تبیان، دستیار زندگی
به دنیا آمدن و بزرگ شدن در خانواده ای که جدِشان رسول الله(صلی الله علیه و آله) است و حضرت علی (علیه السلام )یکی از نعمت هایی ست که بالحق باید شکرگذارش بود؛اما چگونه این عید بزرگ را تبلیغ کنیم؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه عید غدیر را تبلیغ کنیم؟

به دنیا آمدن و بزرگ شدن در خانواده ای که جدِشان رسول الله (صلی الله علیه و آله)است و حضرت علی (علیه السلام) یکی از نعمت هایی ست که بالحق باید شکرگذارش بود؛اما چگونه این عید بزرگ را تبلیغ کنیم؟

فرآوری : پاک نهاد  - بخش اجتماعی تبیان
عید غدیر،

کل یوم لا یعصی الله فیه فهو عید. حضرت امام علی (علیه السلام ) فرمود: هر روز که در آن خدا را نافرمانی نکنند، آن روز، عید است.
در دین مبین اسلام از عید قربان و عید فطر و عید غدیر خم و ... به عنوان عید یاد شده است و در این روزها رخدادهایی پیش آمده است که موجب می شود برای جامعه اسلامی نشاط، امید و نزدیک شدن افکار و دل های مردم در جهت تحقق آرمان های قرآن و عترت(ع) فراهم گردد.
به دنیا آمدن و بزرگ شدن در خانواده ای که جدِشان رسول الله (صلی الله علیه و آله)است و حضرت علی (علیه السلام) یکی از نعمت هایی است که بالحق باید شکرگزارش بود؛ خانواده ی سادات هرسال در ایام عید غدیر بخاطر نسبتی که با حضرت علی (علیه السلام )دارند و نواده ایشان محسوب می شوند، حال و هوای خانه هایشان رنگ و بوی دیگری دارد. رنگ و بویی جدا از عید بودن این روز.

خانواده ی سادات هرسال در ایام عید غدیر بخاطر نسبتی که با حضرت علی علیه السلام دارند و نواده ایشان محسوب می شوند، حال و هوای خانه هایشان رنگ و بوی دیگری دارد. رنگ و بویی جدا از عید بودن این روز.

مردم برای تبریک این روز و زنده نگه داشتن واقعه غدیر و ولایت حضرت علی (علیه السلام)به دیدار سادات که نوادگان آن حضرت محسوب می شوند ،می روند و سادات هم در خانه هایشان از آنها پذیرایی می کنند. بعضی از خانواده ها گاهی رسم و رسوم خاصی دارند.
بعضی از چند روز قبل، همه خانه و زندگی شان را گردگیری و مرتب می کنند، در واقع همان خانه تکانی روزهای آخر اسفند، در روزهای آخرِ منتهی به روز غدیر انجام می شود. خانه تکانی و تمییز کردن همه ی وسائل و آب و جارو و گاها تعویض و نو کردن وسائل؛ همه این رسم و رسوم ایرانی قبل از نوروز، برای این خانه ها قبل از عید غدیر انجام می شود.
بعضی از خانواده ها هستند که روز عید برای تمام اعضای خانواده که سید هستند، عیدی می خرند.
بعضی از خانواده ها رسمِ عیدی دادن به همه افراد خانواده که عموماً در ایام دید و بازدید عید نوروز انجام می شود را در این روز انجام می دهند و بعضا همه افراد فامیل در خانه ی بزرگ فامیل جمع می شوند و بعد از دیدار همدیگر و عید دیدنی، به خاطر این روز بزرگ، به یکدیگر عیدی می دهند.
بسیاری از خانواده ها خود را برای ورود مهمان ها آماده می کنند؛ از اقوام و همکاران تا همسایه ها و دوستان قدیم و جدید؛ میوه و شیرینی خریداری می شود و اسکناس هایی برای عیدی دادن.
تبلیع و ترویج عید غدیر
یکی از سنت های حسنه احترام به سادات یعنی فرزندان رسول الله(صلی الله علیه و آله) است که در روز شریف عید غدیر رسمیت بیشتری پیدامی کند و بسیاری از مردم به دیدن سادات میروند و از این طریق احترام و ارادت خود را به سادات ابراز می کنند اما در رابطه با اینکه در این روز فقط باید به دیدن سادات رفت و فقط از سادات عیدی گرفت تامل برانگیز است زیرا ما هیچ روایت و منبعی بر این که عید غدیر عید سادات است ندارم بلکه عید غدیر عید همه شیعیان می باشد و توصیه و سفارش شدیم که همه عید غدیر را جشن بگیریم و بهم عیدی بدهیم چرا که عیدالله الاکبر می باشد گرچه این روز بزرگ اختصاص به سادات ندارد  اما به نظر می رسد اینکه شیعیان ایرانی در عید غدیر از سادات محترم تجلیل می کنند و به منازل آنان سر می زنند و از آنها عیدی می گیرند و احیاناً به فقرای سادات تحت عنوان عیدی کمک هایی می کنند، سنت حسنه و به طور یقین مثبت است و نکته ای منفی هرگز در آن وجود ندارد. چون در برخی روایات احترام و دل جویی و کمک و صله دادن به سادات بخصوص سادات فقیر و نیازمند سفارش شده است.بد نیست که در این روز به خاطر عظمت مقام ولایت و امامت و به جهت شادی قلب امام عصر عید غدیر را از همه اعیاد پر رنگ تر و زیبا تر جشن بگیریم.

در برخی روایات احترام و دل جویی و کمک و صله دادن به سادات بخصوص سادات فقیر و نیازمند سفارش شده است.بد نیست که در این روز به خاطر عظمت مقام ولایت و امامت و به جهت شادی قلب امام عصر عید غدیر را از همه اعیاد پر رنگ تر و زیبا تر جشن بگیریم.


راهکارهای پیشنهادی زیر اندکی از راهکارهای فراوان تبلیغ برای مظلوم ترین امیرِ تاریخ است:
یک معلم می تواند :
با برگزاری مسابقات مرتبط با غدیر در کلاسش مبلغ غدیر باشد
با اجرای مسابقات تزئینات بین کلاس ها مبلغ غدیر باشد
با اختصاص دادن بخشی از کلاسش به مباحث غدیری مبلغ غدیر باشد
با دادن موضوعات تحقیقی پیرامون غدیر باعث افزایش دانش شاگردانش در زمینه غدیر باشد
با کمک دانش اموزانش جشن کوچکی در کلاس برگزار نماید .
یک دانش آموز می تواند:
با توزیع یک پاکت شکلات مبلغ غدیر باشد.
با تزئین کلاس مدرسه اش مبلغ غدیر باشد..
با اجرای مصاحبه با موضوع غدیر مبلغ غدیر باشد.
با تهیه روزنامه دیواری با موضوع غدیر مبلغ غدیر باشد.
با آماده کردن دکلمه و قرائت در مجالس مبلغ غدیر باشد.
یک کاسب می تواند:
- با دادن تخفیف ویژه در ایام غدیر، در میان مشتریان مبلّغ غدیر باشد.
- در ایام غدیر از مشتریانش با شکلات و یا شیرینی پذیرایی کند.
- با نصب تابلو در مغازه ی خود، مبلّغ غدیر باشد.
- با تزیین ویترین مغازه و پیاده رو، برای غدیر تبلیغ نماید.
یک فرد از جامعه می تواند:
- با پذیرایی از نمازگزاران در مسجد محل، مبلّغ غدیر باشد
یک فرد می تواند با ترویج فرهنگ عیدی دادن میان اقوام مبلغ غدیر باشد.
یک فرد می تواند با یک لبخند و شادباش غدیر مبلغ غدیر باشد.
یک فرد می تواند با خواندن خطبه برادری میان دوستانش مبلغ غدیر باشد.
یک فرد می تواند با تهیه چند عدد فتوکپی از این برگه مبلغ غدیر باشد ٦..
- با دادن نذری در ایام غدیر، برای غدیر تبلیغ کند.
- با هدیه ی کتاب و سی دی مرتبط با غدیر به فامیل و دوستان. مبلّغ غدیر باشد.
- با برگزاری مراسم جشنی کوچک در خانه، در میان خانواده مبلّغ غدیر باشد.
- با دیدار از اقوام و سادات مبلّغ غدیر باشد.
و شما در پیروی از فرمان پیامبر صلی الله علیه واله و سلم، برای رساندن خبر ولایت امیرالمومنین علیه السلام، در این غدیر چه می کنید؟


منابع : وادی / معصومیه