تبیان، دستیار زندگی

10 گیاه ضددرد را بشناسید

برای همه‌ی ما پیش می‌آید که پایمان پیچ بخورد یا رگ به رگ شود، دچار آفت دهان، دندان درد، ورم گوش، گلودرد و غیره شویم.در این صورت یک یا چند عضو بدن به درد می‌آید و دچار التهاب می‌شود. اما از قدیم گفته‌اند «خدا یک درد داده و هزار و یک درمان». در واقع برای هر دردی، مسکن‌های خوبی وجود دارد. در دل طبیعت، گیاهانی رشد می‌کنند که قادر هستند مرهمی برای این دردها باشند. در این مطلب شما را با 10 گیاه تسکین دهنده درد آشنا می‌کنیم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نعتا فلفلی ،گیاهان دارویی، ضددرد ،  گیاه دارویی ، ضددرد ، گیاهان دارویی و درد ،

1- خداحافظی با آفت ها با کمک نعنا فلفلی

اگر یک راه حل سریع و مطمئن برای خلاص شدن از آفت دهان وجود داشته باشد، استفاده از نعنا فلفلی است. این گیاه علاوه بر رفع آفت ها باعث تسکین و بی حسی دردهای ناشی از آن نیز می شود.

 

روش استفاده
یک قاشق چایخوری چوب میخک، یک قاشق چایخوری برگ نعنا فلفلی و یک قاشق چایخوری آویشن را در یک فنجان آب جوش بریزید و کاملا مخلوط کنید. یک گلوله پنبه ای را به این محلول آغشته کرده و روی آفت بزنید. از این روش برای کودکان بخصوص کودکان زیر پنج سال استفاده نکنید.


2- اسطوخودوس برای تسکین سوختگی

همیشه در منزل و یا جعبه ی کمک های اولیه ی مسافرتی خود، یک شیشه روغن گیاهی اسطوخودوس داشته باشید. این گیاه تسکین دهنده، ضداسپاسم و آرامش بخش است و تمام خواص یک مسکن را دارا می باشد.


روش استفاده
چند قطره روغن گیاهی اسطوخودوس را به محل دردناک بمالید. استفاده از این روغن برای تسکین درد و بهبود سوختگی‌‌های جزئی فوق العاده است.

ماساژ عضلات دردناک با روغن اسطوخودوس نیز کارساز است. اگر دندان تان درد می کند می توانید چند قطره از این روغن را روی گونه تان بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

 

3- غرغره با مریم گلی برای تسکین گلودرد

مریم گلی خواص قابضی دارد و باعث تسکین گلودرد می شود. این گیاه به انقباض بافت های تحریک شده‌ی مخاط کمک کرده و باعث التیام آنها می شود.

مریم گلی ضدتعریق است و باعث کاهش ترشحاتی می شود که التهاب را بیشتر می کنند.


روش استفاده
2 گرم برگ مریم گلی خشک را با یک فنجان آب جوش دم کنید. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. هر روز با این محلول غرغره کنید تا علائم بیماری از بین برود.

استفاده از این گیاه برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود.

برای تسکین سردرد، یک قطره روغن گیاهی نعنا فلفلی و یک قطره روغن گیاهی بابونه را با هم مخلوط کرده روی پیشانی و گیجگاه ها زده و به آرامی ماساژ دهید

 

4- آرنیکا برای تسکین پیچ خوردگی و خونمردگی

آرنیکا با آن گل های کوچک زردرنگ شهرت زیادی در تسکین درد دارد. به خاطر اینکه حاوی خواص ضدالتهابی بوده و مسکن طبیعی است.

اگر پایتان پیچ خورد، رگ به رگ شد و یا هر قسمتی از بدن‌تان ضربه دید، می توانید به سراغ این گیاه بروید.

 

روش استفاده
پماد آرنیکا در داروخانه ها به فروش می رسد. می توانید مقداری از آن را روی محل رگ به رگ شده یا ضربه دیده بزنید و به آرامی ماساژ دهید.

 

5- گیاه عروس چمنزار برای مقابله با تاندونیت

تاندونیت از التهاب تاندون ها ناشی می شود و باعث می شود عضلات مجاور با کوچکترین حرکتی تیر کشیده و دردهای شدیدی ایجاد شود.

خوشبختانه عروس چمنزار خواص ضدالتهابی دارد و می تواند به سرعت باعث تسکین این دردها شود. این گیاه به اندازه‌ی آسپرین کارایی دارد و همچنین باعث می شود که مفاصل، نرمی و تحرک خود را بازیابند.

 

روش مصرف
برای هر فنجان آب جوش، یک قاشق چایخوری گیاه عروس چمنزار ریخته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد و سپس نوش جان کنید.

می توانید روزانه دو مرتبه از این دمنوش میل کنید. اگر دچار مشکلات گوارشی هستید و یا به آسپیرین آلرژی دارید، نباید از این گیاه استفاده کنید.

 

بابونه، گیاهان دارویی ضددرد، گیاه دارویی و درد،

 

6- بابونه برای تسکین میگرن و دردهای گوارشی

برای سردردهای شدید، میگرن و یا سردردهای جزئی روزانه. بابونه می تواند باعث تسکین سردرد، رفع خارش پوست و تسکین دردهای گوارشی شود. گیاه بابونه ضدالتهاب است و می تواند به ناحیه ی دردناک نفوذ کرده و درد را از بین ببرد.
روش استفاده
برای تسکین خارش پوست، 10 قطره از روغن بابونه را با 10 قطره روغن گیاهی شمعدانی معطر و 10 میلی لیتر روغن حمام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به آب وان اضافه کنید و 20 دقیقه در آن بخوابید. لازم نیست بدنتان را آب کشید.

برای دردهای گوارشی، دو قطره از روغن بابونه را با 5 قطره روغن بادام شیرین مخلوط کرده و روزانه سه مرتبه روی شکمتان را ماساژ دهید.

برای تسکین سردرد، یک قطره روغن گیاهی نعنا فلفلی و یک قطره روغن گیاهی بابونه را با هم مخلوط کرده روی پیشانی و گیجگاه ها زده و به آرامی ماساژ دهید.

استفاده از این روغن های گیاهی برای خانم های باردار، شیرده و کودکان توصیه نمی شود.

 

7- پودر شیرین بیان برای مقابله با ورم گوش

شاید تصور کنید که ورم گوش فقط برای کودکان پیش می آید، اما ورم و عفونت گوش بزرگسالان را نیز درگیر می کند.

در صورت بروز این مشکل می توانید به گیاه شیرین بیان اعتماد کنید.

پودر این گیاه ضددرد است و باعث تسکین دردهای ناشی از ورم گوش می شود.

 

روش استفاده
افراد بزرگسال می توانند روزانه 4 تا 5 بار از کپسول های 150 میلی گرمی پودر شیرین بیان استفاده کنند تا درد گوششان از بین برود.

توجه داشته باشید که مصرف این کپسول ها برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند و همچنین برای خانم های باردار توصیه نمی شود. این افراد قبل از مصرف این گیاه، باید حتما نظر پزشک خود را جویا شوند.

 

8- سرو کوهی

از دوره ی قرون وسطی از سرو کوهی برای تسکین سردرد، بیماری های کلیوی و مشکلات ادراری استفاده می شد. میوه ی سرو کوهی حاوی نیم تا دو درصد روغن سرشار از مونوترپن ها است که خواص ضد روماتیسمی دارد.

این میوه‌های کوچک خواص دیورتیک (ادرارآور) بالایی دارند و سموم و اسیداوریک بدن را دفع می کنند. در واقع سروکوهی مسکنی طبیعی، ضدالتهاب و همچنین ادرارآوری قوی محسوب می شود.


روش استفاده
چند قطره روغن سروکوهی را در یک قاشق روغن زیتون خالص یا روغن بادام شیرین حل کرده و مناطق دردناک را به آرامی ماساژ دهید.

می توانید این کار را روزانه دو تا سه مرتبه انجام دهید. همچنین می توانید با نظر پزشک از جوشانده میوه ی سروکوهی نیز استفاده کنید.

 

9- ریحان

روغن گیاهی ریحان، ضداسپاسمی قوی است که با گرفتگی عضلانی مقابله می کند. این گیاه برای مقابله با قاعدگی دردناک و کولیت روده (ورم روده) استفاده می شود.

 

روش استفاده
برای تسکین دردهای قاعدگی، سه قطره روغن گیاهی ریحان را با 5 قطره روغن زیتون مخلوط کرده و زیر شکم را ماساژ دهید.

برای مقابله با کولیت روده، دو قطره روغن گیاهی ریحان را روی شکم و به منطقه ی دردناک زده و به آرامی ماساژ دهید.

 

10- چوب میخک

چوب میخک ضدعفونی کننده و بی حس کننده است. از این گیاه به ویژه برای تسکین دندان درد، مشکلات لثه و حتی ضدعفونی کردن دهان استفاده می کنند.


روش استفاده
برای مقابله با دندان درد، یک قطره روغن گیاهی چوب میخک را روی لثه زده و با نوک انگشت به آرامی ماساژ دهید. می توانید این کار را به مدت 2 تا 3 روز و روزانه 3 تا 5 مرتبه تکرار کنید. البته در نهایت باید به دندانپزشک مراجعه کنید.


مطالب مرتبط:

14 راه کاهش احساس درد

طب گیاهی دوباره بر می‌گردد

نسخه گیاهى براى سرماخوردگی

درمان گیاهی برای گلودرد چرکی خوب نیست

ضدسرفه هاى طبیعى

چرا درد شب‌ها بیشتر می‌شود؟

6 باور غلط درباره درد

 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.