تبیان، دستیار زندگی
دیگر کار از حاشیه سازی های ساپورت و مانتوی کوتاه گذشته است حالا دیگر باید گوش به زنگ حاشیه های جدید آرایشی باشیم!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حاشیه های طلایی لاک دختران!

دیگر کار از حاشیه سازی های ساپورت و مانتوی کوتاه گذشته است حالا دیگر باید گوش به زنگ حاشیه های جدید آرایشی باشیم!

انیس صالحی - بخش اجتماعی تبیان
لاک طلا


«موی بلند ناخن دراز واه واه واه» خیلی از ما که کودک بودیم می دانستیم وقتی موی بلند و ناخن دراز داشته باشیم مورد نکوهش و دید منفی دیگران قرار خواهیم گرفت اما گویا در حال حاضر دیگر اینطور نیست. الآن می توانید با موی بلند و ناخن دراز خیلی متفاوت و امروزی به نظر برسید!

فرهنگ اجتماعی ما در بسیاری از موارد و تحت تأثیر عوامل بسیاری چون شبکه های ماهواره ای و اجتماعی متفاوت شده است فرهنگی که بعضاً نه اسلامیتی در آن دیده می شود و نه ایرانیتی بلکه روح غربی و تقلید کورکورانه در آن موج می زند. در این فرهنگ، چکمه هایی برای بانوان مد می شود که معنا و نشان خوبی به همراه ندارد، ساپورت هایی رونق بازار می شود که  از فرهنگ عفاف زنان ایرانی چیزی در دل خود ندارد. فرهنگی که پسران در آن سعی می کنند خود را هر چه بیشتر شبیه دختران کنند و حتی در آرایش از آنان جلو بزنند و دختران هم تا جایی که می شود پسرانه رفتار کنند.

این فرهنگ باعث شده است که حتی رسانه های غربی هم نسبت بدان واکنش نشان دهند علاوه بر این آمارها ایران را در صرف لوازم آرایش در کشورهای نخستین اعلام می کنند.
پیرامون این انحراف مثال های بیشمار دیگر نیز وجود دارد که در این مقال نمی گنجد، صف جراحی های زیبایی در این روزها از دیگر عوامل است.
این روند صعودی نزولی در رشد ناهنجاری و انحراف فرهنگ غنی ایرانی اسلامی که خیلی وقت است آسیب های اجتماعی و خانوادگی خود را به رخمان می کشد و آن را در بی اخلاقی ها، طلاق ها، جدایی های عاطفی، ازدواج سفید و... مشاهده می کنیم به تدریج در حال ظهور  ابعاد جدیدی می باشد.

مشکل این است که ما می خواهیم برای دیگران زندگی کنیم، متناسب با حرف، نگاه و قضاوت آنها تفریح کنیم،میهمانی بدهیم، ماشین سوار شویم، لباس بپوشیم؛  همه ی آرامشمان را می دهیم تا ناآرامی زندگی دیگران را سبب شویم ،یک دور باطل اجتماعی!


چند وقتی است در کنار  اینگونه سندروم خودنمایی که در میان جامعه به ویژه جوانان نمود پیدا کرده جنبه های اشرافی گری و بی تدبیری اقتصادی آن نیز جلوه نمایی می کند، یعنی علاوه بر آرایش، پوشش های نامناسب و تیپ های ناهنجار  عده ای به دنبال این هستند که با اشرافی گری و ولخرجی های عجیب و غریب خود را به رخ دیگران بکشند و با این کار که شاید آن را بتوان با عنوان هایی چون بی فرهنگی، نوکیسگی و تازه به دوران رسیدگی مطرح کرد، از زندگی لذت ببرند. فارغ از اینکه بدانند این کار چه آسیب هایی برای خود و جامعه دارد و  تا چه حد ما را از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی بیش از پیش دور می کند.
رشد فزاینده برندگرایی در میان جوانان یکی از مواردی است که به راحتی در سطح جامعه و جوانان قابل مشاهده است. افزایش ناگهانی خودروهای خارجی در کلان شهرها به طور محسوس از دیگر نشانه هایی است که آمارها نیز آن را تأیید می کنند آمار ها حاکی از افزایش 80 درصدی واردات ماشین های خارجی به کشور هستند.
از دیگر موارد این موضوع «بستنی با روکش طلا» است که چندی پیش در رستوران گردان برج میلاد حاشیه ساز شد یا پیج بچه پولدارها که چند وقتی در اینستاگرام سر و صدا به پا کرد  و سفرهای خارجی که جای خالی در پروازهای آن پیدا نمی شود  همه این موارد در حالی است که وقتی در جامعه وارد می شوید صدای واحدی از وضع بد اقتصادی میان مردم می شنوید  با این حال اثری از این  شکایت ها در سبک زندگی بسیاری از مردم دیده نمی شود!
در واقع تجمل گرایی ،انحراف و آسیبی جدید در زندگی ما ایرانی هاست که به صورت قارچی در حال رشد است که در کنار ناهنجاری های فرهنگی در حال از هم پاشیدن زندگی هایمان می باشد.
اما در این رقابت غیر منطقی و سندروم خودنمایی، چشم و هم چشمی و تجمل گرایی این «لاک طلا» است که خبرساز شده . این خبر  را یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری عنوان کرده و دلیل استفاده غیر منطقی از چنین اقلامی را تغییر سبک زندگی و گرایش به زندگی اشرافی گری بیان داشته است.

دکتر ابهری  در این زمینه تاکید می کند : اینگونه موارد هرچند ممکن است به نظر بعضی ناچیز باشد اما می تواند آغاز رفتارهای جدیدی از سوی تازه به دوران رسیده ها برای جامعه باشد. بنابراین در همین مقطع لازم است مسئولین و سازمان های ذی ربط ضمن اطلاع رسانی و آگاه سازی اقدام به مقابله با این مظاهر اشرافی گری کنند چرا که ممکن است چند وقت دیگر شاهد کفش طلا، جوراب طلا و امثال اینها باشیم در حالیکه عده ای برای چشم و هم چشمی ممکن است در خرید اینگونه اقلام حرکت کنند.

اما در سونامی این معضل جدید با چند گروه روبرو هستیم ابتدا گروهی که با غنای مالی  فاصله معنا داری از فرهنگ ایرانی اسلامی پیدا کرده اند برای همین  نه تنها زندگی مطلوب، توام با آرامش و منطقی با این رقابت ها برای خود ساخته اند بلکه در حال صدمه زدن به فرهنگ عمومی  و تسری فرهنگ چشم و هم چشمی و تجمل گرایی نیز به جامعه می باشند.

اگر جلوی این فرهنگی های وارداتی گرفته نشود بیش از گذشته با بیماری های روانی، بزه های اجتماعی، اختلافات خانوادگی  و فسادهای اخلاقی روبرو خواهیم بود

گروه دوم قشر عمده جامعه هستند  که تحت تاثیر همین فرهنگ مخرب قرار گرفته اند و به جای مقابله با آن به رقابتی  وارد شده اند که برای آنها چیزی جز مشکلات خانوادگی،ضررهای اقتصادی، افسردگی، سرخوردگی و تبیض به همراه نخواهد داشت. رقابت و برخی رفتارهای اجتماعی که کاملا مخالف کرامت انسانی، مغایر اهداف زندگی مطلوب و  منطق اقتصادی شرایط فعلی جامعه. هستند این قشر بیش از گروه اول از این فضا آسیب خواهند دید.

مشکل این است که ما می خواهیم برای دیگران زندگی کنیم، متناسب با حرف، نگاه و قضاوت آنها تفریح کنیم،میهمانی بدهیم، ماشین سوار شویم، لباس بپوشیم؛  همه ی آرامشمان را می دهیم تا نا آرامی زندگی دیگران را سبب شویم ،یک دور باطل اجتماعی!

و اگر جلوی این فرهنگ های وارداتی گرفته نشود بیش از گذشته با بیماری های روانی، بزه های اجتماعی، اختلافات خانوادگی  و فسادهای اخلاقی روبرو خواهیم بود.