تبیان، دستیار زندگی
این نامه یک نسخه است برای آنها که می خواهند دوری از حقیقت چون توده ای تمام روح و فکرشان را تصاحب نکند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نسخه ای برای سرطان های فکری


این نامه یک نسخه است برای آنها که می خواهند دوری از حقیقت چون توده ای تمام روح و فکرشان را تصاحب نکند.

نامه رهبری به جوانان غرب

بعضی از روزها ، روزهای طلایی زندگی است . نه به این معنی که ما بقی دوران های عمر اهمیت ندارد اما تاثیر گذاری این روزها بر آینده ی خود شخص و حتی جامعه اش ، به حدی است که از آن به بهار عمر یاد می کنند. اما این ایام همانقدر که تاثیر گذار است ، پر هیجان و سر شار از احساسات متفاوت هم می تواند باشد. شاید به همین دلیل جوانان مخاطب بسیاری از حرف های مهم قرار می گیرند.

حوادث اخیر در فرانسه و واکنش های دنیای اسلام ، عکس العمل های جامعه ی مجازی و بحث هایی که حتی پایش به خانه های ما هم باز شده چیزی است که نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد اما وقتی رهبر یک کشور ، نامه ی مستقیمی برای جوانان می نویسد ، می توان از آن نتیجه گیری های متفاوتی کرد.نامه ی ایشان با یک مطلع تفکر برانگیز شروع می شود:

«من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم؛ نه به این علّت که پدران و مادران شما را ندیده می‌انگارم، بلکه به این سبب که آینده‌ی ملّت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حسّ حقیقت‌جویی را در قلبهای شما زنده‌تر و هوشیارتر می‌یابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم، چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کرده‌اند.»

اگر جوانان عقیده داشته باشند ، به راستی آینده ی کشورشان ، تاریخ آن و فرهنگ و دین شان به نوع تفکر و رفتار آنان بستگی دارد ، شاید بیشتر مراقب پرواز فکر و رفتارشان باشند.

دنیای سرمایه داری و نظام صنعتی برای رسیدن به اهداف خود ، جوانان را مورد توجه قرار می دهد تا از طریق تبلیغات بر روح تاثیر پذیر آنها نفوذ کرده و چرخ های کارخانه اش را بچرخاند. اما این همه ی ماجرا نیست . حتی آنها که می خواهند فکرشان را دیکته کنند هم می دانند جوانی یعنی روزهای هیجان و جستجو برای رسیدن به حقیقت! روزهایی که فرد مقابل خیلی از اعتقادات خودش و چیزهایی که خانواده به او آموزش داده است ، علامت سوال می گذارد تا حقیقت را پیدا کند.

این ویژگی همانقدر که می تواند خوب و تاثیر گذار باشد ، می تواند باعث گمراهی جوان هم بشود. اگر هنوز در سن جوانی هستید و می خواهید حسّ حقیقت‌جویی تان شما را تا ناکجا آباد نبرد و بیراهه را با شاهراه اشتباه نگیرید ، بهتر است بخش دیگر این نامه را هم بخوانید:

«من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیّت، سدّ عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس به‌صورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، امّا هر یک از شما میتواند به قصد روشنگریِ خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است امّا میتواند پرسش‌های جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسش‌ها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقت‌های نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسئولیّت‌پذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسوده‌تر به نگارش درآورند.»

آنقدر آسیب های زندگی معاصر زیاد شده است که اگراز تهدید ها به نفع خودتان استفاده نکنید ، قافیه را می بازید پس حتی از چالش های زندگی استفاده کنید و آن را به فرصتی برای کشف حقیقت تبدیل کنید

برای آنکه در بهار عمر ، گرفتار خزان اندیشه نشوید ، باید به چند موضوع توجه کنید:

یک - در این روزها عاطفه و احساسات در شما صدر نشین است و اگر مراقب نباشید ، می تواند همین ویژگی مثبت باعث شود تا اشتباهات جبران ناپذیری داشته باشید.

دو - داوری بیطرفانه یکی از ویژگیهایی است که برای تفکر صحیح و انتخاب در دوراهی های مهم زندگی به آن نیاز دارید. شما باید بتوانید موضوعات را بدون حاشیه و جنجال های دنیای مجازی که جذابیت های خاص خود را دارد، تحلیل کنید و به نتیجه گیری صحیح برسید.

سه -داشتن ذهن کنجکاو و جستجو گر، چیزی ست که باید از آن نهایت استفاده را ببرید .اینکه به دنبال حقیقت باشید و چون دریایی خروشان رفتار کنید ، نه تنها بد نیست بلکه نمی گذارد تا ذهن تان چون مردابی راکد شود و بوی کهنگی بگیرد. این ویژگی را در خود تقویت کنید و با چراغ همی گرد شهر بگردید و انسان و انسانیت را آرزو کنید.

چهار -آنقدر آسیب های زندگی معاصر زیاد شده است که اگر از تهدید ها به نفع خودتان استفاده نکنید ، قافیه را می بازید پس حتی از چالش های زندگی استفاده کنید و آن را به فرصتی برای کشف حقیقت تبدیل کنید.

پنج - هر چند در این روزها ممکن است هنوز مسئولیت های زیادی نداشته باشید اما حس مسئولیت پذیری چیزی است که باید برای داشتن آن تلاش کنید. آینده ی شما تا حد زیادی بستگی دارد به اینکه چقدر حس مسئولیت پذیری دارید. این حس با اینکه آیا قابل اعتماد هستید یا نمی شود بر قول و حرف تان اعتماد کرد، رابطه مستقیم دارد.

خیلی زود این روزها تمام می شود و روزی به یاد آن خواهید و افتاد وزیر لب زمزمه می کنید:

جوانی هم بهاری بود و بگذشت

               پس تا فرصت باقیست ....

                    قدر دان این موهبت غیر قابل برگشت باشید

                                           و بگذارید تفکر و حقیقت چراغ راه آینده تان باشد.

متین سیفی

بخش خانواده ایرانی تبیان


مطالب مرتبط:

فرمولی برای زندگی بهتر

سبک سالم زندگی یک جوان!

پاورقی مهم زندگی برای جوانان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.