
در هر حال این جوانان هستند که باید برای خود چاره ای بیندیشند که آیا خویش را تسلیم گناه با همه عواقب و دور شدن از رحمت الهی کنند، یا این که زمینه و شرایط ازدواج را فراهم آورند و یا اگر در مدتی که این زمینه فراهم نیست، عفت و پاکدامنی را پیشه سازند اگر بستر ازدواج برای جوانان فراهم نیست عفت نفس پیشه کنند: وَ لْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدونَ نِكَاحًا حَتَّى یغْنِیَهمْ اللَّه مِن فَضْلِهِ (سوره نور، 33)، در عین حال که به فکر ایجاد زمینه و آمادگی هستند.
پیامبر اسلام صلی الله و علیه و آله فرمود: "از گروه جوانان، هر یک از شما که قدرت ازدواج دارد، حتماً اقدام کند، زیرا بهترین وسیله است که چشم را از نگاه های آلوده و عورت را از بی عفتی محافظت می کند".( مکارم الاخلاق، ص ۱۰۰)

عفت پیشه کردن یعنی چه؟

یعنی تا وقتی شرایطش برایتان جور نشده که ازدواج کنید، دور مسائل جنسی را  خط بکشید؛ خودتان را در معرض تحریک شدن قرار ندهید و اگر به دلایل ناخواسته تحریک شدید، با همان نیرویی که خداوند به شما داده و اختیاری که دارید، یعنی همان عاملی که شما را از فرشتگان برتری داده، با آن مقاومت کنید.
یه سؤالی دارم: مگر خدا سازنده ی بدن من و شما نیست؟! مگر بهتر از هر کسی بدن ما را نمی شناسد؟ مگر نمی داند من چه نیازهایی دارم؟ مگر نمی داند فلان نیاز را می شود نادیده گرفت و فلان نیاز را نمی شود؟!
همین خدا با همه ی این توانایی ها می فرماید: عفت پیشه کن! پس حتما ما انسان ها این توانایی را داریم که چنین حرفی را می زند ...
بنابر این اگر می خواهید با آرامش و آسایش زندگی کنید لطفا تا ایجاد موقعیت ارضای حلال میل جنسی فیتیله ی آن را پایین بکشید ... نباید ازدواج نکردن را مجوزی برای گناه کردن بدانیم.
در ادامه راهکارهایی را که در این مسیر می توانند راهنمای خوبی باشند خدمتتان تقدیم می کنیم:

اوقاتتان را پر کنید

بیکاری محل تخم گذاری شیطان است؛ چنانچه در روایات آمده است: تمایل به شهوت معلول بیكاری است؛ چرا که بیكاری علت فساد و ارتكاب جرم و گناه، تلقی شده است.
وقتی وقتت پر باشد فکرت جولانگاه شیطان نمی شود که از تصویرها، جوک ها، لطیفه ها، تخیلات و پیامک ها برایت فیلم و سریال درست کند .

کنترل چشم

کنترل چشم موجب می شود تا انسان در آرامش و آسایش زندگی کند: قلْ لِلْمؤْمِنینَ یغضّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ .... وَ قل لِّلْمؤْمِنَتِ یغْضضنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ ؛[نور، 30-31]
ای رسول ما! به مردان مومن بگو چشم های خود را از نگاه به نامحرمان فرو گیرند ... و به زنان با ایمان نیز اعلام کن تا دیدگان خود را از هر نامحرمی فرو گیرند.
از امیرمؤمنان علی علیه السلام سؤال کردند: به کمک چه چیزی می توان چشم از نامحرم پوشید؟ پاسخ داد: با خاموش کردن آتش شهوت، زیر نظر قدرتمندی که بر مخفیگاهت آگاه است. (بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۴۱۱)
در روایتی نیز رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: نگاه به نامحرم، تیری از تیرهای شیطان است. هر کس آن را به خاطر ترس از خدا ترک کند، خداوند نیز به او ایمانی می بخشد که در دلش لذت شیرینی آن را احساس می کند.» [بحارالانوار، ج ۱۰۴، ص ۳۸ ]

کنترل افکار

امیرمؤمنان علی علیه السلام سؤال کردند: به کمک چه چیزی می توان چشم از نامحرم پوشید؟ پاسخ داد: با خاموش کردن آتش شهوت، زیر نظر قدرتمندی که بر مخفیگاهت آگاه است

مشکل ترین مرحله رویارویی با انحراف جنسی، سالم سازی اندیشه و پرهیز از افکار شهوی است. امام علی (علیه السلام) می فرماید: "کسی که در اطراف گناه بسیار بیندیشد، سرانجام به آن کشیده خواهد شد". ( غررالحکم، ج ۵، ص ۳۲۱.)

شیطان که کارش وسوسه است از راه فکر می تواند در مملکت وجودی ما  اثر گذار باشد. اگر ما ظرف افکار خود را به حال خود رها کنیم، شیطان به راحتی می تواند وارد فضای آن شده و با افکار زشت و آلوده در ما اثر منفی بگذارد؛ اما اگر قبل از ورود شیطان، ظرف فکری خود را با افکار خوب پر کنیم، دیگر جای چندانی برای ورود شیطان باقی نمی ماند.
هرگاه فکر گناه و وسوسه آن به ذهن آمد، بلافاصله آن را از لوح ذهن خارج کرده و توجه خود را به خدا و امور شریفه مشغول کنیم.
جدیت و موفقیت در این امر پیروزی بزرگی است و در واقع دفع دشمن شیطان.

لحظات احتمالی گناه را کنترل کنیم

با آگاهی که از آیات و روایات و همچنین تجربه ای که از گذشته ی خود دارید، لحظات ابتلا به گناه را شناسایی و کنترل نمایید.
یکی از آن لحظات خلوت کردن با نامحرم است که در قدیم این اتفاق خیلی به ندرت و با سختی واقع می شده ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی به وسیله موبایل (پیامک و تماس تلفنی و بلوتوث و...) و فضای مجازی (چت و ایمیل و...) به آسانی دو نامحرم می توانند با هم به طور مجازی خلوت کنند که این کار به خاطر احساس امنیتی که از این طریق ارتباط وجود دارد مفاسد بسیاری را به دنبال خواهد داشت که حتی مفاسدش کمتر از خلوت حقیقی (که در قدیم انجام می شده) نیست.
پس مراقب این خلوت کردن هایمان باشیم که شیطان با ما همراه خواهد بود.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) مى فرماید: هرگز مردى با زنى خلوت نکند؛ چرا که نفر سوم، خودِ شیطان خواهد بود. [مستدرک الوسائل، ج ۱۴ ، ص ۲۶۵ ؛ مسند ابن حنبل، ج ۳ ، ص ۴۴ ]

رفیق خوب داشته باشیم

با مسجدی ها و با بچه هایی که انس با نماز دارند دوست باشید.
علی (علیه السلام) فرمودند: «إِیَّاكَ وَ مصَاحَبَةَ الْف سَّاقِ فَإِنَّ الشَّرَّ بِالشَّرِّ ملْحَق» (کافی، ج 5، ص 58 و 59)، از رفاقت و مصاحبت با فاسقان بپرهیز! چرا که تو هم آن طور خواهی شد، باید از او بپرهیزی.
چرا که بالاخره در یک جا به خاطر پیوند محبّتی مجبور خواهی شد که از رابطه درونی و پیوند اعتقادی خود و خدا، دست بر داری! این دوستی، دلبستگی تو را نسبت به خدا در خطر قرار می دهد؛ پس از آن بپرهیز!


منابع:
حوزه
پرسمان
رهروان ولایت
سایت اسک دین

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.