تبیان، دستیار زندگی
امروز دوشنبه هشتم دی 1393 هجری خورشیدی، ششم ربیع الاول 1436 هجری قمری، بیست و نهم دسامبر 2014 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هشتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

رخداد های تاریخی

امروز دوشنبه هشتم دی 1393 هجری خورشیدی، ششم ربیع الاول 1436 هجری قمری، بیست و نهم دسامبر 2014 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

8 دی 1378

یادداشت اعتراض ایران به آمریکا به عنوان سند سازمان ملل منتشر شد، در این یادداشت آمده است: «در تاریخ بیست و هشتم شهریور 1378 یک ناو جنگی آمریکا در خلیج فارس وارد حریم آب های ایران شد و بدون توجه به هشدارهای رادیویی نیروهای ایران، به تعقیب یک کشتی تجاری این کشور پرداخت. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض شدید به این عمل، این اقدام را نقض آشکار قوانین و مقررات بین المللی دانست و اظهار امیدواری کرد چنین اعمال غیرقانونی پایان یابد.»

8 دی 1360

خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر نام یافت، خبرگزاری یا آژانس خبری پارس به عنوان خبرگزاری رسمی ایران، در 1313 هجری خورشیدی به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه وزارت امور خارجه تاسیس شده بود.

8 دی 1357

امام خمینی هیاتی را مامور نظارت بر روند تولید نفت، اعتصاب ها و برطرف شدن نیازهای سوختی مردم کرد؛ سرپرستی این گروه را مهدی بازرگان برعهده داشت.

8 دی 1357

کارکنان اعتصابی صنعت نفت ایران با فرمان امام خمینی برای تولید نفت مورد نیاز داخلی به محل کار خود بازگشتند.

8 دی 1357

تظاهرات در شهرهای شیراز و جیرفت (کرمان) به درگیری مردم با نیروهای رژیم پهلوی انجامید.

8 دی 1357

وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگر حمایت خود را از سیاست محمدرضا پهلوی در رویارویی با انقلاب اسلامی اعلام کرد.

8 دی 1356

در آستانه ی ورود جیمی کارتر رییس جمهوری آمریکا به ایران، انفجار مهیبی در ساختمان انجمن ایران و آمریکا در شمال تهران اتفاق افتاد. در همین روز ساختمان انجمن ایران و آمریکا در اهواز نیز به آتش کشیده شد.

8 دی 1356

ملک حسین پادشاه اردن برای یک دیدار رسمی با محمدرضا پهلوی به تهران آمد.

8 دی 1351

اردشیر زاهدی به عنوان سفیرکبیر ایران در آمریکا تعیین و عباسعلی خلعتبری دبیرکل پیمان سنتو به سمت وزیر امور خارجه منصوب شد.

8 دی 1343

حاج سیدمصطفی خمینی فرزند امام خمینی پس از 57 روز از زندان آزاد شد.

8 دی 1329

اجتماع بزرگی از مردم در میدان بهارستان، در اعتراض به مخالفت دولت با روند نهضت ملی شدن صنعت نفت و فشار بر مطبوعات، به دعوت آیت الله کاشانی برگزار شد.

8 دی 1316

رضاخان، ابوالقاسم فروهر وزیر مختار ایران در فرانسه را به تهران فرا خواند و دستور قطع رابطه سیاسی با فرانسه را صادر کرد. این اقدام به دنبال انتشار مطالب انتقادی و چاپ عکس در روزنامه های پاریس از اقدام های رضاخان و به سخره گرفتن وی صورت گرفت. روابط سیاسی 2 کشور در 1318 هجری خورشیدی از سر گرفته شد.

8 دی 1315

پیشنهاد ساخت موزه در حرم مقدس شاهزاده عبدالعظیم در گزارشی به وسیله آندره گدار مدیر کل عتیقات، به علی اصغر حکمت وزیر معارف و اوقاف ارایه شد.

8 دی 1302

وزارت امور خارجه ایران در نامه یی به وزارت جنگ، خبر از تصمیم روس ها به تاسیس جمهوری ترکمنستان داد.

8 دی 1300

ممتاز الملک رییس کل بانک ایران با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، با تصمیم مسوولان دولت، بانک استقراضی به بانک ایران تغییر نام یافت.

8 دی 1285

قانون اساسی ایران با عنوان نظامنامه ی سیاسی شامل بر 51 اصل که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود، به وسیله مظفرالدین شاه قاجار تصویب و امضا شد و بدین ترتیب صورت قانونی یافت.

تنظیم: هومن بهلولی