تبیان، دستیار زندگی
کاظمی دینان، رئیس انجمن روابط عمومی ایران گفت: ما باید برای روابط عمومی کارشناسان رسمی ایجاد کنیم تا با تحقق این امر هر کسی در مورد عملکرد روابط عمومی ها قضاوت نکند. از این رو، کسی شایستگی قضاوت را دارد که از خانواده روابط عمومی باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشست  انجمن روابط عمومی ایران برگزار شد

انجمن روابط عمومی ایران

کاظمی دینان، رئیس انجمن روابط عمومی ایران گفت: ما باید برای روابط عمومی کارشناسان رسمی ایجاد کنیم تا با تحقق این امر هر کسی در مورد عملکرد روابط عمومی ها قضاوت نکند. از این رو، کسی شایستگی قضاوت را دارد که از خانواده روابط عمومی باشد.
به گزارش  روابط عمومی ، یک صد و هشتاد و سومین نشست علمی تخصصی انجمن روابط عمومی ایران، با موضوع «مدیریت رویداد ها در روابط عمومی با محوریت تشریفات برگزاری نشست ها و همایش ها» با حضور شهرام جعفری، سید غلامرضا کاظمی دینان، رئیس انجمن روابط عمومی ایران و جمعی از کارشناسان روابط عمومی هشتم مهرماه در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار شد .
در ابتدای این نشست، کاظمی دینان با بیان اینکه ما باید به جایگاهی برسیم تا اگر کسی خواست در موقعیت مدیر روابط عمومی قرار بگیرد حتما تائیدیه انجمن روابط عمومی را دریافت کند، گفت: با تحقق این هدف، هر فردی نمی تواند در جایگاه مدیر روابط عمومی قرار بگیرد چون شغل روابط عمومی نیازمند ویژگی  و تخصص خاصی است .
در ادامه، شهرام جعفری با بیان اینکه موضوع مشارکت و برنامه ریزی برای همایش، نمایشگاه و تشریفات از جمله مهمترین وظایف روابط عمومی ها است، گفت: در زمان برگزاری نشست، سمینار، کنفرانس و... باید مخاطبان خود را در نظر بگیریم .
جعفری ادامه داد: فعالیت های ارتباطی، شناسایی مخاطبان، کانال های ارتباطی دسترسی به مخاطبان از جمله فعالیت های کلیدی هستند که باید در برگزاری تشریفات همایش به آنها توجه کنیم .
حفظ ارتباط با مخاطبان وظیفه مهم روابط عمومی در برگزاری همایش است
او با تاکید بر اینکه در مدیریت گردهمایی، تشریفات باید به عنوان یک امر اساسی مورد توجه روابط عمومی ها قرار بگیرد، عنوان کرد: در تشریفات باید حسن رفتار را به خوبی رعایت کنیم. در حوزه تشریفات اصلی داریم که به آن اصل طلایی تشریفات می گوییم. در این اصل احترام در همه جا، همه زمان و به همه کس لازم و ضروری است و افراد را بر اساس موقعیت های اجتماعی آنها تفکیک نمی کنیم .
جعفری مرحله قبل از برگزاری تشریفات، حین اجرا و بعد از اجرا را سه مرحله برای مدیریت تشریفات دانست و اظهار کرد: در فرایند اجرا که از همه مراحل مهمتر است باید پنج عامل کلیدی؛ استقبال، حمل و نقل، اسکان، پذیرایی و بدرقه  را در تشریفات شناسایی کنیم .
او در ادامه گفت: هر گردهمایی بر اساس اهدافی برگزار می شود که بر اساس آن هدف، گردهمایی را نامگذاری می کنیم. این در حالی است که در کشور ما در انتخاب اسامی گردهمایی ها دقت لازم صورت نمی گیرد. به عنوان نمونه، زمانی که هدف برگزاری سمینار را دارند آن را به عنوان همایش معرفی می کنند، در حالی که نباید این دو را به هم یکسان فرض کرد .
جعفری گفت: گردهمایی به دو دسته زمانی و محتوایی تقسیم می شود. به لحاظ زمانی سه دسته؛ یک روزه، دو روزه و بیش از دو روز و به لحاظ محتوایی علمی و شغلی هستند .
او در پایان گفت: در کشور ما  بعد از پایان برگزاری سمینارها و کنفرانس ها، روابط عمومی ها ارتباط خود را با مخاطبان حفظ نمی کنند و این به معنی رعایت نکردن اصول تشریفات است .
در ادامه این جلسه، تفاهم نامه ای بین انجمن روابط عمومی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی امضا شد .
در ادامه، پنلی با موضوع نقش روابط عمومی در مدیریت بحران حادثه منا با حضور میرزا بابا مطهری نژاد، دبیر انجمن روابط عمومی ایران و منصور ساعی، مدرس ارتباطات برگزار شد .
مطهری نژاد به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: باید ضمن حل و فصل مشکلات ایجاد شده در این حادثه  به فکر روح و روان جامعه و بازماندگان آن باشیم. پیام رهبری مبنی بر اعلام سه روز عزای عمومی و ابتکار رئیس بنیاد شهید در نوشتن نامه ای به رهبری و اجازه گرفتن از ایشان برای دفن این قربانیان در گلزار شهدا در تسلای خاطر بازماندگان تاثیر گذار است .
مطهری نژاد در پایان گفت: نقش روابط عمومی وزارت ارشاد در این حادثه چیست و چرا در چنین حادثه ای وزیر ارشاد به صورت مستقیم وارد نشده است؟ چرا انجمن های مختلف فرهنگی و هنری هیچ اقدامی نمی کنند؟ چرا گروهی اعلام نمی کند که سمفونی این حادثه را بسازد؟

نظام رسانه ای  با مدیریت رسانه  آشنا نیست
منصور ساعی با بیان اینکه در بحران پیش آمده مهمترین اصل این است که چگونه از ارتباطات برای رفع بحران استفاده کنیم، گفت: در جریان این حادثه، سه مساله در رسانه ها مشاهده شد. مساله اول، شایعه محوری است. در جریان این حادثه رسانه ها کمتر به منبع اصلی خبر برای اطمینان از درستی آن رجوع می کردند. این درحالی است که اصل اساسی در انتشار خبر مبتنی بر صحت آن است. حتی کلیپی که در جریان این حادثه از شاهزاره عربستانی پخش شد مربوط به سال 2011 بود اما بسیاری از رسانه های مطرح کشور آن را پخش کردند در حالی که ارتباطی با حادثه اخیر نداشت. این اتفاق نشان می دهد که نظام رسانه ای ما  با مدیریت رسانه آشنایی ندارد و نمی داند چگونه رویداد ها را مدیریت و پیامد سنجی کند .
این مدرس ارتباطات گفت: در چند روز اخیر احساس گرایی تم اصلی رسانه های ما بود و نقش منطق بسیار کم رنگ بود. احساس گرایی دو شاخه داشت؛ یکی تضاد ایرانی و عربی بود که این احساس گرایی افراطی به تضادها دامن می زند. مساله بعدی در احساس گرایی، نمایش خشونت است. ما حق نداریم روح افکار  عمومی را با نمایش خشونت جریحه دار کنیم .
ساعی، مساله سوم را  تقدس زدایی دانست و ادامه داد: ما از بدن انسان تقدس زدایی کردیم که این امر عادی سازی یا متداول سازی را به همراه دارد. ما در مراسم حج، جایی که همه لباس احرام می پوشند و همه مقدس هستند از  بدن انسان  و همچنین از خود حج تقدس زدایی کردیم، به این شکل که در پی این حادثه افراد مختلف این سوال را مطرح می کردند که ضرورت رفتن به حج چیست و چرا هزینه های این سفر در جاهای دیگر خرج نمی شود؟
او در پایان گفت: رسانه های اجتماعی در این حادثه نقش مهمی را بازی می کنند و باید در انتشار اخبار و تصاویر در این شبکه ها  از صحت این اطلاعات اطمینان کسب کنیم .

شفقنا

تنظیم: هومن بهلولی