تبیان، دستیار زندگی
امروز چهارشنبه بیست و ششم فروردین ماه است و مصادف است با بیست و پنجم جمادی الثانی .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : حامد عباسی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اعمال روز بیست و ششم فروردین
دعا کردن


امروز چهارشنبه بیست و ششم فروردین ماه است و مصادف است با بیست و پنجم جمادی الثانی.


با توجه به اینکه در روز چهارشنبه به سر می بریم در این مجال قصد داریم زیارت روز چهارشنبه را به عنوان یکی از اعمال عبادی مناسب این روز به شما معرفی کنیم .


روز چهارشنبه به نام حضرت موسى بن جعفر و حضرت رضا و حضرت جواد و حضرت هادى علیهم السلام است . در زیارت آن بزرگواران بگو :
" السَّلامُ عَلَیْكُمْ یَا أَوْلِیَاءَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْكُمْ یَا حُجَجَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْكُمْ یَا نُورَ اللَّهِ فِی ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ السَّلامُ عَلَیْكُمْ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْكُمْ وَ عَلَى آلِ بَیْتِكُمْ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ بِأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی لَقَدْ عَبَدْتُمُ اللَّهَ مُخْلِصِینَ وَ جَاهَدْتُمْ فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ حَتَّى أَتَاكُمُ الْیَقِینُ فَلَعَنَ اللَّهُ أَعْدَاءَكُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ أَجْمَعِینَ وَ أَنَا أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَیْكُمْ مِنْهُمْ یَا مَوْلایَ یَا أَبَا إِبْرَاهِیمَ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ یَا مَوْلایَ یَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِیَّ بْنَ مُوسَى یَا مَوْلایَ یَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ یَا مَوْلایَ یَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِیَّ بْنَ مُحَمَّدٍ أَنَا مَوْلًى لَكُمْ مُوْمِنٌ بِسِرِّكُمْ وَ جَهْرِكُمْ مُتَضَیِّفٌ بِكُمْ فِی یَوْمِكُمْ هَذَا وَ هُوَ یَوْمُ الْأَرْبِعَاءِ وَ مُسْتَجِیرٌ بِكُمْ فَأَضِیفُونِی وَ أَجِیرُونِی بِآلِ بَیْتِكُمُ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ . "


" سلام بر شما اى دوستان خدا ، سلام بر شما اى حجتّهاى خدا ، سلام بر شما اى نور خدا در تاریكیهاى زمین ، سلام بر شما ، درودهاى خدا بر شما و بر خاندان پاكیزه‏ و پاكتان ، پدر و مادرم فدایتان ، به راستى خدا را خالصانه پرستیدید و در راه خدا آنچنان‏ كه شایسته بود جهاد نمودید تا مرگ شما را در بر گرفت ، لعنت خدا بر دشمنانتان از تمام پریان و آدمیان ، من به سوى خدا و به سوى شما از دشمنانتان بیزارى مى‏جویم ، اى سرور من یا ابا ابراهیم موسى بن جعفر، اى سرور من یا ابا الحسن على‏ بن موسى ، اى سرور من یا ابا جعفر محمّد بن على ، اى سرور من یا ابا الحسن على بن محمّد ، من دل‏ بسته شما هستم ، ایمان دارم به نهان و آشكار شما ، در این روز شما كه روز چهارشنبه است از شما درخواست پذیرایى دارم ، و به بارگاه شما پناه مى‏جویم، پس مرا پذیرا باشید و پناهم دهید ، به حقّ خاندان پاكیزه و پاكتان . "


همانطور که می دانید یكی از برنامه‏های بسیار سازنده و پر فضیلت، زیارت معصومان‌علیهم‌السلام است، خصوصاً اگر این زیارات از سر عشق، محبت و آگاهی باشد، نه شهرت، تفریح و ریا‏كاری، آثار گراسنگ، شگرف، گسترده و عظیمی دارد، از جمله باعث شناخت بیشتر مقام پیشوایان بزرگ اسلامی می‏شود و افزایش عشق و محبت بیشتر آنها را كه پاداش رسالت پیامبر‌علیه‌السلام است در پی خواهد داشت.
زیارت معصومان‌علیهم‌السلام زمینه كمال‏خواهی و فضیلت‏طلبی بیشتر را در انسان فراهم می‏سازد و عامل رشد فضائل و كرامتهای انسانی می‏شود. همچنین باعث زنده نگه‏داشتن نام امامان‌علیهم‌السلام و در نتیجه، زنده نگه‏داشتن دین می‏گردد؛ چرا‏كه گفتار، رفتار و سیره معصومان‌علیهم‌السلام بر‏گرفته از قرآن و اسلام است و در واقع آنها مفسّران دین به شمار می‏روند.
این زیارات موجب تحول روحی و معنوی عظیمی در انسان می‏شود و ما را با عمق جان و رفتار معصومین‌علیهم‌السلام آشنا می‏سازد و یك دوره تاریخ مجسّم اسلام برای انسان ترسیم می‏شود و انسان را با چهارده قرن جلوتر پیوند داده، در درون انسان همرنگی والهام‏بخشی ایجاد می‏كند. همچنین زیارت به انسان شخصیت تازه داده، كرامت انسانی او را مجدّدا احیا می‏كند و با عقده‏گشائی از درون و نور دهی به قلب او به وی امید تازه بخشیده، برای یك حركت جدید، انرژی تازه و تحرّك می‏بخشد. افزون بر آن، آثار گرانبها و ثوابهای فراوان اخروی و ریزش گناهان بر زیارت ایشان مترتب است.
امّا متأسفانه این دانشگاه عظیم با آفتهای جدّی و موانع سنگینی روبرو شده است. اولین مانع آن، خصوصاً در برخی كشورها مثل عربستان، برخوردهای جاهلانه، متحجّرانه و قرون وسطائی است كه هم از جهت نظری شبهاتی برای آن ایجاد نموده‌اند و هم از نظر رفتاری به گونه‌ای رفتار می‌كنند كه زائران اتصال روحی و روانی با کسی که زیارت می‌شود پیدا نكنند. اینان حتی از گریه کردن كه بیانگر اتصال عمیق روحی انسان با ارواح پاك معصومان‌علیهم‌السلام است، جلوگیری می‌كنند و متأسفانه مسجد النبی ( ‌صلی‌الله‌علیه‌وآله ) و مسجد الحرام را به پادگان نظامی و اطلاعاتی و مركز كنترل امنیتی تبدیل نموده‌اند و در نتیجه، آرامش روحی و روانی زائران را می‌گیرند و اتصال روحی مناسب برقرار نمی‌شود و تحول معنوی نیز كمتر بروز می‌كند. از این گذشته، با از بین بردن آثار اسلامی، منع صحبت و توضیح در مكانها و آثار مقدس باقی‌مانده، مانع اطلاع‌رسانی دقیق و مناسب برای زائران می‌شوند و نمی‌گذارند آنچنان كه باید و شاید مردم به صورت ملموس با تاریخ اسلام و آثار باقی‌مانده آشنا شوند.


دوّمین مانع، وجود خریدهای سنگین و بیش از حدّ و اندازه است. این مسئله برای همه مشهود و معلوم است كه هیچ زائری بسان زائر ایرانی خرید و سوغات تهیه نمی‌كند و لذا از جهات عدیده‌ای مشكل‌ساز شده است كه از آن جمله‌اند:


یک: مانع رفتن برخی افراد به زیارت مكه، مدینه و عتبات عالیات شده است؛ چرا كه بسیاری از افراد توان رفتن به این مكانهای مقدس و خرج رفت و برگشت را دارند؛ ولی توان تهیة سوغاتی كه گاهی چند برابر خرج رفت و برگشت است را ندارند.
دو: با توجه به محدودیت زمان عمره، و زیارت عتبات؛ غالب اوقاتِ زائران صرف خرید و بازار رفتن می‌شود كه از جهات عدیده‌ای زیان‌بار است.
سه: اگر كمی دقّت شود، به خوبی نزاع و جدلهای طولانی بین بعضی زن و شوهران مشاهده می‌شود كه زن نگران است كه نتواند هدایا و سوغاتی كه در خور شأن و توقع بستگان است، تهیه كند و مرد نگران است چگونه این همه توقّعات را جواب دهد و با چه نقشه و حیله‌ای از زیر بار سوغاتی خریدنها فرار كند.
با توجّه به این آفات و آفات دیگر، انشاالله با توجه بیشتر به آثار، فواید و ثوابهای زیارات از بار آفات آن كاسته و بر بار معنویش بیفزاییم.

التماس دعای فراوان ...

تهیه کننده : حامد عباسی
کارشناس : استاد فلاح
صدابرداری و تدوین : حامد جهانبخش


  • زیارت ضریحروز بیست و ششم فروردین
  • مشاوره
    مشاوره
    در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.