تبیان، دستیار زندگی
امروز یک شنبه دوم آذر 1393 هجری خورشیدی، بیست و نهم محرم 1436 هجری قمری و بیست و سوم نوامبر 2014 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران

رخداد های تاریخی

امروز یک شنبه دوم آذر 1393 هجری خورشیدی، بیست و نهم محرم 1436 هجری قمری و بیست و سوم نوامبر 2014 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

2 آذر 1378

محمدحسن لطفی تبریزی نویسنده، مترجم معاصر و صاحب آثار زندگی افلاطون، فرهنگ رنسانس و خاطرات سقراط در 80 سالگی درگذشت.

2 آذر 1366

کنگره ی جهانی بررسی قداست و امنیت حرم امن الهی با حضور بیش از 200 تن از علما و متفکران اسلامی از 36 کشور جهان و تعدادی از شخصیت‏های علمی و سیاسی در تهران برگزار شد، در این کنگره، موضوعاتی از قبیل قداست و امنیت حرم از دیدگاه قرآن و فقه اسلامی و قوانین و عرف بین المللی؛ رابطه متقابل حج و حرمت حرم، انقلاب اسلامی و حج در سال‏های گذشته و وظیفه امت اسلامی در حفظ و تقدس حرمت حرم، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

2 آذر 1358

وزیران امورخارجه عضو شورای اروپا با صدور بیانیه ای اقدام دانشجویان ایرانی در تصرف سفارت آمریکا در تهران را محکوم کردند و خواستار آزادی گروگان های آمریکایی شدند.

2 آذر 1357

ماموران حکومت نظامی به طرف تظاهرکنندگانی که در حرم امام رضا(ع) پناه گرفته بودند، تیراندازی کردند. براثر این شلیک عده ای از آنان شهید و زخمی شدند.

2 آذر 1342

به مناسبت ترور «جان. اف. کندی» رییس جمهوری آمریکا پرچم های ایران در سراسر کشور به حال نیمه افراشته درآمد و مجلس شورای ملی تعطیل شد.

2 آذر 1306

دولت ایران به دولت بریتانیا و جامعه ی ملل در خصوص پیمان جده و نام بردن از بحرین به عنوان یک حکومت مورد حمایت(تحت الحمایه) انگلیس اعتراض کرد و آن را خلاف یکپارچگی سرزمینی(تمامیت ارضی) ایران دانست.

2 آذر 1298

سید ضیاالدین طباطبایی از طرف وثوق الدوله، به عنوان نماینده ی ویژه ی دولت ایران برای گفت و گو با مقام های جمهوری های آذربایجان، ارمنستان و دیدار با مقام های سیاسی و نظامی انگلیسی مقیم باکو، راهی این شهر شد.

2 آذر 1295

مارشال بوریس نماینده ی امپراطور روس وارد تهران شد و با احمدشاه دیدار کرد.

2 آذر 1284

حضرات آیات سید عبداللّه بهبهانی و سیدمحمد طباطبایی با هدف دستیابی به مشروطه، هم پیمان شدند که این پیمان به «سیدین سندین» مشهور شد.

تنظیم: هومن بهلولی