تبیان، دستیار زندگی
دکتر محمدحسین رجبی دوانی در گفتگوی اختصاصی با سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان ضمن محکوم کردن توهین به مقدسات اسلام گفت: «باید در مقابل دنیای ستیزه جو با اسلام ایستاد.»
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

باید در مقابل دنیای آنها ایستاد

دکتر محمدحسین رجبی دوانی

دکتر محمدحسین رجبی دوانی در گفتگوی اختصاصی با سایت فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان ضمن محکوم کردن توهین به مقدسات اسلام گفت: «باید در مقابل دنیای ستیزه جو با اسلام ایستاد.»

به گزارش روابط عمومی، بخش تاریخ و سیره معصومین(علیه السلام) این گفتگو را در راستای ترویج فرهنگ اسلامی و مقابله با توهین های افراطیون به مقدسات اسلامی تهیه کرده است.

دکتر محمد حسین رجبی دوانی، چهره‌ای شاخص برای علاقه‌ مندان و پژوهشگران تاریخ و تمدن اسلامی است. وی با تحلیل اهانت‌های اخیر دنیای غرب به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله، این اقدام را «وهن آمیز و نشان از افراطی گری» دانست.

پژوهشگر تاریخ معاصر با اشاره به تلاشهای صورت گرفته توسط غرب برای کمرنگ کردن تعلیمات اسلامی گفت:« دلیل این دشمنی ها که جهان غرب در عصر پیشرفت های علمی و صنعتی، در قالب سخیفترین أشکال ممکن در برابر اسلام و پیامبر عظیم الشأن آن از خود نشان می دهد، چیزی نیست جز وحشت سردمداران استعمار از قدرت رو به افزایش اسلام و نفوذ آن به قلوب مردم جهان. اقداماتی پلید که از هتاکی های سلمان رشدی مرتدّ آشکار شد و با اهانتهای پاپ به اسلام در سال 85 و قرآن سوزی کشیش ملعون آمریکایی و ساختن فیلم های موهن ادامه پیدا کرد، همه و همه نشان دهنده ی واهمه شدید دنیای غرب از قدرت غیرقابل کنترل اسلام و نفوذ آن در درون تمدن غرب است. پس از فروپاشی شوروی و تک قطبی شدن جهان و مطرح شدن اصطلاح «جنگ تمدنها» توسط هانیتنگتون، نظریه پرداز آمریکایی، این پندار شکل گرفت که تمدن غرب تمام جهان را تسخیر خواهد کرد. اما برخلاف چنین تصوری، ناگهان قدرت اسلام آنها را با مشکل مواجه ساخت. چرا که تمدن غرب با تمام زرق و برق های خود، صرفاً مادی است و تنها یک بُعد وجودی بشر را مخاطب خود قرار می دهد اما تمدن اسلامی هر دو بُعد مادی و معنوی انسان را پاسخگوست، بنابراین باید گفت تمدن غرب در برابر تمدن اسلامی، کم آورد و خود را شکست خورده و مغلوب یافت.»

دکتر محمدحسین رجبی دوانی «بیداری جهان اسلام» را لازم دانست و افزود:«پس از فروپاشی شوروی و تک قطبی شدن جهان و مطرح شدن اصطلاح «جنگ تمدنها» توسط هانیتنگتون، نظریه پرداز آمریکایی، این پندار شکل گرفت که تمدن غرب تمام جهان را تسخیر خواهد کرد. اما برخلاف چنین تصوری، ناگهان قدرت اسلام آنها را با مشکل مواجه ساخت. چرا که تمدن غرب با تمام زرق و برق های خود، صرفاً مادی است و تنها یک بُعد وجودی بشر را مخاطب خود قرار می دهد اما تمدن اسلامی هر دو بُعد مادی و معنوی انسان را پاسخگوست، بنابراین باید گفت تمدن غرب در برابر تمدن اسلامی، کم آورد و خود را شکست خورده و مغلوب یافت.سلمانان باید این خشم مقدسشان را متوجه حاکمان وابسته خود به استعمار کنند و آنها را وادار به قطع ارتباط با استکبار جهانی کنند. چرا که اقتصاد و حتی مجامع علمی غرب، به مسلمین وابسته است و اگر از طرفی مسلمین ثروت و دارایی خود را از جهان غرب دریغ کنند و از طرف دیگر دانشمندان مسلمان که در نقاط حساسی از مجامع علمی غرب فعالیت می‌کنند، رویگردان شده و دیگر در کشورهای استعماری نمانند، مطمئناً دنیای غرب را به زانو درخواهد آورد و آنها را به عذرخواهی از این حرکت پلید خود وامی دارد. حضرت امام خمینی(ره) می فرمود که اگر جهانخواران در مقابل دین ما بایستند، ما در مقابل تمام دنیای آنها خواهیم ایستاد. در حالی که متأسفانه اکنون مسلمانان خود باعث قوام غریبان شده اند و شایسته و لازم است که هم مردم مسلمان با وارد کردن حکمای خود، ثروت مسلمانان را از اقتصاد غرب خارج کنند و هم متفکران و روشنفکران مسلمان با خروج خود از مجامع علمی غرب، آنان را با خلأ علمی و اقتصادی روبرو سازند. بنابراین، حال که غرب با تمام وجود در مقابل دین ما ایستاده، ما نیز باید با تمام وجود در مقابل دنیای آن بایستیم. درست است که مشکل مسلمین حاکمان مستبد و وابسته آنهاست ولی این مسلمانان هستند که باید آنها را وادار کنند تا شیرهای نفت خود را بر روی جهان غرب بسته و مانع صدور نفت به آنها شوند و اقتصاد غرب را با مشکل جدّی مواجه کنند. البته خدا را شاکریم که افتخار این قطع ارتباط با استکبار و به چالش کشیدن آن، ثلث قرن است که نصیب دولت و ملت ایران شده و این باید الگویی باشد برای سایر دولتها و ملتهای مسلمان. ولی در این میان گلایه ای هم از وزارت خارجه جمهوری اسلامی داریم که با وجود آن که کشوری مانند فرانسه که پرچم اسلام ستیزی را در اروپا به دست گرفته و این گونه خصمانه عمل می‌کند، چرا هنوز دستگاه دیپلماسی ما تسامح به خرج می دهد و بطور مثال حمایت دولت فرانسه از کاریکاتورهای موهن را زیر سوال نبرده است. ما باید توجه کنیم که رابطه با فرانسه را برای چه می خواهیم؟ آیا ارزش های دینی را اصل قرار داده ایم یا روابط اقتصادی را؟ وقتی فرانسه برای تحریم ایران حاضر شد ضربه‌ها‌ی اقتصادی را تحمل کند، ما دیگر منتظر چه هستیم؟ چرا باید با دولتی ارتباط برقرار کنیم که یک روزنامه فرانسوی را به دلیل انتشار عکس های عروس ملکه انگلیس به تعطیلی کشاند اما کاریکاتورهای موهن به ساحت مقدس پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله را مورد حمایت قرار داد؟ ما باید در این عرصه هم پیشتاز باشیم تا الگویی شویم برای دولتها و ملتهای دیگر.»

این گفتگو توسط ابوالفضل صالح صدر برای بخش تاریخ و سیره معصومین(علیه السلام) تهیه شده است.

تنظیم: هومن بهلولی