تبیان، دستیار زندگی
اگرچه مدتی است بر اساس مقررات اعمال شده از ساعت 20 به بعد دیگر اپراتوری مجاز به ارسال پیامکهای تبلیغاتی نیست، اما این روند در طول روز نیز عاری از مزاحمت نبوده و کاربران را به تنگ می آورد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه های فرار از پیامک های تبلیغاتی


اگرچه مدتی است بر اساس مقررات اعمال شده از ساعت 20 به بعد دیگر اپراتوری مجاز به ارسال پیامکهای تبلیغاتی نیست، اما این روند در طول روز نیز عاری از مزاحمت نبوده و کاربران را خسته می کند.

راه های فرار از پیامک های تبلیغاتی

امروزه، تقریبا تمامی افراد یک جامعه دارای گوشی تلفن همراه هستند و داشتن یک تلفن همراه به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده است . آمار نشان می دهد که در سال 2013 میزان استفاده از تلفن همراه در سراسر جهان به 130% رسیده است . این بدان معنی است که در کشوری با 23 میلیون جمعیت، 30 میلیون تلفن همراه وجود دارد . از آنجایی که تلفن همراه وسیله‌ای کاملا شخصی می باشد و هر فردی طبیعتا منتظر دریافت پیامکی از جانب خانواده، دوستان و همکارن خود می باشد، می توان مطمئن بود که تقریبا 98% از پیامک های ارسالی تبلیغاتی، توسط مخاطبین باز و خوانده خواهند شد. جالب است بدانید که تنها 10% از ایمیل های تبلیغاتی خوانده می شوند.

چالش های پیامک ها ی تبلیغاتی

همچنین پیامک ابزار تبلیغاتی آنی می باشد و تقریبا پیامک های ارسالی در همان لحظه توسط افراد خوانده می شوند. از آنجایی که 90% از پیامک های تبلیغاتی ظرف 30 دقیقه خوانده می شوند؛ بنابراین مخاطبین در هر زمان و مکانی به راحتی پیامک تبلیغاتی را دریافت می کنند و لازم نیست که برای مشاهده نمودن تبلیغات به رسانه های دیگری مانند تلویزیون و کامپیوتر دسترسی داشته باشند یا در مکان خاصی باشند . تنها وسیله مورد نظر گوشی تلفن همراه می باشد که تقریبا تمامی مردم همیشه آن را با خود به همراه دارند .با این اوصاف سامانه ارسال پیام کوتاه بهترین گزینه تبلیغاتی موجود در بازار امروزی به حساب می آید.

از سویی پیامک‌های تبلیغاتی جدا از بحث محتوایی، چالش‌های متعدد دیگری نیز برای کاربران ایجاد کرده‌اند که شاید یکی از جدی ترین آنها مزاحمتی است که ایجاد می کنند.

فرستادن پیام‌های کوتاه گروهی بدون اینکه خود فرد داوطلب دریافت این پیامک‌ها شده باشد از دید منطقی ورود بدون اجازه به حریم خصوصی فرد دریافت‌کننده به شمار می‌رود؛ اما شرکت مخابرات استان تهران اعلام کرده است: «بر اساس آیین‌نامه مربوط به مزاحمت‌های تبلیغی، مزاحمت تلفنی محسوب نمی شود. ارسال پیام کوتاه به مقصد مشترکان تلفن همراه، در صورتی تخلف محسوب می‌شود که موجب مزاحمت مشترک شده باشد و شاکی بتواند موضوع مزاحمت را با دلایل قانونی اثبات کند.»

البته در این زمینه برخی اپراتورها کمتر ورود کرده و پیامکهای کمتری برای کاربران خود ارسال می‌کنند اما در نهایت ارسال نابجای این پیامکها به گونه‌ای شده که گاهی حتی به عنوان ضدتبلیغ عمل کنند.

فرستادن پیام‌های کوتاه گروهی بدون اینکه خود فرد داوطلب دریافت این پیامک‌ها شده باشد از دید منطقی ورود بدون اجازه به حریم خصوصی فرد دریافت‌کننده به شمار می‌رود

با این حال همچنان بازار ارسال پیامک تبلیغاتی گرم است و در نهایت تنها راهکاری که برای مواجهه با این موضوع اعلام شده اعلام کدهایی است که با ارسال آنها کاربران می توانند انصراف خود از دریافت این پیامکها را اعلام کنند، اگرچه این راهکار نیز کاستیهای خاص خود را دارد و در موارد متعدد کاربران اینگونه اعلام می کنند که در فاصله کمتر از یک هفته به طور مجدد ارسال این پیامکها از سر گرفته می شود.

تا چندی پیش مشکل دیگری نیز دراین زمینه وجود داشت و در صورت اعلام انصراف از دریافت پیامکهای تبلیغاتی افراد قادر به دریافت پیامکهای بانکی یا اداری خود نیز نبودند که البته اکنون مدتی است گفته می‌شود این مشکل برطرف شده و مشترکان می توانند با خیال راحت نسبت به انصراف از دریافت پیامک های تبلیغاتی اقدام کنند.

راه های فرار از پیامک های تبلیغاتی

ارسال بی‌اجازه پیامک هزینه ‌بر ممنوع

وزیر ارتباطات، محمود واعظی، در خصوص پیامکهایی که گاهی اپراتورها ناخواسته برای مشترکان خود می فرستند و در قبال آنها از کاربر هزینه دریافت می کنند، می گوید: هیچ شرکتی حق ندارد بدون رضایت مشترک پیامکی را برای او فرستاده و از کاربر هزینه دریافت کند.

به گفته او به طور معمول اپراتورها پیامکی را برای کاربران خود ارسال می کنند و در قالب آن به مشترک اطلاع می دهند که اگر مایل به استفاده از خدمات خاص در قالب پیامک است این موضوع را اطلاع دهد و این موضوع هم اعلام می‌شود که برای به ازای دریافت هر پیامک چه رقمی از حساب کاربر کسر می شود.

وی همچنین گفته است: تاکنون هم غیر از این موضوع نداشته‌ایم و این گونه اعلام نشده است که اپراتوری بدون اجازه مشترک نسبت به ارسال پیامک‌های دارای هزینه اقدام کند. بر همین اساس به طور کلی کاربران برای پیامک های تبلیغاتی هیچ پولی نمی پردازند.

واعظی با جالب ندانستن عملکرد پیامکهای تبلیغاتی، ادامه داده است: با این وجود این پیامکها وقت و ذهن مردم را درگیر می‌کند و بر همین اساس ما هم با آنها موافق نیستیم چرا که این روند جالبی نیست که یک مشترک برای رسیدن به پیامکهای شخصی چندین پیامک را بگردد تا به پیامکهای شخصی خود برسد.

راه‌های غیر فعال سازی پیامک های تبلیغی

برای عدم دریافت پیامک‌های تبلیغاتی، نیز همان گونه که گفته شد راهکارهایی وجود دارد که در این میان مشترکان اپراتور همراه اول ارتباطی می توانند به یکی از روش های زیر اقدام کنند:

1 - ارسال عدد «1» به «8999»

2 - شماره گیری کد دستوری *8999#

3 - تماس با مرکز اطلاع رسانی 9990

سال گذشته درباره دریافت پیامکهای تبلیغاتی در ایرانسل نیز اینگونه اعلام شده بود که ارسال پیامک تبلیغاتی برای مشترکان ایرانسل از سوی شرکتهای ارسال‌کننده پیامک انبوه، بدون هماهنگی با اپراتور تخلف محسوب شده و مشترکان می‌توانند شکایات خود را در این زمینه به بخش ثبت و پاسخگویی به شکایات پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منعکس کنند تا نسبت به شکایات آنان رسیدگی شود.

همچنین اعلام شده بود که در حال حاضر مشترکان ایرانسل صرفاً پیام‌های اطلاع‌رسانی خدمات و سرویس‌های این اپراتور را دریافت می‌کنند که درصورت عدم‌تمایل به دریافت آن نیز می‌توانند عدد «2» را به شماره 5005 ارسال کنند تا این سرویس برای آن‌ها لغو شود.

فرآوری: لیلا شهبازی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: همشهری/ ایسنا

مطالب مرتبط:

با این همه پیامک تبلیغاتی چه کنیم؟

تبلیغات از طریق پیامک