تبیان، دستیار زندگی
تعرفه های مخابراتی موضوعی بود که جمعه شب در برنامه مناظره شبکه یک سیما مطرح شد و در نظر سنجی این مناظره 82 درصد شرکت کنندگان نارضایتی خود را از خدمات تلفن همراه اعلام کردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نارضایتی 82 درصدی از خدمات تلفن همراه


تعرفه‌های مخابراتی موضوعی بود که جمعه شب در برنامه مناظره شبکه یک سیما مطرح شد و در نظر سنجی این مناظره 82 درصد شرکت‌کنندگان نارضایتی خود را از خدمات تلفن همراه اعلام کردند.

نارضایتی 82 درصدی از خدمات تلفن همراه

سوالات و گلایه‌های متعددی درباره اینترنت، آنتن‌دهی ضعیف برخی اپراتورها، پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم و بررسی عملکرد اپراتورها، موضوع برنامه «مناظره» رسانه ملی بود.

از جمله نکات قابل توجه این مناظره، حضور مدیران عامل‌ اپراتور تلفن همراه در کشورمان بود که حضورشان در این برنامه تلویزیونی خاص، اقتضا می‌کرد ‌پاسخگوی سوالات مختلفی باشند.

میهمانان این برنامه عبارت بودند از: لطف الله سبوحی، قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، علیرضاشاه میرزایی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، سید مجید صدری، مدیرعامل شرکت رایتل، وحید صدوقی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار، نادر قاضی‌پور نماینده مجلس و عضو شورای رقابت.

لطف الله سبوحی، قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این مناظره اظهار داشت: باید فضای کسب و کار عادلانه برای بخش خصوصی فراهم شود تا از این طریق به رقابت در بازار دست یابیم. ایجاد رقابت در بازار منجر به افزایش کیفیت، افزایش کمی خدمات و کاهش قیمت می‌شود که البته فاصله زیادی با این موضوعات داریم.

وی ادامه داد: ما تمام امور تصدی را در حوزه ارتباطات واگذار کرده‌ایم، زیرا قرار نیست دولت خدمتی ‌ارائه دهد و از این طریق درآمد کسب کند، بلکه این اقدام باید توسط بخش خصوصی انجام شود. ما در توسعه زیرساخت‌ها عقب هستیم که رسیدگی به این مسائل نیاز به هزینه دارد. بخشی از هزینه‌های تکلیفی همچون مدیریت و سرمایه گذاری شبکه زیرساخت کشور وجود دارد که بخش خصوصی اجازه ورود به آن را نداشته و این اقدامات باید توسط دولت انجام شود. تعرفه باید منطقی و به نفع هم اپراتور و هم مشتری تنطیم شود و هم اکنون تعرفه 2.‌5 ریالی در حد پیشنهاد است و هنوز مصوب نشده است.

نادر قاضی‌پور نماینده مردم در مجلس نهم گفت: مخابرات هیچ گونه دانشگاه و مرکز آموزشی ندارد، زیرا تنها به فکر کسب درآمد بوده است. باید در صنعت مخابرات به مقامی برسیم که روزی به عنوان یکی از صادرکنندگان بر‌تر شناخته شویم و نباید تنها به واردات بسنده کنیم

اولین اپراتور نسل سوم

نسل سوم شبکه تلفن همراه (3rd Generation) به طور اختصار"3G" نامیده می شود. مزیت شبکه‌های 3G نسبت به نسل قدیمی‌تر 2G یا همان GSM (مانند شبکه‌ای که سایر ارائه‌دهندگان سیم‌کارت تلفن همراه در داخل کشور استفاده می کنند)، بهبود کیفیت تماس‌های صوتی، قابلیت انتقال سریع اطلاعات و ارائه اینترنت پر‌‌سرعت بر روی تلفن همراه است. جدیدترین نسخه شبکه نسل سوم (HSPA+ ) که در اختیار شرکت خدمات ارتباطی رایتل است و با نام 3.75G شناخته می‌شود، امکان سرعت دانلود تا 21 مگا بیت بر ثانیه و سرعت آپلود تا 5.7 مگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند.

سیدمجید صدری، مدیرعامل شرکت رایتل گفت: رایتل به عنوان اولین اپراتور نسل سوم از سال 90 آغار به کار کرد و صددرصد متعلق به تأمین اجتماعی است. در دوره سه سالی که دوره انحصار بود، شرکت رایتل به اهداف عالی‌ خود شاید نرسید، ولی آینده خوبی را پیش روی خواهد داشت. در سال 93 تعداد مشترکین فعال نسبت به سال 92، 10 برابر افزایش داشت.

صدری در ادامه با بیان اینکه بیش از 80 درصد مشترکان رایتل دیتا استفاده می‌کنند، گفت: تمام تلاش ما این است تعرفه‌ها مناسب باشند تا آنجا که تعرفه مشتریان رایتل 4 تا 10 برابر کمتر از اپراتورهای دیگر است.

نارضایتی 82 درصدی از خدمات تلفن همراه

رویکرد جدید سرمایه‌گذاری رایتل

سید مجید صدری اظهار داشت: در حوزه آنتن از توان داخلی استفاده می‌کنیم، ولی در همه حوزه‌ها هنوز دانش کافی ‌به دست نیاورده‌ایم. باید رویکرد جدیدی تحت عنوان «استفاده از توان داخلی در تولید محتوا و فرهنگ اسلامی و ایرانی» ‌در دستور کار قرار دهیم که البته تاکنون قدم‌های خوبی در این حوزه برداشته شده است.

دولت نباید در مخابرات سرمایه گذاری کند

علیرضا شاه میرزایی نیز با بیان اینکه بزرگ‌ترین درآمد دولت غیر از نفت و مالیات، از «مخابرات» به دست می‌آید، اظهار داشت: دولت نباید از محل بودجه عمومی برای مخابرات اقداماتی ‌انجام دهد، از این روی، این سوال مطرح می‌شود که چرا بودجه وزارت ارتباطات 5 برابر افزایش یافت؟

وی افزود: زیرساخت‌های داخلی و ترانزیت بین‌المللی از حوزه‌هایی هستند که بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در آنهاست و نیازی به استفاده از بودجه عمومی نیست. وضع بدی در تکنولوژی داریم و اکثر بخش‌ها در مخابرات ایران‌ وارداتی است. سرویس‌های خدماتی اپراتور‌ها باید گسترده شود، زیرا اینترنت تنها یکی از سرویس‌های اپراتورهای تلفن همراه است.

مدیرعامل همراه اول: در نسل 3 تجهیزات داخلی نداریم

وحید صدوقی با بیان اینکه با در نظر گرفتن 31 درصد در‌آمد ناخالص و 8 درصد مالیات بر ارزش افزوده، در مجموع 39 درصد به دولت پرداخت می‌کنیم، اظهار داشت: در نرخ مکالمه و اینترنت، کمترین نرخ را در منطقه داریم و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات می‌تواند آنلاین نوع کیفیت خدمات را بررسی کند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) به نبود مزیت ویژه برای ارزش افزوده در سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: لازم است ابتدا ببینیم در چه حوزه‌ای مزیت داریم و سپس در آن حوزه سرمایه گذاری کنیم. وی همچنین افزود: ترافیک دیتا همراه اول در دو ماهه اخیر 1.‌5 برابر شده است، در حالی که با مقایسه سایر کشور‌ها ماهیانه کمترین نرخ را دریافت می‌کنیم. به عنوان مثال، 2.‌5 گیگ اینترنت 10 هزار تومان است که نشان‌دهنده نرخ پایین همراه اول است.

در نسل 3 تجهیزات داخلی نداریم و مجبور به واردات و پرداخت حق گمرکی بسیار بالایی هستیم؛ بنابراین، دولت باید زیرساخت‌ها را برای افزایش دانش فنی داخلی تأمین کند. به گفته وی، نرخ مکالمه سیم کارت همراه اول به 67 تومان کاهش یافته است.

نارضایتی 82 درصدی از خدمات تلفن همراه

مخابرات تنها به فکر کسب درآمد بوده است

نادر قاضی‌پور نماینده مردم در مجلس نهم گفت: مخابرات هیچ گونه دانشگاه و مرکز آموزشی ندارد، زیرا تنها به فکر کسب درآمد بوده است. باید در صنعت مخابرات به مقامی برسیم که روزی به عنوان یکی از صادرکنندگان بر‌تر شناخته شویم و نباید تنها به واردات بسنده کنیم.

وی با تأکید بر اینکه بودجه وزارت ارتباطات افزایش یافت چراکه تأمین زیرساخت‌ها نیاز به هزینه دارد، گفت: ترانزیت بین‌المللی باید زیر نظر دولت باشد و حاکمیت برای آن تصمیم‌گیری کند. عضو ناظر در شورای رقابت همچنین با گران خواندن نرخ اینترنت موبایل ایران، خواستار کاهش هزینه‌های اپراتور‌ها و افزایش کیفیت خدمات شد.

82 درصد مردم از خدمات تلفن همراه راضی نیستند 

سوال نظر سنجی: از کیفیت کدام خدمت تلفن همراه خود رضایت دارید؟

1. اینترنت      2. پیامک      3.مکالمه      4. هر سه مورد      5. هیچ کدام

در آخر برنامه، بالغ بر 315 هزار تن به سوال نظرسنجی برنامه پاسخ دادند که نتیجه آن بدین شرح است: گزینه اینترنت 2.‌99 درصد، گزینه پیامک 6.‌30 درصد، گزینه مکالمه 3.‌97 درصد، گزینه هر سه 4.‌10 درصد و گزینه هیچ کدام نیز 82.‌63 درصد رأی آورد.

فراوری: زهرا فرآورده

بخش ارتباطات تبیان


منابع: تابناک/ سایت رایتل

مطالب مرتبط:

با این همه پیامک تبلیغاتی چه کنیم؟

 پیامک‌های تبلیغاتی،تاثیر مثبت یا مزاحمت؟!

ارسال پیامک تبلیغاتی ممنوع شد!