تبیان، دستیار زندگی
سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای با عنوان «مزاحمت های خاص عزاداری ها» به بررسی شرایط اجتماعی در عزاداری های ایام شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) پرداخت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«مزاحمت های خاص عزاداری ها» در تبیان

زباله های شهری

سایت فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان در مقاله ای با عنوان «مزاحمت های خاص عزاداری ها» به بررسی شرایط اجتماعی در عزاداری های ایام شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) پرداخت.

به گزارش روابط عمومی، بخش اجتماعی موسسه فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان این مقاله را بر اساس رویکردهای اجتماعی در عزاداری تهیه کرده است.

کیانا نیکفام در این مقاله می نویسد:«هر چند که ارادت مردم کشور ما به امام حسین (ع) به اندازه ای است که با یک تعداد محدودی واژه نمی توان آن را به وصف کشید، اما برخی مواقع با برخی از رفتارهایمان، باعث کاهش فضای روحانی عزاداری ها می شویم و گاه بدون اینکه حتی خود به این مسئله آگاه باشیم. شاید یکی از مهم ترین نمادهایی که باعث می‌شود مراسم عزاداری امام حسین (ع) آنطور که در شان بزرگوار صاحب مجلس است برگزار نشود، ظواهر برخی از جوانان حاضر در این مراسم است. دهه محرم که پا به تقویم روزمره زندگی می گذارد، در کنار عده ای که با تمام قلب و روح و جانشان پا به مراسم عزاداری امام حسین می گذارند، هستند افرادی هم که به این مراسم به دیده کارناولی با حضور جوانان می نگرند و شاید به همین دلیل هم هست که با هفت قلم آرایش و هفت سانت پاشنه پا در رکاب عزاداران می گذارند تا در لوای پوشش سیاه، به دنبال قابی برای چهره و مجالی برای جلوه گری های خود باشند. اتفاق تاسف برانگیزی که باعث شده است خرید لوازم آرایش در ماه محرم بیشترین رقم را در میان ماه های سال به خود اختصاص دهد! البته ماجرای جلوه گری در مراسم عزاداری محرم تنها مختص به دختران و زنان نیست و هستند بسیاری از پسران جوان که با پوشش های آنچنانی مانند لباس های تنگ و چسبان در مراسم سوگواری امام حسین (ع) شرکت می‌کنند و بیش از اینکه حواسشان به روضه باشد به توجه مخاطبان غیر هم جنس است. یکی دیگر از پیامدهای سالهای اخیر عزاداری های محرمی که بارها هم از سوی نیروی انتظامی مورد نکوهش قرار گرفته، صدای بلند باند خودروهایی است که نوحه های محرمی را پخش می‌کنند متاسفانه برخی از ساکنان این روزهای شهرها فکر می‌کنند هر چه صدای باند ضبطشان بلندتر باشد، نشان از این دارد که بیشتر در غم سید و سالار شهیدان شریک هستند و به اصطلاح بچه مذهبی ترند و متاسفانه استفاده از این ابزار خودنمایی مزاحمت های بسیاری را برای سالمندان و بیمارانی که در خانه های اطرف خیابانها زندگی می‌کنند، به همراه می آورد.یکی دیگر از تصویرهای تاسف برانگیز دهه اول محرم، نذری هایی است که نصف و نیمه در کنار خیابان و جوی های معابر عمومی دور ریخته شده اند. بر اساس شعائر دینی ما غذای نذری به دلیل اینکه متعلق به صاحب مراسم این روزهاست، خاصیت شفا بخشی و تبرک دارد و بر این اساس نباید حتی یک دانه از برنجش هم بر کف خیابان و جوی ها ریخته شود، اتفاقی که متاسفانه هر ساله تکرار می‌شود و تصویر نامناسبی از مراسم عزاداری بر چهره شهرها باقی می گذارد. چند سالی هست ظروف یک بار مصرف گیاهی که هیچ گونه عوارض نامناسبی برای سلامتی مردم در پی ندارند، وارد بازار شده اند و بر این اساس همه کسانی که سلامت توزیع غذاهای نذری برایشان دارای اهمیت است از این ظروف برای توزیع نذریهایشان استفاده می‌کند اما هنوز هم بسیار در مراسم عزاداری های محرم دیده می‌شود ظروف غیر بهداشتی یک بار مصرفی که برای توزیع نذری ها به کار گرفته می‌شود، در این میان چه بهتر است با صرف مبالغی که گاه تفاوت چندانی با نرخ ظروف یکبار مصرف غیر بهداشتی ندارند، ظروف گیاهی و بهداشتی برای توزیع نذری های ماه محرم استفاده شود.»

متن کامل این مقاله در اینجا قابل مشاهده است.

تنظیم: هومن بهلولی