تبیان، دستیار زندگی
وقتی به مهمانی می روی روی خوش صاحبخانه و آداب دانی او برایت مهم تر است تا تعداد غذاهایی که برایت تهیه دیده...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یکی داره در می زنه!


وقتی به مهمانی می روی روی خوش صاحبخانه و آداب دانی او برایت مهم تر است تا تعداد غذاهایی که برایت تهیه دیده...

مهمانی

تابستان است و فصل مهمانی بعلاوه ماه مبارک هم تاچند روز دیگر می اید و ما خانواده های ایرانی در این ماه سنت زیبای افطاری دادن را انجام می دهیم اما یک میزبان خوب بودن شرایطی دارد که باید رعایت کرد.
می گویند وقتی به خانه کسی می روید به روی باز می روید نه به در باز. مهمان که می شوید برایتان فرق نمی کند روی زمین بنشینید یا صندلی، جا کم باشد یا جایتان را با یک بزرگتر عوض کنید، فقط نکته ای که می ماند این است که به خاطر برخورد میزبان آنقدر معذب نباشید که فکر کنید روی میخ نشسته اید.


یک برنامه ریزی خوب برای یک مهمانی خوب

یکی از مواردی که باعث می شود به عنوان یک میزبان خوب قلمداد شوید این است که مهمان ها را به موقع دعوت کنید. مطمئنا وقتی شما قرار است یک مهمانی مجلل برگزار کنید، لازم است حداقل مهمان هایتان را دو هفته قبل از تاریخ مهمانی دعوت کنید. اگر شما به موقع اینکار را انجام ندهید، مطمئنا  تعداد کمی از افراد استقبال خواهند کرد. چرا که در عصر حاضر به دلیل زندگی ماشینی، افراد با مشغله های گوناگونی رو به رو هستند و نمی توانند دعوت یکی دو روز مانده به مهمانی را بپذیرند. خود شما هم اگر چنین مهمانی را برگزار کنید به دلیل حجم کاری، در مهمانی یک میزبان، خسته خواهید بود. اما اگر هدف شما یک شام دوستانه است شاید با تماس تلفنی ساده و بدون محدودیت زمانی می توانید مهمانی را برگزار کنید.


نظافت خانه را فراموش نکنید
روز قبل از مهمانی حتی اگر با مهمان هایتان خودمانی هستید، نظافت خانه را نباید فراموش کنید. ممکن است مهمان ریز بین باشد و نتواند در محیطی که نظافتش درست نیست راحت باشد، این موضوع می تواند درمورد آشپزخانه(محیط پخت غذا)، دستشویی و توالت، گرد وخاک وسایل خانه و.... صدق کند.

مهمان باید توسط میزبان مورد استقبال قرار گیرد و به نوعی تا جایی که می تواند باید همراه مهمان باشد. اینکه شما عدم حضورتان را زمان ورود مهمان توجیه کنید اصلا نمی تواند دلیل خوبی باشد. شما وظیفه دارید به محض ورود مهمان به استقبال آنها بروید

مهمان تان را همراهی کنید
مهمان باید توسط میزبان مورد استقبال قرار گیرد و به نوعی تا جایی که می تواند باید همراه مهمان باشد. اینکه شما عدم حضورتان را زمان ورود مهمان توجیه کنید اصلا نمی تواند دلیل خوبی باشد. شما وظیفه دارید به محض ورود مهمان به استقبال آنها بروید و برای زیبا تر جلوه کردن خوشامد گویی تان  یک شاخه گل هدیه دهید. حتی لازم است لباسهای مهمان را اعم از مانتو و چادر گرفته و به جای مناسبی انتقال دهید. طوری رفتار کنید که مهمان احساس کند در خانه خودش است، شاید بهتر باشد برای اینکه جمع گرم باشد و سکوت حکم فرما نشود، خودتان گوینده باشید تا یخ مجلس باز شود. هرعملی در بدو ورود به نوعی احترام به مهمان است.

سفره پهن کنید
یک سفره غذایی در مهمانی، سفره ایست که در نهایت سادگی و به دور از تجمل گرایی، در آن از غذاهایی استفاده شده که تا حدودی مطابق رژیم غذایی مهمانها باشد البته این موضوع در مهمانی های تک نفره امکان پذیر است چون در غیر اینصورت سلیقه ها متفاوت است. اگر بتوان در صورت امکان در مهمانی ها، سفره پهن شود این موضوع سبب ارتباط خوبی در بین مهمانان خواهد شد. این امر باعث می شود تا افراد در کنار یکدیگر یک وعده غذایی خوب را تجربه کنند.


بدرقه یادتان نرود
هنگامی که مهمانی به پایان رسید، اگر مهمانها آمادگی خود را برای خروج از منزل شما اعلام کردند، ضرورت دارد آنها را تا درب منزل همراهی کنید. سعی کنید اگر هدیه ای برای شما آورده اند آن را در جمع باز کنید و از آنها تشکر کنید. ممکن است بگویید همه این نکات را می دانید اما بعضی اوقات پیش می آید که در پایان مهمانی، بنزین صاحبخانه تمام می شود و یکی در میان مهمان ها را همراهی می کند اما این موضوع تمام زحمت میزبانی شما را از بین می برد و ممکن است سوء تفاهم ایجاد می کند.
میزبان خوب بودن یک مهارت است. مهارتی که با صبر و حوصله می توان آنرا به بهترین شکل ممکن اجرا کرد. میزبان می تواند با به کارگیری تک تک مهارت های ارتباطی لذت بخش ترین لحظات را برای مهمان هایش فراهم کند.

هانیه ورشوچی

بخش خانواده ایرانی تبیان


مطالب مرتبط:
چه جوابی به توهین بدهیم؟
به کسی که می‌خواهید تبدیل شوید
ارتباط‌های موفق چند گزینه‌ای

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.