تبیان، دستیار زندگی

پدری که هزینه عروسی دخترش را تقبل کرد (مصاحبه)

از سال 79 که برای برادرم به دنبال همسر مناسب بودیم، وقتی به ما دختری معرفی می‌کردند و ما برای خواستگاری به منزل آن دخترخانم می‌رفتیم، زمانی که متوجه می‌شدم این دختر خانم مناسب برادرم نیستند؛ مدام به او فکر می‌کردم و هروقت از دوستان یا آشنایان جویای دختری بودند؛ سریع آن دختر را که شرایطش می‌خورد معرفی می‌کردم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

 

سرکار خانم عبدی

مصاحبه با سرکار خانم لیلا عبدی از واسطین ازدواج طرح همسان گزینی تبیان

1- لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید.

لیلا عبدی متولد 1351 متاهل  وصاحب دو فرزند هستم.کارشناسی الهیات و معارف اسلامی دارم  و در کنار شغل معلمی در یکی از کلینیک های مشاوره و مددکاری نیز به عنوان مددکار فعالیت دارم.

2- چگونه و از چه زمانی فعالیت واسطه گری در امر ازدواج را آغاز کردید؟

از سال 79 که برای برادرم به دنبال همسر مناسب بودیم، وقتی به ما دختری معرفی می کردند و ما برای خواستگاری به منزل آن دختر خانم می‌رفتیم، زمانی که متوجه می شدم این دختر خانم مناسب برادرم نیستند؛ مدام به او فکرمی کردم و هروقت از دوستان یا آشنایان جویای دختری بودند؛ سریع آن دختر را که شرایطش می خورد معرفی می کردم.

در مرکز مشاوره و مددکاری جوانانی که برای مشاوره می آمدند بعد از مشاوره چون به ما اعتماد داشتند از ما می‌خواستند که اگر جوان مناسبی برایشان سراغ داریم معرفی کنیم. هنگامی که مدیر مرکز سرکارخانم ماندانا حسینی متوجه نیاز جوانان شدند به فکر راه اندازی بخشی برای این کار شدند و سرانجام به کمک و مسئولیت خانم دکتر اژدری و با تهیه فرم های مخصوص این بخش راه اندازی شد و علاوه بر معرفی جوانان بهم در آخر مشاوران مرکز نیز کمک‌های مشاوره ای انجام می دهند.

3- با چه هدفی در امر وساطت ازدواج وارد شدید و این فعالیت را انجام می دهید؟

روزی داشتم برنامه آقای قرائتی را می دیدم که برای عروس و دامادها صحبت می کردند. آیه "مَّن یَشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً یَكُن لَّهُ نَصِیبٌ مِّنْهَا" از سوره نساء آیه 85 را می خواندند که هرکس برای کار نیکی وساطت کند او هم سهمی از آن کار نیک خواهد داشت و اینکه وساطت برای ازدواج بهترین وساطت است که با شنیدن این آیه انگیزه ام برای کار وساطت چند برابر شد.

روزی داشتم برنامه اقای قرائتی را می دیدم که برای عروس و دامادها صحبت می کردند. آیه "مَّن یَشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً یَكُن لَّهُ نَصِیبٌ مِّنْهَا" از سوره نساء آیه 85 را می خواندند که هرکس برای کار نیکی وساطت کند او هم سهمی از آن کارنیک خواهد داشت و اینکه وساطت برای ازدواج بهترین وساطت است که با شنیدن این آیه انگیزه ام برای کار وساطت چند برابر شد.

 

4- شیرین ترین و تلخ ترین خاطره ی شما در طول مدت انجام این فعالیت چه بود؟

شیرین ترین خاطره: یکی از دوستان برای برادرش به خواستگاری دخترخانمی با معرفی من رفتند که از نظر مالی آقای داماد خیلی وضع خوبی نداشت ولی از نظر ایمان و تقوا پسر خیلی خوبی بود به همین خاطر پدر عروس که فرد متدینی بودند وقتی متوجه ایمان اقای داماد شدند و به قول خودشان می گفتند "من عاشق نماز اول وقت و حبی که این داماد به اهل بیت دارد هستم" بدون اینکه کسی حتی دختر خودش متوجه شود به داماد کمک کردند و عروسی را پدر عروس گرفتند در صورتی که همه فکر می کردند کار آقای داماد است. الان این عروس و داماد صاحب دو فرزند هستند و به لطف خدا و روح بزرگ پدر عروس خانم این کار با عظمت صورت گرفت و هنوز هم جز من و داماد و این پدر گرامی کسی از این ماجرا چیزی نمی داند. این پدر گرامی درس بزرگی به خود من هم دادند که اگر در حال حاضر چنین پدرانی در جامعه باشند و در امر ازدواج به فرزندانشان کمک کنند مسلماً وضع جامعه این چنین نمی شد.

خاطره تلخ هم اینکه جوانی فرهیخته و با ایمان و استاد دانشگاه را به خانواده ای مذهبی معرفی کردم. بعد از چندین جلسه رفت و آمد و انجام مسایل ابتدایی قبل ازدواج؛ هر دو جوان موافقت خود را اعلام کردند. پدر عروس دقیقا برعکس پدر قبلی با تعیین مهریه سنگین که باید ملکی به نام دخترشان کنند و دخترشان باید پشتوانه قوی مالی برای شروع زندگی داشته باشد؛ مانع شروع زندگی شدند و الان بعد از گذشت دو سال هر دو جوان مجرد هستند واقعا کجای دین ما چنین چیزی گفته است ؟؟

5-با توجه به اینکه شما علاوه بر وساطت در امر ازدواج، مددکار اجتماعی هم هستید از تجربیات خود برای ما بیان کنید.

در کلینیک مددکاری  برای کاهش آسیب های اجتماعی تمامی دوستان با تمام وجود مشغول به کار هستند و با ایجاد زمینه های حمایتی از خانواده های مددجو و دانش آموزان و دانشجویان در زمینه های تحصیلی خانوادگی، ازدواج، اشتغال و... همراه با استفاده از روش های تخصصی مددکاری فعالیت می کنند. در زمینه ازدواج هم اگر برای هزینه‌های عروسی و جهیزیه خانواده های مددجو تا جایی که بودجه کلینیک اجازه دهد تلاش‌های لازم را انجام می دهیم.

6- اولین تجربه ی موفقیت آمیز شما چه بود؟

اولین تجربه من 9 سال پیش بود که برادر یکی از دوستان را  به دختر خانمی از اقوام معرفی کردم و هنوز هم وقتی در مناسبت ها همدیگر را می بینیم؛ احساس رضایت می نمایند.

7- معمولا انتظارات مخاطبین ازدواج از شما چیست؟

گاهی انتظارات بیجایی دارند که ما تا سر سفره عقد آنها را همراهی کنیم و حضور داشته باشیم و هر جای کار که به گره خورد باید دخالت کنیم... و مخصوصا این قضیه استخاره که می گیرند و بد می آید؛ اصرار دارند ما برویم و مانع بهم خوردن بشویم. و یا بعضی از جوانان خیلی خرافاتی هستند وقتی کسی را به آنها معرفی می کنیم تا ساعت تولد را می‌خواهند بدانند که آیا این شخص با این تاریخ تولد می تواند با او در یک طالع باشد و اگر باهم این دو ازدواج کنند؛ عاقبت ازدواجشان چنین و چنان است.

8- با طرح همسان گزینی تبیان چگونه آشنا شدید؟

از طریق یکی از آشنایان که از دوستان بسیار نزدیک دکتر روغنی زاد هستند و به کار ما هم اشراف داشتند به تبیان معرفی شدیم.

9- این طرح نوپا را چگونه ارزیابی می کنید؟

طرح بسیار خوب و پسندیده ای است چون قبلا با افرادی که به ما مراجعه داشتند مواجه بودیم ولی در حال حاضر به کمک تبیان با دوستان رابط زیادی آشنا شدیم و با هم از طریق اینترنت و تلفن در ارتباط هستیم.

10- برای بهتر اجرا شدن این طرح چه پیشنهاداتی دارید؟

سایت تبیان باید از طریق سایت های هم سو و هم جهت این مسئله را معرفی کند و فعالیت هایش را پررنگ انجام دهد، از دفاتر مراجع، امام جماعات مساجد، انجمن اسلامی، بسیج و..... کمک بگیرد. با برگزاری همایش در سطح دانشگاه ها این طرح را معرفی کند تا به طور مثال حتی جوان دانشجوی شهرستانی هم بتواند با مراجعه به این مراکز در اسرع وقت و به سهولت همسر مورد نظر خود را پیدا کند.

11- آینده ی این طرح را چطور پیش بینی می کنید؟

اگر در آینده بتواند با معرفی خود بطور روشن و واضح حرکت کند؛ عالیست. جوانان حاضر بیشتر در فضاهای مجازی فعالیت دارند و کمتر اهل مجله و کتاب هستند. باید در این فضاها حضور پررنگ داشته باشد ولی اگر در سایه و کم‌رنگ باشد بی فایده است.

خوشبختی یعنی این که احساس رضایت درونی از زندگی داشته باشیم. خوشبختی در داشتن تجملات و امکانات مادی نیست. شاید این امکانات آسایش در زندگی ایجاد نماید ولی آرامش را بوجود نمی‌آورد. چه بسا افرادی که صاحب همه چیز هستند اما خوشبخت نیستند. خوشبختی یافتنی است؛ باید هرکس خوشبختی خودش را بیابد و هنگامی که خوشبختی را حس کرد در خانواده با آرامش زندگی می کند.

 

12- بهترین شرایط را برای تناسب زن و مرد، در امر ازدواج در چه می دانید؟

من خودم وقتی بخواهم دو نفر را بهم معرفی کنم به چهار اصل خیلی دقت می کنم:

الف- از نظر اعتقادی باهم تناسب داشته باشند.

ب- از نظر تحصیلاتی با هم در یک وضعیت مطلوب و قابل قبول باشند.

ج- از نظر اقتصادی به هم بخورند و فاصله طبقاتی زیادی  نداشته باشند.

د- و از نظر قومیت با هم سنخیت داشته باشند مثلا یکی ترک با آداب و رسوم خاص و دیگری فارس و اهل رسومی متفاوت که حتی اگر هر دو اهل نماز شب هم باشند؛ معمولا به مشکل می خورند و قومیت اصل مهمی است که باید با هم تناسب داشته باشند.

من وقتی که این چهارگزینه را می سنجم اگر به هم بخورند معرفی می کنم.

13-  از منظر شما خوشبختی در ازدواج چگونه تامین می شود؟

خوشبختی یعنی این که احساس رضایت درونی از زندگی داشته باشیم. خوشبختی در داشتن تجملات و امکانات مادی نیست. شاید این امکانات آسایش در زندگی ایجاد نماید ولی آرامش را بوجود نمی آورد. چه بسا افرادی که صاحب همه چیز هستند اما خوشبخت نیستند. خوشبختی یافتنی است؛ باید هرکس خوشبختی خودش را بیابد و هنگامی که خوشبختی را حس کرد در خانواده با آرامش زندگی می کند.

 

و در آخر سفارش امام (ره) به عروس و دامادهایی که برای عقد نزد ایشان می رفتند بعد از عقد می فرمودند از این به بعد بروید باهم بسازید.

با تشکر از اینکه وقت خودتان را در اختیار تبیان قرار دادید و با آرزوی توفیق مستمر برای شما

 واحد همسان گزینی تبیان

 


همراهان عزیز، با توجه به گسترش سامانه همسان گزینی تبیان، لازم است جهت استفاده از خدمات همسان‌گزینی یا مشاوره اپلیکیشن همدم را از طریق لینک زیر دریافت و نصب نمایید، این سامانه در سراسر کشور فعال است.
بخش همسان گزینی تبیان


مطالب مرتبط:

تلخ و شیرین واسطه ازدواج بودن

پسری که جهیزیه نامزدش را تقبل کرد!

معرفی طرح همسان گزینی تبیان

ارسال اطلاعات برای واسطین معتمد تبیان

راهنمای ارسال اطلاعات متقاضیان ازدواج به صورت الکترونیکی