تبیان، دستیار زندگی

تحریف ناپذیری قرآن

تحریف به معنای گردانیدن سخن و تغییر دادن آنست و خصوصاً در مورد تغییردادن کتاب نیز به کار می‌رود؛ تحریف گاه صرفاً به معنای تغییر لفظ و گاه صرفاً به معنای تغییر معنا و سوء تفسیر و تأویل دانسته شده است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تحریف ناپذیری قرآن

قرآن

 

نوع پروژه: قرآنی

درجه سختی: متوسط

زمینه: علوم دینی

مقطع تحصیلی: راهنمایی - دبیرستان

تعداد جلسات: 3 جلسه

شرح یک جمله ای: بررسی ناممکن بودن تحریف قرآن

 

 

معرفی موضوع:

آیا می دانید تحریف سخن به چه معناست؟ آیا تاکنون درباره تحریف کتب آسمانی مطلبی شنیده اید؟ آیا...

قبل از هرچیز معنای اولیه ای از تحریف را بیان می کنیم: «تحریف به معنای گردانیدن سخن و تغییر دادن آنست و خصوصاً در مورد تغییردادن کتاب نیز به کار می‌رود؛ تحریف گاه صرفاً به معنای تغییر لفظ و گاه صرفاً به معنای تغییر معنا و سو تفسیر و تأویل دانسته شده است.»

 

با این تعریف مطمئنا متوجه حساسیت قضیه شده اید. چرا که در تحریف اتفاقی بسیار ناخوشایند رخ می دهد. برای مثال تصور کنید شما سخنی بگویید و شخصی پیدا شود که نه تنها سخن شما را تغییر دهد، بلکه آن را وارونه نیز جلوه دهد. واقعا دردناک است! نیست؟!

واقعیت آنست که سخنان و مطالب بسیاری در طول تاریخ توسط اشخاص غرض ورز تحریف شده اند. در این میان گاهی مطلبی آنچنان مهم نیست، در نتیجه تحریف آن نیز اهمیت ندارد. اما گاهی سخنی مهم از یک شخصیت بزرگ بیان می شود که تحریف آن می تواند تبعات فراوانی را درپی داشته باشد.

 

به واقع غرض ورزان نیز همواره به دنبال تحریف مطالب و سخنان مهم هستند. حال شما پاسخ دهید، آیا مهم تر از کلام الهی، کلام و سخنی وجود دارد؟ آیا مهمتر از کتاب آسمانی پیامبران که از جانب خداوند متعال فرستاده شده اند، کتابی مهمتر وجود دارد؟

اهمیت بحث پیرامون تحریف کتب آسمانی از آن روست که اگر شخصی به تحریف کتاب آسمانی دینش معتقد گردد، هرگز حاضر نخواهد بود به دستورات آن نیز عمل نماید. برای مثال اگر مسلمانی به اشتباه گمان بردکه قرآن عزیز در طول تاریخ دچار تغییر و دگرگونی شده است، مسلما نه تنها به دستورات آن عمل نمی کند، بلکه نسبت به کلیه ی تعالیم پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار (ع) نیز بدبین خواهد شد.

 

گفتنی است به اعتقاد اکثریت علما و دانشمندان اسلامی، قرآن کریم هرگز دچار تحریف نشده است. با این وجود همواره افرادی وجود داشته اند و هم اکنون نیز در عصر ما وجود دارند که از مسئله تحریف به شیوه های گوناگونی در جهت نیات سوء خود بهره می گیرند. برای نمونه غیر مسلمانانِ مغرض با هدف منحرف ساختن اعتقاد مسلمانان چنین شبهاتی را مطرح می سازند و برخی گروه های به ظاهر مسلمان نیز با متهم کردن دیگران به اینکه قایل به تحریف می باشند، آنان را در نظر دیگران تخریب می کنند.

 

یکی از این گروه های منحرف و غرض ورز به ظاهر مسلمان، فرقه ی ضاله وهابیت است که امروزه با اتهام زنی به شیعه مبنی براینکه شیعیان قایل به تحریف قرآن هستند، آنان را تکفیر کرده و مال و جان و ناموسشان را مباح می دانند.

 

این در حالیست که اکثر علما و بزرگان شیعه از گذشتگان تا به امروز بر این حقیقت تصریح کرده ‌اند که هیچ گونه تحریفی در قرآن روی نداده و قرآنی که امروز در دست ماست دقیقا همان قرآنیست که بر پیامبر اسلام (ص) نازل شده است. هرچند باید بیان داشت عده ی قلیلی وجود داشته اند که گرفتار برخی شبهات شده و مطالبی را نیز طرح کرده اند.

 

اگر شما دانش آموزان عزیز علاقه مند هستید در این عرصه که چیزی از جهاد کم ندارد! حضور پیدا کرده و به واسطه پژوهش خود با شبهات دشمن و هم چنین از پاسخ های کوبنده ی علما و بزرگان شیعه آشنا گردید، توصیه می کنیم این موضوع را برای پژوهش خود انتخاب نمایید. به امید آنکه بتوانید از اعتقادات خود و تمامی شیعیان دفاع نمایید.

 

منابع مطالعاتی پیشنهادی:

دانش آموزان عزیز ! با مراجعه به منابع معرفی شده و دیگر منابع معتبری که خودتان می یابید، تلاش کنید مراحل مختلف این پژوهش علمی را به بهترین نحو به انجام رسانید.

کتاب:

1- افسانه تحریف؛ نویسنده: رسول جعفریان؛ انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی

2- نزاهت قرآن از تحریف؛ نویسنده: آیت ا...جوادی آملی؛ انتشارات اسراء

3- قرآن هرگز تحریف نشده است؛ نویسنده: علامه حسن زاده آملی؛ انتشارات قیام

4- تحریف ناپذیری قرآن؛ نویسنده: آیت ا...محمدهادی معرفت؛ انتشارات سمت

5- سلامه القرآن من التحریف؛ نویسنده: فتح ا...نجارزادگان؛ انتشارات پیام آزادی


 

شما عزیزان می توانید برای انجام این پروژه به طرح درس های ذیل مراجعه فرمایید:

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه اول

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه دوم

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه سوم

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه چهارم

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه پنجم

تحریف ناپذیری قرآن – جلسه ششم

 
بخش پژوهش های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه: مصطفی مرادی