تبیان، دستیار زندگی
خرید یک تلویزیون جدید با توجه به تنوع بسیار زیاد محصولات و تکنولوژی های متفاوت امروزی، کار دشواری است .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قاب جادویی


خرید یک قاب جادویی  جدید با توجه به تنوع بسیار زیاد محصولات و تکنولوژی‌های متفاوت امروزی، کار دشواری است . این دشواری هنگام حضور در بازار و یا جست‌وجو در اینترنت، بیشتر هم می‌شود چرا که در معرفی محصولات جدید با انبوهی از تکنولوژی‌های جدید و متعلقات اضافی مواجه می‌شویم. از این رو بر آن شدیم تا با ارائه نکاتی در رابطه با خرید این قاب جادویی در تصمیم‌گیری به شما کمک کنیم .

تلویزیون

در سالهای پیش بدلیل سادگی تلویزیون ها و تنوع بسیار محدود آنها از نظر اندازه صفحه نمایش و کارایی، انتخاب برای خرید بسیار ساده تر بود ، اما امروزه تلویزیون‌های مختلفی در بازار وجود دارند و تمامی این تلویزیون‌ها به شیوه‌های مختلف، برای ارائه نتایجی یکسان کار می‌کنند. البته انواع مختلف دارای نقاط قوت و ضعف مربوط به‌خود هستند .در سالهای اخیر تلویزیون های تخت جای مدلهای قدیمی و بسیار سنگین تلویزیون را که صفحه های کوچکتر و امکانات کمتری داشتند را گرفتند.

زمانی که شما تصمیم به خرید یک تلویزیون جدید می گیرید ، باید در ابتدا بین 3 نوع عمده تلویزیون از نظر تکنولوژی نمایش، انتخاب خود را انجام دهید. این سه نوع عمده عبارتند از :

- تلویزیون های ال ای دی/ ال سی دی LCD/LED

- تلویزیون های او ال ای دی OLED

- تلویزیون های پلاسما Plasma.

- ال سی دی و ال ای دی 2 نوع عمده تلویزیون های امروزی را شامل می شوند. تکنولوژی بکار رفته در آنها در واقع بسیار شیبه به هم می باشد. تنها تفاوت مهم بین آنها در واقع منبع نوری صفحه نمایش آنهاست. در مورد تلویزیون های ال سی دی، صفحه، توسط نور لامپ فلورسنت از پشت روشن می گردد. مانند لامپهای مهتابی که در سقف برای روشنایی استفاده می شود. در تلویزیونهای ال ای دی، نور پس زمینه توسط لامپهای کاملا سفید رنگ ال ای دی که معمولا به صورت نوار باریک در کناره های صفحه قرار دارند تامین می گردد. استفاده از این نوارهای لامپ ال ای دی مزیت تولید رنگهای بهتر و تلویزیون های باریکتر را ایجاد کرده است.  همچنین مصرف برق بدلیل استفاده از لامپ ال ای دی در این تلویزیون ها کاهش یافته و تلویزیون های ال ای دی را به تلویزیون های سازگار با محیط زیست بدل ساخته که این خود دلیل انتخاب شدن این تلویزیون توسط برخی خریداران است.

تلویزیون های پلاسما برای اتاقهای بسیار پر نور مناسب نیستند و زاویه دید محدود تری را نسبت به تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی ارائه می دهند. اگر شما می توانید جلوی تلویزیون خود بنشینید و از روشنایی بیش از حد اتاق نشیمن خود جلوگیری نمایید، تلویزیونهای پلاسما تجربه ای بسیار عالی از تماشا را برای شما به ارمغان می آورند

صفحه نمایش هر دو نوع تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی دارای کارکرد خوبی در اتاق های روشن هستند و زاویه دید وسیعی را فراهم می آورند. بدلیل تکنولوژی بکار رفته در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی، تصاویر در در حرکات سریع تا حدودی تار نمایش داده می شود. تاری نمایش تصاویر سریع با افزایش سطح انطباق تصویر در کنار تکنیک های دیگر تا حدود زیادی کاسته شده است. بیشتر تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی اعداد بالاتری از سرعت استاندارد انطباق تصویر که 60 فریم در ثانیه می باشد را ارائه می دهند (انطباق تصویر با مقیاس هرتز Hz) ) نمایش داده می شود). شما می توانید اعداد (120 Hz) و 240Hz)) و حتی بسیار بالاتر را نیز در برخی تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی ببینید. لطفا دقت نمایید که سرعت انطباق تصویر یا Refresh rate را مورد ارزیابی قرار دهید زیرا برخی فروشندگان مقادیر درج شده برای پارامترهای دیگر را ممکن است به جای سرعت انطباق تصویر به شما ارائه نمایند.

مصرف برق بدلیل استفاده از لامپ ال ای دی در این تلویزیون ها کاهش یافته و تلویزیون های ال ای دی را به تلویزیون های سازگار با محیط زیست بدل ساخته که این خود دلیل انتخاب شدن این تلویزیون توسط برخی خریداران است

- نوع دیگر تکنولوژی بکار رفته در ساخت تلویزیون ها، OLED او ال ای دی نام دارد.این تکنولوژی به تازگی وارد بازار شده است . پنل تلویزیون های او ال ای دی از میلیونها لامپ کوچک و مجزای ال ای دی ساخته شده است. این پنل ال ای دی حاوی کربن ارگانیک می باشد که حرف (او) در ابتدای نام او ال ای دی در واقع برگرفته از کلمه ارگانیک است. تلویزیون های او ال ای دی نیازی به لامپهای جانبی و یا پشتی جهت نور دهی ندارند و به همین دلیل این تلویزیون ها نازک تر و سبکت از سبکترین و نازکترین تلویزیون های ای ای دی و ال سی دی  موجود می باشند.

- پلاسما نوع دیگر  تکنولوژی بکار رفته در تلویزیون های مسطح می باشد . تلویزیون های پلاسما رنگهایی واقعیتر را بدون مشکل تار شدن ویا سایه دار شدن تصویر در صحنه های حرکت دار سریع ارائه می دهند.از آنجایی که صفحه آنها از شیشه ساخته شده است معمولا تلویزیون های پلاسما از تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی سنگینتر می باشند که این خود بر تصمیم گیری برخی خریداران برای خرید تلویزیون تاثیر می گذارد. تلویزیون های پلاسما برای اتاقهای بسیار پر نور مناسب نیستند و زاویه دید محدود تری را نسبت به تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی ارائه می دهند. اگر شما می توانید جلوی تلویزیون خود بنشینید و از روشنایی بیش از حد اتاق نشیمن خود جلوگیری نمایید، تلویزیونهای پلاسما تجربه ای بسیار عالی از تماشا را برای شما به ارمغان می آورند.

تلویزیون

تا اینجا با انواع مختلف تلویزیون ها آشنا شدید . اما در خرید قاب جادویی منزلتان ( فارغ از نوع و مدل آن) به طور کلی باید به موارد زیر توجه کنید:

- كنتراست: هر رنگی در صفحه نمایش باید كاملا اختصاصی به‌نظر برسد. رنگ سفید نباید رگه‌هایی از سبز، صورتی و آبی در آن موجود باشد. رنگ سیاه هم باید كاملا یكنواخت و یكدست به‌نظر برسد.

- رنگ‌ها: رنگ‌ها را آنگونه كه خالص و روشن هستند ببینید. به اشباع كامل رنگ‌ها و رنگ پوست در صحنه‌های تاریك توجه كنید.

- جزئیات خوب:  چه بافت‌هایی روی صفحه نمایش ارائه می‌شود؟ آیا شما یك درخت را فقط شبیه به یك توده سبز مشاهده می‌كنید و یا برگ‌های درخت هم قابل دیدن هستند؟

- لبه‌ها:  به سایه‌اندازی، هاله‌‌های روشن و ناهمواری در صحنه‌های خمیده و منحنی توجه كنید.

- حركت: به حركت اجسام و حركت‌های سریع دوربین در نمایش توجه كنید تا متوجه شوید كه لكه، تاری، شبح تصویر و نویز اضافی در تصاویر صفحه نمایش ندارید.

- ورودی‌ها و خروجی‌ها: تلویزیون‌های HD خروجی‌های متنوعی برای اتصال با دیگر وسایل دارند اما همه آنها از سیگنال‌های HDTV پشتیبانی نمی‌كنند. به شما پیشنهاد می‌كنیم تلویزیونی بخرید كه حداقل یك ورودی HDMI داشته باشد. HDMI رابط چندرسانه‌ای با كیفیت بالاست. این رابط تنها مورد استانداردی است كه صدا و تصویر را بدون فشرده‌سازی و كاهش كیفیت منتقل می‌كند.

حالا که با در نظر گرفتن مطالب فوق ، تصمیم خود را برای خرید تلویزیون مناسب گرفته اید ، می توانید با خیال راحت راهی بازار شده و یک قاب جادویی جدید را به خانه ی خود میهمان کنید .

زینب محسنی نیا

بخش محیط خانه تبیان


منابع :

http://hamshahrionline.ir

http://www.internetbazar.ir