تبیان، دستیار زندگی
حرفه ای گرایی روابط عمومی، دستاورد مدیریت علمی، رقابت پذیری نهادی و سازمانی و معانی عمیق انسانی- اجتماعی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حرفه ای گرایی در روابط عمومی، دستاورد مدیریت علمی است

نشست حرفه ای گرایی در روابط عمومی

حرفه ای گرایی روابط عمومی، دستاورد مدیریت علمی، رقابت پذیری نهادی و سازمانی و معانی عمیق انسانی- اجتماعی است.

به گزارش  روابط عمومی، این نشست با حضور هیات مدیره انجمن روابط عمومی ایران، اساتید، علاقمندان به حوزه روابط عمومی و دانشجویان روز چهارشنبه  چهارم شهریورماه سال جاری در سالن اجتماعات " فرهنگسرای اندیشه "برگزار شد.
در ابتدای نشست سید غلامرضا کاظمی دینان رییس انجمن روابط عمومی ایران ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در این نشست و تبریک ولادت با سعادت امام رضا (ع ) و روز کارمند گفت: وظیفه اصلی روابط  عمومی ها، ارتباط است و زیر بنای زندگی اجتماعی به ارتباطات انسانی بستگی دارد. ما برای ارتقای روابط عمومی ها در کشور، باید تلاش کنیم و برای رسیدن به این هدف باید به این درک برسیم که روابط عمومی ارزشمند و دارای جایگاه ویژه ای است.
روابط‌عمومی پدیده‌ای برآمده از رقابت‌های اقتصادی و تحولات ژرف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده و کنش حرفه‌ای آن محصول مناسبات انسانی و اجتماعی اعتمادآمیز و همکاری جویانه، مدیریت‌علمی، ارتباطات‌انسانی مبتنی بر معانی عمیق و  به دست آوردن مقبولیت از سوی نهادهای مدرن جامعه است.
سخنران علمی این نشست دکتر  اسماعیل  ‌قدیمی مدرس دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات با عنوان «معناگرایی، پیش‌نیاز روابط‌عمومی‌حرفه‌ای؛ رویکردی به دوران پس ازتحریم» سخنرانی کرد و با معرفی «معناگرایی» به عنوان رویکرد تحلیلی مناسب باشرایط جدید در ایران، در تعامل با جهان صنعتی و پیشرفته، به تشریح آن پرداخت و گفت: در شرایط پس از تحریم باردیگر زمینه برای تماس و ارتباط با دانشگاه‌های معتبر جهان فراهم می‌شود ومی‌توان باتکیه برمطالعات تطبیقی میان ایران وجهان صنعتی و نیز کشورهایی مثل ژاپن و کره به تجدید بنای حرفه روابط عمومی، به ویژه ازجنبه های تئوریک، کمک کرد. وی افزود: توجه به معانی در روابط انسانی واجتماعی، جزییات مناسباتی که به حرفه‌ای گرایی می انجامد، برخورداری از نگاه سیستمی، نقد کامل گذشته و آینده پژوهی می تواند به تجدیدبنای روابط عمومی و سوق به حرفه ای گرایی آن در ایران سودمند باشد.
قدیمی در ادامه، ضمن تشریح معنا و معناگرایی در روابط عمومی گفت: برخلاف ادعای برخی از همکاران، روابط عمومی تعریفی مشخص دارد و چیزی جز «مدیریت ارتباطات سازمانی» نیست. قدیمی افزود: روابط عمومی در یک سازمان مدرن رقابت پذیر، نقش های ارتباطی و اطلاعاتی را به عهده دارد و به عنوان یک پدیده اجتماعی‌ با پارادایم، جهان‌بینی، ایدئولوژی، وجدان‌جمعی و رفتارجمعی و به ویژه نحوه عملکرد سامانه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی یک کشور سروکار دارد.
این پژوهشگر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود به تعریف و تشریح حرفه‌ای‌گرایی پرداخت و رقابت‌پذیری، نظریه‌مندی، پاسخگویی‌مستند، مشتری‌مداری، استقلال‌صنفی و تخصصی، ارزش‌آفرینی‌ و خلاقیت و نوآوری را عمده ترین ویژگی‌های حرفه‌ای‌گرایی دانست.
مدرس دانشگاه علامه‌طباطبایی پس از آن، به نقش مدیریت در شکل‌گیری سامانه های نوین اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت و رقابت پذیری و نوآوری را کلیدهای اساسی پیشرفت های جهان معاصر دانست که سازمان های مدرن و شرکت های اقتصادی و تجاری را به وجودآوردند و نیاز به روابط عمومی را باعث شدند.
سخنران یکصدوهشتاد و دومین نشست انجمن روابط عمومی ایران سپس به نقش و سهم اندیشمندان، صاحبنظران، پژوهشگران و نظریه پردازان علوم ارتباطات اجتماعی و روابط عمومی در پیشرفت حرفه ای این رشته پرداخت و گفت:  اندیشمندان و صاحبنظران متعهد، مستعد وخلاق، کلید فتح حرفه ای گرایی و پیشرفت مدیریت، ارتباطات سازمانی و روابط عمومی بوده اند. قدیمی افزود: نظریه‌پردازی دانشگاهیان، سازمان ها را به عقلانیت و رقابت پذیری سوق داد و آن ها را به قدرت پیش‌بینی و تحلیل مجهز کرد و باعث شد تا به استانداردسازی رفتارها و اقدامات خود مبادرت ورزند.
قدیمی در پایان سخنان خود، دولتی بودن، فضای غیررقابتی و نقش ضعیف دانشگاه ها در تأسیس، بهبود و تجهیز تئوریک روابط عمومی ایرانی را، بزرگترین معضلات روابط عمومی غیرحرفه ای ایران دانست و اضافه کرد: بدون هماهنگی و ایفای نقش همه عناصر فعال خانواده روابط عمومی از دانشگاه ها گرفته تا موسسات خصوصی و بدون جایگزین شدن رویه های تخریب و واگرایی کنونی با گفتگو، رقابت پذیری و همکاری، نمی‌توان به آینده روابط‌عمومی امیدوار بود.
در پایان سخنان دکتر قدیمی به پاس قدردانی از سوی مدیریت انجمن لوح عضویت افتخاری انجمن روابط عمومی ایران توسط دکتر افخمی به وی اهدا شد.
در قسمت پایانی نشست پنلی در خصوص " چالش های روابط عمومی در اجرایی کردن مقوله و یا وظیفه مسئولیت اجتماعی چیست؟ " برگزار شد.
در پاسخ به چاش های روابط عمومی در اجرایی کردن مقوله و یا وظیفه مسئولیت اجتماعی دکتر حسینعلی افخمی گفت: حرفه ارتباطات با مسئولیت اجتماعی آغاز می شود. پایه و اساس مسئولیت اجتماعی " بشر دوستی " است. روابط عمومی نمی تواند نسبت به پیرامون خود بی تفاوت باشد « چو عضوی به درد آورد روزگار   دگر عضوها را نماند قرار ». روابط عمومی افراد جامعه را باید بخشی از سازمان بداند.
دکتر افخمی در ادامه گفت: اساس مسئولیت اجتماعی در مرحله نخست تفکر انسانی و نوع دوستی است و این نوع دوستی چه در عرصه سازمانی ، ملی و بین المللی باید لحاظ شود. با این طرز تفکر مسئولیت اجتماعی می تواند در مرحله بعدی مسئولیت "پاسخگویی " را بعهده گیرد. به قول دکتر نطقی « ما از یکطرف از عامه سازمان در مقابل دولت حمایت می کنیم و از طرف دیگر از عامه درون سازمانی در مقابل مدیریت سازمان دفاع می کنیم » مسئولیت اجتماعی در روابط عمومی موظف است به تعارضات موجود در جامعه پاسخگو باشد.
وی در ادامه برای دستیابی به مسئولیت اجتماعی گفت: خود فرد باید قائل به انجام مسئولیت اجتماعی باشد و در حرفه خود به دنبال تخصص   و آموزش مداوم باشد در این راستا ارتباطات انسانی باید مبنای آموزش قرار گیرد و در چارچوب نظام آموزشی عمومی کشور به امر آموزش ارتباطات انسانی اهمیت داده شود. بخشی از حرفه گرایی مسئولیت اجتماعی است   و ما باید حقوق صنفی را رعایت کنی. برای دفاع از یک صنف باید یک انجمن وجود داشته باشد. صنف ویژگی های مشترک یک مجموعه را می گویند. پس بنابراین چند انجمن نمی تواند ویژگی های یک صنف را بیان و از حقوق آن دفاع کند اینجاست که برای صنف مسئولیت اجتماعی ایجاد می شود که به نظر من در روابط عمومی های به جای سنگ اندازی باید راه سازی انجام شود.

تنظیم: هومن بهلولی