تبیان، دستیار زندگی
از میان تماس های مرتبط با این مرکز حدود ۸۰۰ تماس، مرتبط با کودک آزاری بوده که این رقم تنها مربوط به چند استان معدود است و در روزهای آتی آمار دقیقی در این زمینه منتشر خواهیم کرد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کودکان با ١٢٣ تماس بگیرند

از میان تماس‌های مرتبط با این مرکز حدود ۸۰۰ تماس، مرتبط با کودک آزاری بوده که این رقم تنها مربوط به چند استان معدود است و در روزهای آتی آمار دقیقی در این زمینه منتشر خواهیم کرد

فرآوری : طاهره رشیدی -بخش اجتماعی تبیان
کودک آزاری

معضل کودک آزاری ناشی از عوامل متعددی است که افراد به ویژه والدین کودکان را از نظر جسمی، روحی و جنسی مورد آزار و اذیت قرار می دهند.

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از میان تماس‌های اندکی که مرتبط با وظایف اورژانس اجتماعی است، بیشترین تماس‌ها مربوط به موارد کودک‌آزاری است.
برخی از موارد کودک آزاری بسیار دلخراش و ناراحت کننده است، به صورتی که دیده شده برخی از والدین برای شب ادراری دست و پای کودک را در آب جوش فرو کرده اند.

وی آزار جنسی کودکان را از دیگر موارد بغرنج کودک آزاری عنوان کرد و گفت: برخی افراد کودکان را در مواجه با برخی مسایل جنسی که لازم نیست بدانند قرار می دهند که بدترین نوع کودک آزاری است.

مسوول اورژانس اجتماعی کشور بیان کرد: غفلت از نیازهای عاطفی، مالی و معنوی کودکان و همچنین سهل انگاری و بی توجهی به مسایل آموزشی کودکان نیز از دیگر موارد کودک آزاری است.

اسد بیگی رییس مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی کشور  اصلاح خانواده را مهمترین عامل در کاهش کودک آزاری عنوان کرد و گفت: اورژانس اجتماعی کشور با تخصیص خط 123 به صورت ویژه آماده ارایه خدمات به همه افراد بخصوص کودکان است.

وی تاکید کرد: پایگاه های خدمات اجتماعی در 168 منطقه کشور با 300 دستگاه خودرو بویژه در سکونت گاه های غیررسمی و حاشیه های شهر مستقر هستند.

150 مرکز تلفنی نیز آماده پاسخگویی به مردم در بحران و حوادث اجتماعی و درگیری ها است.

تهران، سهم بیشتری از تماس‌ها را در این زمینه به خود اختصاص داده است اما در استان‌های دیگر به دلیل آگاهی کم و اصطلاحا درماندگی آموختگی که احساس می‌کنند هیچ شخصی نمی‌تواند مشکلات آنها رات بر طرف کند با اورژانس اجتماعی تماس نمی‌گیرند که این امر ضرورت دارد تا اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه انجام شود

مسوول اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه متاسفانه اوژرانس اجتماعی پس از سالیان متمادی فعالیت آنچنان که باید در جامعه شناخته نشده است، تاکید کرد: مردم برای مسایل مختلف و غیرضروری با پلیس 110 تماس می گیرند اما جامعه شناختی نسبت به اورژانس اجتماعی و خدمات آن ندارد.

اسدبیگی کمبود نیرو در اورژانس اجتماعی را مهمترین مشکل این بخش عنوان کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از خودروهای اورژانس اجتماعی به دلیل نبود نیروی انسانی در پارکینگ های بهزیستی استان ها بلااستفاده مانده است.

وی افزود: کمبود نیرو موجب شده کیفیت خدمات رسانی در برخی از استانها کم باشد که باید با اتخاذ تدابیر در راستای شناسایی اورژانس اجتماعی به مردم و افزایش کیفیت خدمات تلاش شود.
اسد بیگی در خصوص گزارش کودک آزاری تصریح کرد: معمولا، والدین کودک آزاری را اعلام نمی‌کنند، اما در کشورهای دیگر قوانینی وجود دارد، که افرادی که در ارتباط با کودکان هستند باید کودک آزاری را گزارش دهند در غیر اینصورت به عنوان مجرم شناسایی می‌شوند اما این مسئله در ایران وجود ندارد.

اسد بیگی در ادامه بیان کرد: تمام تلاش سازمان بر این است که رفاه کودکان را درخانواده فراهم کند اما در مورد کودک آزاری جنسی، این مسئله مصداق ندارد و در این مورد، کودک در مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شود.

وی عنوان داشت: بر اساس تحقیقات دنیا 75 درصد کودک آزاری جسمی از سوی والدین است.

این مقام مسئول به رند بودن خط اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: 123 رندترین شماره آسیب‌ اجتماعی در دنیا است که کودکان بهتر بتوانند کودک آزاری را گزارش دهند اما کودکان سهم کمتری در تماس کودک آزار را به خود اختصاص داده‌اند و بیشتر آشنایان، همسایه‌ها، افرادی که با کودک سر و کار دارند و همچنین والد غیر آزارگر، موارد کودک آزاری را گزارش می‌دهند.

اسد بیگی اظهار داشت: تماس در رابطه به کودک آزاری درسال 92 ،600 هزار تماس در 150 نقطه کشور بود که تنها 100 هزار از این تماس‌ها مرتبط بود واز این میان 10 هزار تماس مربوط به کودک‌آزاری بود که این آمار در 8 ماهه نخست سال 93 ، 350 هزار تماس بود که از این میان 120 هزار تماس مرتبط، و 9 درصد از این تماس‌ مربوط به کودک آزاری و 8 درصد مربوط به همسر آزاری بوده است که کودک آزاری رتبه نخست این تماس‌ها را به خود اختصاص داده است.

وی عنوان داشت: تهران، سهم بیشتری از تماس‌ها را در این زمینه به خود اختصاص داده است اما در استان‌های دیگر به دلیل آگاهی کم و اصطلاحا درماندگی آموختگی که احساس می‌کنند هیچ شخصی نمی‌تواند مشکلات آنها رات بر طرف کند با اورژانس اجتماعی تماس نمی‌گیرند که این امر ضرورت دارد تا اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه انجام شود.

ما به صورت مستقیم وارد این موضوع نمی‌شویم؛ چراکه با پرداخت بی‌مقدمه و بدون دلیل به مسائل جنسی ممکن است برای کودک حساسیت و شبهه ایجاد کرده و ذهن او درگیر شود

آمار کودک‌آزاری جنسی پنهان است
اسد بیگی ادامه داد: در گزارش‌های مرتبط با کودک‌آزاری بیشترین آمار متعلق با کودک آزاری جسمی است، در تمام جهان موارد مرتبط به کودک آزاری جنسی پنهان نگه داشته شده و کمتر گزارش می‌شود.
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر همکاران ما با مواردی از کودک‌آزاری جنسی مواجه شوند، آن را در اولویت قرار می‌دهند چرا که برای ما این نوع کودک‌آزاری مهم‌تر ازسایر موارد همچون، کودک‌آزاری است .
وی درباره نحوه تشخیص کودک‌آزاری جنسی در اورژانس اجتماعی گفت: همکاران ما آموزش دیده‌اند که با کودک و اطرافیان وی مصاحبه‌هایی انجام داده و چنانچه به موضوع شک کنند، مساله را بیشتر مورد توجه و بررسی قرار می‌دهند.
اسدبیگی تاکیدکرد: ما به صورت مستقیم وارد این موضوع نمی‌شویم؛ چراکه با پرداخت بی‌مقدمه و بدون دلیل به مسائل جنسی ممکن است برای کودک حساسیت و شبهه ایجاد کرده و ذهن او درگیر شود.
رییس مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی کشور با بیان این که کودک آزاری بیشترین آمار را در مقوله آسیب اجتماعی به خود اختصاص داده است، گفت: روزانه در کشور 40 مورد تماس بابت ضرب و شتم کودکان با مراکز بهزیستی گرفته می شود.
اسد بیگی، همسر آزاری، خشونت خانوادگی، اقدام به خودکشی و سایر خشونت ها را به ترتیب بیشترین موضوعات اجتماعی عنوان کرد که مردم با اورژانس اجتماعی برای رسیدگی به آنها مطرح می کنند.
برخی کودک‌آزاری‌ها ناشی از ناآگاهی والدین است
وی با اشاره به رفتار برخی والدین با کودکان خود گفت: گاهی والدین نمی‌دانند، رفتارشان با فرزند خود نوعی کودک آزاری است؛ مثلا توهین، تحقیر و طرد کودک از مصادیق کودک‌آزاری عاطفی است.
اسدبیگی گفت: معمولا این موارد به صورت آموزش تلفنی پاسخ داده می‌شوند و خودروی اورژانس اجتماعی برای مداخله به محل نمی‌رود.


منابع : ایلنا / ایرنا / باشگاه خبرنگاران / تسنیم / خبر آنلاین