تبیان، دستیار زندگی
یکصد و هفتاد و هشتمین نشست علمی تخصصی انجمن روابط عمومی ایران در روز چهارشنبه 2 اردیبهشت 94 در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. در این جلسه که با حضور اعضای هیات مدیره، مدیران، کارشناسان، دانشجویان و علاقمندان به حرفه روابط عمومی برگزار شد، دکتر سید محمد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشست ماهانه انجمن روابط عمومی ایران

پیشنهاد عضویت افتخاری  وزیر امور خارجه در انجمن روابط عمومی ایران

نشست ماهانه انجمن روابط عمومی ایران

یکصد و هفتاد و هشتمین نشست علمی تخصصی انجمن روابط عمومی ایران در روز چهارشنبه 2 اردیبهشت 94 در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. در این جلسه که با حضور اعضای هیات مدیره، مدیران، کارشناسان، دانشجویان و علاقمندان به حرفه روابط عمومی برگزار شد، دکتر سید محمد رجایی رامشه درخصوص "تکنولوژی ذهن و کارکرد آن در ارتباطات" سخنرانی کرد.
به گزارش  روابط عمومی، در ابتدای نشست غلامرضا کاظمی دینان، رییس انجمن روابط عمومی ایران، ضمن خیرمقدم و تبریک سال نو در خصوص اهمیت و جایگاه روابط عمومی گفت: ما روابط عمومی ها با رفتار و کردار خوب خود باید بتوانیم جامعه را شاد و باانگیزه نگه داریم و تا زمانی که مردم یک جامعه شاد باشند آن جامعه به توسعه پایدار دست می یابد. مردم ما مثبت نگر و زیبا نگرند و با همدلی، همیاری و با منطق می توانند در مقابل قدرت های بزرگ جهان ایستادگی کنند تا آنها را قانع سازند که ما را ببینند و بپذیرند که ما هستیم.
وی همچنین با تقدیر و تشکر از دکتر محمد جواد ظریف و گروه ایشان در بدست آوردن موفقیت های بزرگ هسته ای از ایشان به عنوان الگوی موفق روابط عمومی در ایران یاد کرده و پیشنهاد عضویت افتخاری ایشان  در انجمن روابط عمومی ایران را دادند که با استقبال اعضا و حضار روبرو شد.
سخنران بعدی این نشست دکتر منوچهری، مدیر مرکز همایش های ایران، بود. وی در خصوص اهمیت دائره المعارف رسانه های حضوری، نقش، جایگاه و اهمیت آن مطالبی را بیان کرد.
دکتر منوچهری گفت: در ایران به علت عدم استاندارد بودن جایگاه این رسانه ها و عدم نوآوری دائره المعارف علمی اطلاع رسانی رسانه های حضوری درصدد است تا استانداردهای بین المللی این حوزه را تدوین نماید. ایشان از کلیه اعضای انجمن برای مشارکت در این طرح دعوت به همکاری کرد.
وی خاطر نشان کرد: با استانداردسازی این رویدادها می توان مبحث گردشگری علمی را در ایران تقویت نموده و به جایگاه شایسته آن رساند. وی همچنین از خلا وجود یک پایگاه خبری تخصصی برای پوشش رویدادهای رسانه های حضوری ذکر کرد و مهانیوز به عنوان پایگاه تخصصی خبری مرکز همایش های ایران را معرفی نمود.
سخنران علمی این نشست  دکتر رجایی رامشه مدرس و مدیر گروه مهندسی ذهن RJ  در دانشگاه دستواره گفت: برای شروع هر کاری نیاز به برنامه ریزی برای آن کار در ذهن خود داریم تا موفق شویم. باید آینده را در ذهن خود بسازیم و آن را از ذهنیت به عینیت تبدیل کنیم. وقتی پیامی را انتقال می دهیم این حرکت، محرکی می شود برای گیرنده پیام و با ارسال این پیام باید دید چه اتفاقی در ذهن آن شخص ایجاد می شود تا بتوانیم در ذهن او تاثیرگذار باشیم. اگر ندانیم فکر انسان چگونه کار می کند نمی توانیم بر ذهن او تاثیرگذار باشیم. ذهن ما یک سیستم است که شامل بخش های مختلفی است، آن داده هایی را دریافت می کند و پس از پردازش یک خروجی می دهد. نکته مهمی که وجود دارد این است که این داده ها را از محیط  دریافت می کند و ارائه این داده ها نیز به محیط است. حال ما باید فکر کردن را نیز بیاموزیم و آن را آموزش دهیم. چگونه فکر کردن را بیاموزیم تا چگونه زیستن را یاد بگیریم. شناسایی فکر دیگران موجب تاثیر بر افکار دیگران می شود.
دکتر رجایی افزود: سیستم فکری انسان به این صورت است که ورودی ها را دریافت می کند و آن را از طریق فرآیند یاد سپاری وارد حافظه می کند و سپس این داده های محیطی را بازیابی، تجزیه و تحلیل می کند که این منجر به خروجی می شود که این همان رفتار ما است. در روابط عمومی ها باید به این نکته توجه شود اگر مخاطب بخواهد دست به عمل بزند باید در او حس خوشایندی ایجاد کرد و اگر روابط عمومی نتواند این حس خوشایند را در مخاطب خود ایجاد کند نسبت به سازمان خود نتوانسته احساس خوشایندی در مخاطب ایجاد کند و مردم نسبت به آن سازمان رغبتی نشان نخواهند داد. ما اگر بخواهیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم در درجه اول احساسات آنها را درک کنیم و شناختی بر سیستم فکری آنها داشته باشیم تا بتوانیم بر افکار آنها تاثیرگذار باشیم. روابط عمومی ها باید بدانند هر حرکتی که انجام می دهند چه تاثیر و تصویری  در ذهن مخاطب خود ایجاد می کنند. اگر ما در یک ارتباط در مورد سیستم فکری شخص دانش کافی داشته باشیم بدون شک تاثیرگذار خواهیم بود. روابط عمومی ها با احساسات مردم سر و کار دارند. در دنیای امروز روابط جدیدی حاکم شده یعنی همان رقابت ها، رقابت های فکری. در آمریکا انواع و اقسام رسانه ها صد در صد تاثیرگذارند ما چقدر به روابط عمومی خود فکر کرده ایم و چقدر به تاثیری که ارتباطات در جامعه اثر می گذارد بها داده ایم؟ گاهی ما در جامعه چیزی را تبلیغ می کنیم که بدون آن که متوجه شویم چیز دیگری را در جامعه تبلیغ کرده ایم. یعنی می خواستیم ارزش را تبلیغ کنیم اما نا خواسته ضد ارزش ها را تبلیغ کرده ایم زیرا ما تاثیرگذاری آن را مورد بررسی قرار نمی دهیم . اگر افراد سیستم فکری شان درست کار کند دیگر مشکلی نیست. کسی که شما با او در ارتباط هستید مهم نیست در چه سطحی از دانش قرار دارد بلکه مهم این است که او چگونه فکر می کند و مهم این است که چطور در افکار او تاثیرگذار باشیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از نقش های روابط عمومی ها نقش ارتباطی و سخنگو بودن است که از سوی مدیریت به او محول شده است، افزود: هر سازمانی یک سیستم است که از محیط ورودی ها را دریافت می کند و به محیط آن را انتقال می دهد. تجزیه و تحلیل مربوط به سیستم  و ورودی و خروجی مربوط به روابط عمومی است. حالا اگر خروجی که مربوط به روابط عمومی است نتواند آنچه را که مجموعه می خواهد نشان دهد و نتواند افکار مخاطبان را تحت تاثیر گذارد یعنی نتوانسته آنچه را که باید به جامعه نشان دهد. یعنی سازمان یک چیز است اما روابط عمومی سازمان را چیز دیگری معرفی می کند. ما اولا باید بدانیم چه چیزی را می خواهیم به جامعه ارائه دهیم و ثانیا چطور باید ارائه دهیم. یعنی در مرحله اول باید سیستم فکری ما درست کار کند تا آنچه را که می خواهیم به سیستم فکری دیگران ارائه دهیم.
لازم به توضیح است در پایان نشست لوح تقدیری از سوی انجمن روابط عمومی ایران توسط کاظمی دینان به دکتر رجایی رامشه تقدیم شد.

تنظیم: هومن بهلولی