تبیان، دستیار زندگی
رقم ازدواج های بالای سن 35 سال در کشور رو به افزایش است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جدیدترین آمار از تجرد جوانان

رقم ازدواج‌های بالای سن 35 سال در کشور رو به افزایش است.

فرآوری : طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
تجرد ، زنان ،دختران

این روز ها کمتر جوانی تمایل به ازدواج دارد حال این در صورتی است که دختران به دلیل مسکن نداشتن پسران و موقعیت اشتغال و ادامه تحصیلی که دارند دیگر از ازدواج دوری می کنند.
سن ازدواج یكی از شاخصه‌های مهم برای ارزیابی میزان سلامت و بهداشت جسمی و روانی افراد یك جامعه محسوب می‌شود. در كشور ما كه هنجارهای دینی نزد عموم مردم از مطلوبیت خاصی برخوردار است و جوانان بخش غالب جمعیتی را تشكیل می‌دهند، این ارزیابی در حوزه اخلاق اجتماعی و روحیه جمعی نیز مطرح می‌شود و دامنه تاثیر سن ازدواج را به حوزه‌های رفتاری و فرهنگی هویتی نسل جوان می‌كشاند.
مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‎احوال گفت: رقم ازدواج‌های بالای سن 35 سال در کشور رو به افزایش است.
علی‎اکبر محزون افزود: در حال حاضر سه میلیون و۹۹۰ هزار و ۷۴۱ جوان دارای تحصیلات عالی ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که از این تعداد یک میلیون و ۹۷۳ هزار و ۶۷۲ نفر آنها پسر و دو میلیون و 17 هزار و ۶۹ نفر آنها دختر هستند.
وی با بیان اینکه با افزایش سن ازدواج خطر تجرد در کشور رو به افزایش و قطعی است، اضافه کرد: با اینکه به تحصیل و ارتقای دانش جوانان نیاز داریم؛ اما نباید از ازدواج آنها هم غافل شویم. در کلان شهرها میانگین سن ازدواج بالاتر از دیگر نقاط است.
محزون با بیان اینکه طرح موضوع افزایش سن ازدواج و افزایش آمار طلاق موجب قرار گرفتن این دو موضوع در دستور کار اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است، تصریح کرد: افزایش تحصیلات در کشور میل به فرزندآوری را کاهش داده است.

این روز ها کمتر جوانی تمایل به ازدواج دارد حال این در صورتی است که دختران به دلیل مسکن نداشتن پسران و موقعیت اشتغال و ادامه تحصیلی که دارند دیگر از ازدواج دوری می کنند

مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‎احوال کشور یادآور شد: در بحث قشربندی اجتماعی نیز طبق مطالعه‎ای که صورت گرفت، نشان داده شد که اقشار جدید بر حسب شغل و فعالیت اجتماعی کمترین میل به فرزندآوری را داشته‎اند و در مقابل نیز کشاورزان و مشاغل این‎چنینی مقاومت بیشتری در مقابل سیاست‎های کاهش جمعیت از خود نشان داده‎اند.
مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثیت‎احوال کشور با بیان اینکه تهران جزء استان‎هایی است که کمترین نرخ موالید و ازدواج را در کشور داشته، تصریح کرد: این مساله ناشی از تغییر سبک زندگی در کلان شهرهاست.
محزون با بیان اینکه وقوع 164 هزار مورد طلاق طی سال 93 در کشور رقم کمی نیست، یادآور شد: متاسفانه این رقم در مقایسه با سال 92، 5.3 درصد رشد داشته است. استان‎های خراسان‎رضوی، گیلان، تهران، کرمانشاه و کردستان بالاترین نرخ طلاق را طی سال 93 داشته‎ و سیستان و بلوچستان، ایلام و یزد نیز کمترین آمار طلاق را داشته‎اند.
مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: حدود 11.2 میلیون نفر جوان ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که بر این اساس به طور متوسط به ازای هر دو خانوار یک جوان ازدواج نکرده و در سن ازدواج داریم.
وی به وقوع حدود 724 هزار ازدواج در سال 93 اشاره کرد و افزود: حدود 9 ازدواج به ازای هر 1000 نفر جمعیت در کشور ثبت می‎شود. استان‎های البرز، تهران و کرمان دارای کمترین میزان ثبت ازدواج و کردستان، اردبیل و زنجان دارای بالاترین میزان ثبت ازدواج در کشور هستند. رشد طلاق نسبت به رشد ازدواج در کشور بیشتر است.

کسی نقطه اتهام را به سوی جوانان نگیرد

با وجود توقعاتی که افراد در زندگی دارند دیگر کمتر پیش می‌آید که بخواهند با فرد دیگر زیر یک سقف زندگی کنند که این خود منشاء فساد می‌شود و کل جامعه را نیز دربرمی‌گیرد.
گاهی نیز در ازدواج‌ها ما شاهد طلاق هستیم که خود این موضوع به دلیل بالا رفتن توقعات افراد است وراه حل ا ین است که مسئولان و کسانی که با جوانان سروکار دارند به فکر این موضوع بوده و شرایط را برای ازدواج فراهم کنند و کسی نقطه اتهام را به سوی جوانان نگیرد.
در گذشته پدر و مادر احساس مسئولیت بیشتری می‌کردند ولی در حال حاضر این احساس مسئولیت کاهش یافته و فضای سنتی از بین رفته است و مسئولیت پدر و مادر کم نیز شده است. اگر پدر و مادر احساس  مسئولیت بیشتری کنند به طور یقین ما با کاهش مشکلات روبرو خواهیم شد.

مشکل مسکن و افزایش سن ازدواج

اگر فردی در ذهن خود اراده به ازدواج داشته باشد به طور یقین در مقابل تمام مشکلات ایستاده و این کار را انجام می‌دهد ولی در حال حاضر تمایل جوانان به ازدواج کم شده است و مشکلاتی مانند مسکن نیز در این راستا وجود دارد که سن ازدواج را بالا برده است.
تحولات در دنیا و به خصوص در زندگی‌ها باعث شده که ما با افزایش سن ازدواج روبرو شویم همچین افراد به دلیل اینکه می‌ترسند در آینده فرزندی ناسالم داشته باشند تن به ازدواج نداده و شوقی برای این کار ندارند.

گسترش تحصیلات دانشگاهی برای دختران سن ازدواج را در بین آنها افزایش داده است

اگر فردی در ذهن خود اراده به ازدواج داشته باشد به طور یقین در مقابل تمام مشکلات ایستاده و این کار را انجام می‌دهد ولی در حال حاضر تمایل جوانان به ازدواج کم شده است و مشکلاتی مانند مسکن نیز در این راستا وجود دارد که سن ازدواج را بالا برده است

در این راستا نیز مجید ابهری، آسیب‌شناس و متخصص علوم رفتاری اظهار می‌دارد: ازدواج یکی از مراحل حساس تصمیم‌گیری در زندگی هر مرد و زن است، در این مرحله دختر یا پسر با رسیدن به سن بلوغ جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی قدم به عرصه زندگی می‌گذارد و با انتخاب نیمه دیگر خود زندگی را کامل کرده و ادامه می‌دهد.
به هم ریختگی اجتماعی در جامعه باعث شده بسیاری از فرآیند‌های عاطفی و زندگی تحت تاثیر قرار گیرد.انتخاب همسر از طریق اینترنت یا ملاقات در چت‌روم همین‌طور تعیین غیرمتعارف مهریه و بعضا تعجب‌برانگیز ازدواج با دختر یا پسر بزرگتر یا کوچکتر از خود با اختلاف سنی 5 تا 10 سال و در نهایت بالا رفتن سن ازدواج با توجه به گسترش تحصیلات دانشگاهی برای دختران و ورود آنها به دانشگاه‌ها حتی در کیس وسیع‌تر از پسران باعث شده که بسیاری از آنها ادامه تحصیل تا بالاترین مرتبه و ماندن در خانه ترجیح دهند.

هر چقدر سن بالا رود انتخاب همسر دشوارتر می‌شود

این آسیب‌شناس و متخصص علوم رفتاری می‌افزاید: از طرفی دیگر مشکل ازدواج برای پسران و تورم و گرانی مشکل مسکن باعث شده پسران دیرتر از موعد مقرر به فکر ازدواج بیافتند از طرفی دیگر افزایش روابط خیابانی و بدون ازدواج باعث شده که پسران دیرتر روی به ازدواج بیاورند.از اینجاست که سن ازدواج برای دختران بالا رفته و بالا رفتن سن ازدواج اولین عارضه‌اش مشکلات انتخاب است. یعنی هر چقدر سن بالا رود انتخاب دشوارتر شده تا جایی که دختر دیگر خواستگار نداشته و آن وقت برای رها شدن از تنهایی ممکن است هر پیشنهادی را بپذیرد.
 اشتغال دختران نیز یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج است. افزایش اشتغال و مسکن ارزان و آموزش مهارت زندگی به دختر و پسر در دوره دبیرستان و دانشگاه می‌تواند از این آسیب جلوگیری کند.

تمایل نداشتن دختران به ازدواج

این روز ها دیگر کسی به ازدواج روی خوش نشان نداده و در این راستا سن اردواج بالا رفته و روز به روز با مشکلات فراوانی مواجه هستیم در واقع این افزایش مشکلات عدیده‌ای را به همراه خود دارد.
اشتغال دختران، روی آوردن به تحصیلات بالاتر و بد بین بودن نسبت به پسران باعث شده که دختران روی خوش به ازدواج نشان نداده و سن ازدواج بالا برود. حال امید است که شرایط برای آموزش دختران و پسران برای زندگی مشترک و ترغیب آنها به سوی ازدواج فراهم شده و ما شاهد کاهش سن ازدواج و تمایل آنها به ازدواج باشیم...



منابع : ایسنا / هم صدا / آوینی