تبیان، دستیار زندگی
مجموعه کتاب‎های «سبک زندگی در عصر رسانه» در چهار عنوان «مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده»، «مدیریت اینترنت و شبکه های اجتماعی در خانواده»، «مدیریت موبایل در خانواده» و «مدیریت رایانه و بازی های رایانه ای در خانواده» منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سبک زندگی در عصر رسانه


مجموعه کتاب‎های «سبک زندگی در عصر رسانه» در چهار عنوان «مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده»، «مدیریت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در خانواده»، «مدیریت موبایل در خانواده» و «مدیریت رایانه و بازی‌های رایانه‌ای در خانواده» منتشر شد.

سبک زندگی در عصر رسانه

در معرفی این مجموعه عنوان شده است: این مجموعه تلاش می‌کند تا به شیوه و بیانی ساده و کاربردی و با اطلاعاتی مبتنی بر آخرین پژوهش‌های انجام‌شده، سواد رسانه‎ای والدین و فرزندان را در چهار بخش تلویزیون و ماهواره، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، موبایل و رایانه و بازی‌های رایانه‎ای ارتقا دهد.
در بخش‎های مختلف کتاب ‌ها ابتدا خود خانواده‎ها اطلاعات آموزشی دریافت می‎کنند و در گام بعد سواد رسانه‎ای را به فرزندان خود آموزش می‎دهند. رویکرد نویسنده در این کتاب‌ها تنها سلبی و کنترل‌کننده نیست و سعی شده تا با رویکردی مثبت ویژگی‏‌های سودمند رسانه‌ها توسط خانواده‎ها به فرزندان آموزش داده شود.
مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده
اولین کتاب از این مجموعه کتاب «مدیریت تلویزیون و ماهواره در خانواده» است که به قلم آزاده شمس کارشناس ارشد ارتباطات به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب شامل چهار فصل است. در فصل نخست کتاب؛ «دریچه‌ای به تلویزیون» مخاطب با واقعیت‌هایی درباره تلویزیون آشنا می‌شود و در ادامه در فصل دوم؛ «راهکارهای عملی برای شناخت تلویزیون» با تلویزیون و تاثیرات احتمالی آن در حوزه‌های مختلفی چون خشونت، مسائل بهداشتی، آگهی بازرگانی و... آشنا می‌شود. فصل سوم کتاب با عنوان «ماهواره قارچ سمی یا راهی به جهان آزاد» به تبیین نگرانی‌ها و راه‌حل‌های مشکلات ورود ماهواره به خانواده می‌پردازد و نهایتا در فصل چهارم «چگونه تلویزیون را شکست دهیم»، نویسنده به ارائه راهکارهای عملی برای تماشای تلویزیون و ماهواره در محیط خانواده و آموزش تماشای انتقادی تلویزیون به فرزندان می‎پردازد.
مدیریت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در خانواده
دومین کتاب این مجموعه با عنوان «مدیریت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در خانواده» توسط فاطمه قدیانی کارشناس ارشد مدیریت رسانه نگاشته شده است.
عناوین پنج فصل این کتاب عبارتند از: 1.درباره اینترنت چه می‏‌دانیم؟ 2. طرح جدید خانواده نسل اینترنت، 3. دانش قدرت است، 4. خطرات اینترنت و شبکه‌های اجتماعی کدام است؟، 5. مقررات‎گذاری و نحوه برخورد پدر و مادرها.
در فصل اول کتاب به تفکرات قالبی درباره اینترنت و ویژگی‎های نسل اینترنت اشاره شده و در فصل دوم به تفصیل درباره مدل‎های والدین‎گری در عصر اینترنت بحث شده است. نویسنده در فصل سوم کتاب به اثرات مثبت استفاده از اینترنت و مدل‌های مختلف یادگیری از آن اشاره کرده و در فصل چهارم به انواع خطرات اینترنتی مثل پورنوگرافی و قلدری مجازی و ... و چگونگی آموزش فرزندان برای دوری از این خطرات پرداخته است. در فصل پنجم کتاب نیز راهکارهای عملی تفکیک سنی کودک و نوجوان برای گذاشتن مقررات استفاده از اینترنت ارائه شده است.

در بخش‎های مختلف کتاب ‌ها ابتدا خود خانواده‎ها اطلاعات آموزشی دریافت می‎کنند و در گام بعد سواد رسانه‎ای را به فرزندان خود آموزش می‎دهند. رویکرد نویسنده در این کتاب‌ها تنها سلبی و کنترل‌کننده نیست و سعی شده تا با رویکردی مثبت ویژگی‏‌های سودمند رسانه‌ها توسط خانواده‎ها به فرزندان آموزش داده شود


مدیریت موبایل در خانواده
کتاب «مدیریت موبایل در خانواده» عنوان سومین کتاب از مجموعه سبک زندگی در عصر رسانه است. نویسنده این کتاب، طاهره خیرخواه کارشناس ارشد ارتباطات در چهار فصل به تبیین مشکلات استفاده کودکان و نوجوانان از موبایل و ارائه راه حل پرداخته است.
در فصل اول این کتاب؛ «تلفن همراه و ارتباطات میان‌فردی» به مباحثی چون موبایل و کنترل فرزندان، انتخاب گوشی مناسب برای فرزندان و این‌که از چه سنی به فرزندان باید گوشی موبایل داد، پرداخته شده است. در فصل دوم کتاب به تلفن همراه به مثابه سرگرمی نگاه شده و آسیب‌ها و فرصت‌هایی که گوشی موبایل با امکاناتی مثل بازی برای فرزند دارد بررسی شده است. در فصل سوم این کتاب با عنوان «تلفن همراه و امکانات» مسئله بهبود ارتباط خانه و مدرسه با موبایل بررسی شده و در فصل سوم نویسنده کتاب به تفصیل درباره آسیب‌های موبایلی از نظر فیزیکی و روانی صحبت کرده است. در فصل آخر هم با عنوان «بایدها و نبایدهای استفاده از موبایل» راهکارهای عملی برای آموزش استفاده فرزندان از موبایل به خانواده‎ها ارائه شده است.
مدیریت رایانه و بازی‎های رایانه‎ای در خانواده
آخرین کتاب مجموعه سبک زندگی در عصر رسانه «مدیریت رایانه و بازی‌های رایانه‌ای در خانواده» است که به قلم مریم احمدی کارشناس ارشد مدیریت رسانه به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب در دو بخش مجزا به موضوع رایانه و بازی‎های رایانه‎ای می‌پردازد و در هر بخش آسیب‌ها و فرصت‌های استفاده از این رسانه‎ها بررسی شده است. در فصل اول کتاب به اهمیت رایانه در زندگی امروز خانواده‎ها و سن مناسب استفاده از رایانه پرداخته شده است و در فصل دوم با عنوان «آموزش استفاده صحیح از رایانه» برخی نرم‎ افزارهای مفید شناختی معرفی شده است. در فصل سوم کتاب به آسیب‎های رایانه‌ای پرداخته شده است. فصل چهارم تا ششم این کتاب به بررسی چگونگی مدیریت بازی‎های رایانه‌ای در خانواده اختصاص دارد. نویسنده در فصل «آشنایی با ماهیت بازی» درباره چیستی بازی و تجربیات حین بازی سخن می‌گوید و در بخش‎های بعدی درباره چگونگی انتخاب بازی مناسب برای فرزندان و نظام رده‌بندی سنی بازی رایانه‌ای در ایران نکاتی را ارائه می‌کند. در سه فصل آخر کتاب هم ضمن معرفی پلتفرم‌های مختلف بازی و آسیب‌ها و فرصت‌های هر کدام، به ارائه راه‌کارهایی برای کاهش آثار منفی بازی‌ها و قانون‌مند کردن بازی در خانه پرداخته شده است.
این مجموعه کتاب‌ها زیر نظر و با مشاوره محمدرضا رستمی توسط انتشارات یادآفرین و هر جلد به قیمت 10 هزار تومان منتشر شده است.

بخش ارتباطات تبیان


منبع: ایسنا
مطالب مرتبط:
 رسانه را قورت بده!