تبیان، دستیار زندگی
در عصر حاضر كه غرب با بیان الگوهای نامناسب و مبتذل می كوشد فرهنگ منحط خود را گسترش دهد، و زنان و مادران ما را تحت تأثیر خود قرار دهد، مسئولیت ما در معرفی الگوهایی سازنده هم چون ام البنین علیهاالسلام دوچندان می شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ام البنین علیهاالسلام، مادر فضیلت ها

ام البنین

جامعه امروز ما، تشنه نوشیدن از چشمه های جوشان و زلال معرفت و معنویت قهرمانان فضیلت است؛ آنانی كه چونان ستارگان شب افروز درخشیدند و به جامعه خود و تمامی جوامع حق جو، نور و روشنایی بخشیدند و با حضور در عرصه تاریخ، زمانه دیگری آفریدند.

ضرورت ارائه الگوهای برتر امروزی

جوان امروز، بیش و پیش از هر چیز، مشتاق شناختن الگوهایی است كه مانند او بودند، ولی زندگی خویش را به تصویرهای ناب و زیبای اخلاق انسانی و كمال الهی آراستند، به گونه ای كه با گذشت سال ها، هنوز یادشان بر صفحه قلب ها جای دارد؛ نامشان بر لب ها زمزمه می شود و مرام شان باور درونی عاشقان است. جوان امروز نیازمند الگو و نمونه است؛ الگویی كه به او نزدیك شود، از او بشنود، با او بگوید و با او زندگی كند.
امروز وظیفه سترگ قلم های آگاه و آگاهی بخش، باز پروری شایسته و مناسب زندگانی مردان و زنان فضیلت آفرین است. امروزه رشد كمّی و حتی برتری كیفی زنان و دختران در عرصه های گوناگون اجتماعی كاملاً روشن است و همه می بینیم كه آنان در ساختار اجتماع، نقشی اساسی دارند. افزون بر آن، رسانه های دین ستیز نیز با گستردن دام بی اخلاقی و ولنگاری، الگوهای كاذب را ترویج می كنند و بر طبل پر هیاهوی فمینیسم افراطی می كوبند و از این راه، احساسات پاك دختران نوجوان و جوان را آلوده می سازند. از این رو، شناساندن الگوهای موفق و اسوه های فكری و عملی زنان كوشا در تاریخ اسلام، اهمیت والایی دارد و باید به شناسایی اسوه های دانایی و ایمان و فضیلت همت گماشت.

نمونه یک زن مسلمان آرمانی

در میان زنان فرهیخته مسلمان از ابتدا تا کنون، حضرت فاطمه ام البنین علیهاالسلام نمونه ای از زنان انسان پرور و برجسته به شمار می آید. او زنی شایسته، همسری آگاه و مادری آموزگار و نمونه بود، به گونه ای كه نام عباس علیه السلام را بدون نام مادرش نمی توان در ذهن تصویر كرد. نام ام البنین علیهاالسلام، یادآور عظمت عباس علیه السلام و درخشندگی سیمای ابالفضل علیه السلام است. نام او خلاصه گذشت، ادب، فداكاری، غیرت، محبت و ولایت پذیری و در یك كلام «عشق» است.

مادر فضیلت ها

کتاب «مادر فضیلت ها» نوشته على آقاجانى قناد که توسط مركز پژوهش هاى اسلامى صدا و سیما منتشر شده است، به فضایل و منش حضرت ام البنین علیهاالسلام می پردازد.
بخش اول کتاب، سیمای ام البنین علیهاالسلام را در هفت فصل مجزّا معرفی می نماید که که هر فصل به نوبه خود، چندین بخش را در بر دارد.
فصل اول از بخش نخست کتاب، درباره مشخصات حضرت ام البنین علیهاالسلام است که خود شامل چند بخش می شود: فواطم در صدر اسلام، نسب ام البنین علیهاالسلام، ولادت بانو، نام اصلی و سبب نام گذاری ایشان به ام البنین، و نیز ام البنین ها در تاریخ.
در فصل دوم، مقام ام البنین علیهاالسلام را از نگاه اهل بیت علیهم السلام و بزرگان بررسی می کند.

در عصر حاضر كه غرب با بیان الگوهای نامناسب و مبتذل می كوشد فرهنگ منحط خود را گسترش دهد، و زنان و مادران ما را تحت تأثیر خود قرار دهد، مسئولیت ما در معرفی الگوهایی سازنده هم چون ام البنین علیهاالسلام دوچندان می شود

فصل سوم به ویژگی های ام البنین علیهاالسلام اشاره می نماید از جمله: وفا، ادب، ولایت دوستی و ولایت پذیری، شجاعت و شهامت، سخنوری و شاعری، علم و دانایی.
چهارمین فصل کتاب «مادر فضیلت ها» با عنوان ام البنین علیهاالسلام در خانه امام علی علیه السلام، به جایگاه ویژه آن حضرت در بیت امامت و رفتار و منش ایشان با فرزندان حضرت فاطمه علیهاالسلام می پردازد.
در فصل پنجم، ابتدا موضوع زنده بودن حضرت ام البنین علیهاالسلام هنگام واقعه عاشورا و پس از آن را بررسی نموده و پس از اثبات آن، به نقش آن بانوی بزرگوار در قیام جاودانه عاشورا اشاره می نماید.
فصل ششم نیز با نام «به سوی ابدیت» موضوعاتی از قبیل زمان و مكان وفات ام البنین علیهاالسلام، فضیلت بقیع، و زیارت نامه ایشان را مورد بحث قرار می دهد.
در انتهای بخش اول نیز كرامت های ام البنین علیهاالسلام در قالب فصل هفتم کتاب نقل می گردند.
در بخش دوّم کتاب «مادر فضیلت ها»، برگزیده هایی از ادب فارسی، شامل اشعر و متون ادبی را ارائه می دهد.
بخش سوّم نیز در پنج محور، روی سخن خود را به برنامه سازان نموده و توصیه های كلی، پیشنهادهای برنامه ای، پرسش های مسابقه ای، پرسش های كارشناسی، و پرسش های مردمی را مطرح می نماید.
در پایان کتاب، 41 منبع اسلامی که در تألیف کتاب مورد استفاده قرار گرفته است، را ذکر می نماید.
حضرت ام البنین علیهاالسلام با معرفتی كه به مقام اهل بیت علیهم السلام داشت، فرزندانی را در دامان خود پرورش داد كه به مفاهیمی چون: ایثار، وفا و فداكاری معنا بخشیدند. بی تردید، در عصر حاضر كه غرب با بیان الگوهای نامناسب و مبتذل می كوشد فرهنگ منحط خود را گسترش دهد، و زنان و مادران ما را تحت تأثیر خود قرار دهد، مسئولیت ما در معرفی الگوهایی سازنده هم چون ام البنین علیهاالسلام دوچندان می شود.

ابوالفضل صالح صدر         

بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان


مطالب مرتبط:

ام البنین علیهاالسلام، پاسدار خاطره عاشورا

غروب مادر پسران بی پسر

نماهنگ های مرتبط:

مستند بانوی ادب

مرثیه سرایی

نواهنگ های مرتبط:

مراثی فارسی

مراثی ترکی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.