تبیان، دستیار زندگی
سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان همزمان با روزهای پایانی سال ۹۳ در مقاله ای فرهنگی به تحلیل «مهمترین وقایع حوزه پایداری» پرداخت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقایع مهم حوزه پایداری در سال۹۳

فرهنگ پایداری

سایت فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان همزمان با روزهای پایانی سال ۹۳ در مقاله ای فرهنگی به تحلیل «مهمترین وقایع حوزه پایداری» پرداخت.
به گزارش روابط عمومی، بخش فرهنگ پایداری موسسه فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان این مقاله را با توجه به رویدادهای سال جاری تهیه و منتشر کرده است.
سامیه امینی در این مقاله می نویسد: «سال ۱۳۹۳ در تمام فراز و نشیب سیاسی و اقتصادی اش جایگاه مهم در اخبار و وقایع حوزه دفاع مقدس داشت که مهترین آن تشکیل فراکسیون دفاع مقدس در مجلس بود. حوزه تفحص پر اتفاق بوده و ‫تعداد شهدایی که با دی ان ای شناسایی شدن بالا بود. در سالی که گذشت دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس از تدوین اساسنامه فراکسیون دفاع مقدس و تشکیل جلسه برای تصویب آن در آینده‌ای نزدیک در مجلس خبر داد. که خبر خوبی برای این حوزه محسوب شد تا پلی برای ترویج فرهنگ ایثار باشد اما آیا برای ترویج ایثار و شهادت کافیست یا باید در نظر گرفتن معیشت و مشکلات ایثارگران و حفظ احترام آنان در جامعه لازم نیست.طبق اخبارحدود ۳۰ درصد مطالبات باقی مانده ایثارگران طی یک برنامه‌ ریزی زمان بندی شده و در چند مرحله از ابتدای تابستان در یک بازه سه ماهه پرداخت شد. مسائل مربوط به معوقات ۸۰درصد مراجعات ایثارگران به حوزه تعاون را تشکیل می‌داده، که این میزان مراجعات پس از اتمام مراحل پرداخت به ۱۰درصد کاهش یافته است.اما ایثارگران اعتراضاتی داشتند که صرفا توجیه شد نه پیگیری اما از سوی دیگر این پرداخت معوقات در بوق و کرنا رفت تا تمام جامعه برای دولت کف بزنند و ایثارگران هرچه بیشتر از قبل مهجور شوند. سه سال قبل بود که از طریق بند «ج» تبصره ۱۶ موضوع درمان جامعه ایثارگران به ادارات محل اشتغال واگذار شد اما در بودجه سال ۹۳ این موضوع دوباره به بنیاد برگشت. در سال گذشته به دلیل «تغییر قانون» مشکلاتی برای جامعه ایثارگران بوجود آمد و  بنیاد طی برگزاری مناقصه و عقد قرارداد با بیمه، عمده خدمات را از بیمه ایران خرید خدمت کرد.بنیاد در گذشته برخی خدماتی درمانی را خود و برخی را به شرکت‌های بیمه واگذار می کرد، امسال این ارائه خدمات را یکپارچه کرد و با عقد قرارداد با بیمه ایران این اتفاق خوب افتاد و با این روش شاید ۹۸ درصد نیازهای درمانی عزیزان ایثارگران را در حوزه های دارو و تجهیزات، بستری، آزمایشات، خدمات رادیولوژی و پاراکلینیک پوشش داده شد و چند مبحث درمان های خاص وجود داشت که هیچ کجای دنیا مورد پوشش بیمه ای قرار نداشتند و همانطور که طی سال‌های گذشته بنیاد شهید خودش این موضوع را پیگیری می کرد الان هم عهده دار این موضوع است. گفتنی است پس از سال ها بحث و جدل ‫مطالبات و معوقات تا سال  90ایثارگران از طرف بنیاد شهید پرداخت شد، آمار شهدای مدافع حرم در سوریه و سامرا به مراتب بالا رفت. در این سال همچنین شاهد گسترش عملیات تفحص شهدا بودیم. عملیات تفحص در دو حوزه مناطق عراق درحال انجام است. عملیات از ۲۶ فروردین ماه سال جاری آغاز شده که در منطقه عمومی فاو، راس بیشه، سیوه، مجنون، منطقه شرق دجله و شلمچه تاکنون ۴۳ پیکر شهید و در منطقه عمومی حاج عمران کردستان عراق نیز ۱۱ پیکرمطهر شهدا و تعدادی اجساد نیروهای ارتش بعث عراق کشف شد. شهدای تفحص شده سال جاری را ۵۴ شهید با بررسی های انجام شده شش هزار پیکر شهید باید در خاک عراق پیدا شود که از این تعداد دو هزار و ۵۰۰ شهید در کردستان باید باشد. با توجه به اینکه بخش عمده ای از پرونده های عراق از سوی آمریکایی ها در زمان جنگ منتقل شده و هم اینک عراقی ها به این پرونده ها دسترسی ندارند، در وزارت حقوق انسان عراق و کمیته بین المللی از دولت آمریکا درخواست شده که پرونده ها برگردانده شود تا بتوانند اطلاعات دقیق تری از ردپای شهدای خلبان بدست آورند.»

علاقه مندان می توانند برای آگاهی از اطلاعات مندرج در این مقاله به بخش فرهنگ پایداری سایت تبیان مراجعه کنند.

تنظیم: هومن بهلولی