تبیان، دستیار زندگی
هر روز که می گذرد، بیش از پیش نقش آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی تکفیری به نام «داعش» در منطقه آشکار می شود و آخرین مستندات ارائه شده در این خصوص اظهارات و یا به بیان رساتر اعترافات «مایکل فلین» مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی این کشور است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : قبس زعفرانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افشای نقش آمریکا در شکل گیری داعش


هر روز که می‌گذرد، بیش از پیش نقش آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی تکفیری به نام «داعش» در منطقه آشکار می‌شود و آخرین مستندات ارائه شده در این خصوص اظهارات و یا به بیان رساتر اعترافات «مایکل فلین» مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی این کشور است.

داعش

هر روز که می‌گذرد، بیش از پیش نقش آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی تکفیری به نام «داعش» در منطقه آشکار می‌شود و آخرین مستندات ارائه شده در این خصوص اظهارات و یا به بیان رساتر اعترافات «مایکل فلین» مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی این کشور است که در مصاحبه با شبکه قطری «الجزیره» اظهاراتی مطرح کرد که تایید کننده سخنان فوق است.
فلین براساس اسنادی که رو می‌کند، ثابت می‌کند که سازمان اطلاعات آمریکا اوایل سال 2012 میلادی یعنی یک سال پس از آغاز بحران سوریه که تاریخ آن به اوایل سال 2011 میلادی باز می‌گردد، ظهور داعش در عراق را پیش‌بینی کرده بود، اما به جای آنکه به‌ عنوان یک تهدید با آن مقابله کند، به آن به‌ عنوان یک ابزار راهبردی نگریسته می‌شود تا اهداف مورد نظر آمریکا در منطقه را محقق کند.
این مقام سابق سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا به صراحت می‌گوید که بی‌توجهی به قدرت گرفتن گروه‌های افراط‌گرا در سوریه، اقدام و تصمیمی «ارادی و عمدی» از سوی دولت آمریکا بود و واشنگتن به عمد خطر این گروه‌ها را نادیده گرفت.
براساس این سند «باراک اوباما»، رئیس ‌جمهوری آمریکا از اکتبر سال 2011 یعنی تنها هفت ماه پس از آغاز بحران سوریه در 15 مارس 2011 تا اوایل سپتامبر 2012 از ارسال سلاح از بنغازی به گروه‌های مسلح تروریستی افراط گرا و غیر افراط گرا در سوریه اطلاع داشته و با وجود اینکه سازمان ملل ارسال هرگونه سلاح به سوریه را چه برای دولت و چه برای معارضان تحریم کرده بود، اما اقدامی برای مقابله با آن انجام نداد.

اذعان به نقش آمریکا و متحدان آن در شکل گیری داعش و گروه های تروریستی فعال در سوریه، تنها به مقامات بازنشسته آمریکایی محدود نمی‌شود، بلکه همین سال گذشته بود که «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور آمریکا طی سخنرانی که درباره تحولات سوریه ایراد کرد، گفت: «در خصوص بحران سوریه، گلایه همیشگی من این بود که بزرگترین ضربه ما را از متحدان منطقه‌ای خود خورده‌ایم

این اولین باری نیست که مقامات آمریکایی به نقش واشنگتن و متحدان آن در شکل ‌گیری داعش اشاره و اذعان می‌کنند، پیش از این نیز «وسلی کلارک»، فرمانده اسبق فرماندهی کل نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اظهاراتی مشابه، هدف از شکل گیری داعش را مقابله با حزب الله لبنان و محور ضد صهیونیستی در منطقه خاورمیانه دانسته و در این راستا به صراحت گفته بود که «داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت».
اذعان به نقش آمریکا و متحدان آن در شکل گیری داعش و گروه های تروریستی فعال در سوریه، تنها به مقامات بازنشسته آمریکایی محدود نمی‌شود، بلکه همین سال گذشته بود که «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور آمریکا طی سخنرانی که درباره تحولات سوریه ایراد کرد، گفت: «در خصوص بحران سوریه، گلایه همیشگی من این بود که بزرگترین ضربه ما را از متحدان منطقه‌ای خود خورده‌ایم. ترک‌ها، سعودی‌ها، اماراتی‌ها و غیره. آن‌ها در طول بحران سوریه چه ‌کردند»؟
معاون رئیس جمهوری آمریکا ادامه می‌دهد: «آن‌ها آنقدر مصمم به کنار زدن بشار اسد، رئیس جمهوری آمریکا و نظام حاکم در سوریه و در اصل راه اندازی یک جنگ نیابتی شیعی - سنی بودند که صدها میلیون دلار و ده‌ها و صدها هزار تُن تسلیحات و تجهیزات نظامی را در اختیار هر گروه و هر کسی که با اسد می‌جنگید، قرار دادند، بدون آنکه در نظر بگیرند، گروه‌ها و افرادی که در حال دریافت این کمک‌ها هستند، النصره، القاعده و عوامل افراط‌‌گرای تکفیری می‌باشند».
هم اکنون اظهارات اخیر فلین و اسنادی که در این خصوص از دست داشتن پنتاگون در شکل گیری داعش ارائه می‌دهد، پازل پیشین را کامل می‌کند و تردیدی باقی نمی‌گذارد که داعش و دیگر گروه‌های تروریستی فعال در سوریه، با پشتیبانی مالی و تسلیحاتی کشورهایی همچون عربستان سعودی، ترکیه و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، با اشراف و آگاهی کامل آمریکا و کشورهای غربی و بر اساس تصمیم و خواست «عمدی و ارادی» و با هدف ضربه زدن به محور مقاومت، از طریق تضعیف یکی از ارکان اصلی آن یعنی سوریه، شکل گرفتند.
پیش از آن مرکز تحقیقاتی «گلوبال ریسرچ» در گزارشی نوشته بود که آمریکا و ائتلاف تحت فرمانش برای منزوی کردن بشار اسد و مقابله با نفوذ ایران در منطقه، نه تنها به ظهور داعش کمک کردند، بلکه برای سقوط شهرهای موصل و الرمادی در سال 2012 میلادی به دست داعش برنامه ریزی کرده بودند. غیر از آن سازمان آمریکایی - غیر دولتی «جودیشیال واچ» (Judicial Watch) اسرار هولناکی درباره بحران سوریه و نقش کاخ سفید در شکل گیری داعش فاش کرده بود.

همانگونه که آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی «القاعده» در افغانستان به بهانه مبارزه با کمونیسم دست داشت، هم اکنون برای نابودی محور مقاومت حربه‌ای به نام داعش را ایجاد کرده است

این سازمان اسنادی از آرشیو وزارت خارجه و دفاع آمریکا منتشر کرده که اواسط سال 2011 از ساختمان کنسولگری آن کشور در شهر «بنغازی» لیبی کشف شد و از شکل گیری گروه‌های تروریستی در سوریه با حمایت اعضای شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه پرده بر می‌داشت.
این اسناد ثابت می کند که واشنگتن از تاسیس گروه داعش و هدف آن برای تاسیس آنچه آن را «امارت اسلامی» می‌خواند، در شرق سوریه و غرب عراق، اطلاع داشت و از طریق لیبی با ارسال سلاح از این گروه حمایت کرد و به هیچ وجه نمی‌تواند نقش خود را در تاسیس داعش انکار کند. به این ترتیب همانگونه که آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی «القاعده» در افغانستان به بهانه مبارزه با کمونیسم دست داشت، هم اکنون برای نابودی محور مقاومت حربه‌ای به نام داعش را ایجاد کرده است.
از آنچه گذشت، می‌توان به راحتی برداشت کرد که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی غربی‌ها و کشورهای حوزه خلیج فارس در آموزش عناصر تروریستی و ارسال آنها به سوریه و عراق جهت پیوستن به صفوف این گروه‌ها نقش داشته‌اند و این موضوعی است که تحلیلگران و کارشناسان عرصه بین الملل همواره بر آن تاکید داشته‌اند.
از آنچه به اختصار گذشت، این سوال مطرح می‌شود که آمریکا در مقابله با داعش در منطقه به چه میزان جدی است؟ به تعبیر دقیق‌تر در حالی‌که اسناد فوق نشان می‌دهد، آمریکا در سال‌های اخیر نه تنها به استفاده ابزاری از داعش و تقویت هدفمند آن در سوریه و عراق روی آورده، بلکه حمایت از داعش بخشی از استراتژی امنیتی و سیاسی آمریکا بوده است.
در چنین شرایطی آیا آمریکا واقعا بر علیه داعش اقدامی خواهد کرد؟ آیا عزم جدی در جامعه سیاسی و اطلاعاتی آمریکا برای نابودی کامل داعش در منطقه وجود دارد؟ آیا ائتلاف بین المللی موسوم به «ائتلاف ضد داعش» به رهبری آمریکا و همراهی کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه‌ واقعا برای مبارزه با داعش شکل گرفته است؟ یا تلاش دارد، به بهانه مبارزه با داعش راه را بر نفوذ بیش از پیش آمریکا و غرب در منطقه هموار کند؟
در این تردید نیست، پاسخ این سوال چنان واضح و روشن است که نیازی به پاسخگویی ندارد، چون ناگفته پیداست که آمریکا، غرب، رژیم‌های مرتجع منطقه، رژیم صهیونیستی و داعش و امثال آن به دنبال چه چیز در منطقه هستند.


قبس زعفرانی

بخش سیاست تبیان


مطالب مرتبط:
چرایی پیوستن جوانان اروپایی به داعش
نگاهی به پیکره تشکیلاتی داعش
قتل عام های داعش در غرب!
خطر داعش به اوباما و مرسی رسید