تبیان، دستیار زندگی
رمان صبح ساحل برگزیده مسابقه جهانی کتاب رضوی بیروت می باشد، که با قلمی روان، بیانی جذاب و همراه با مستندات تاریخى و حدیثى طی سفری به عصر امام صادق علیه السلام، خواننده را با حوادث گوناگون آن زمان آشنا می کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اندیشه صادقانه در هوای «صبح ساحل»

کتاب صبح ساحل

حجة الاسلام و المسلمین دکتر مهدی خدامیان آرانی که در حال حاضر از اساتید حوزه علمیّه قم بوده و مباحث تاریخ تدوین حدیث ایشان با استقبال خوبى روبرو شده، تاكنون بیش از 50 اثر فارسى تدوین نموده كه بیشتر آنها جوایز مهمى در جشنواره ‏هاى مختلف كسب کرده است، همچون برگزیده جشنواره زوج خوشبخت ایرانی، برگزیده چهارمین و ششمین همایش اهل قلم اصفهان، مقام اول مسابقه جهانی نگارش کتاب درباره زندگی امام رضا علیه السلام، برنده اولین دوره جایزه شهاب، برگزیده جایزه کتاب فصل و ...


كتاب‏هاى دکتر خدامیان آرانی با عنوان مجموعه «اندیشه سبز» به بیان زیبایى ‏هاى مكتب شیعه مى ‏پردازد و تلاش مى ‏كند تا جوانان را با آموزه‏ هاى دینى بیشتر آشنا نماید. قلم روان، بیان جذاب و همراه بودن با مستندات تاریخى و حدیثى از مهمترین ویژگى این آثار است.

کتاب "صبح ساحل" این نویسنده نیز برگزیده مسابقه جهانی کتاب رضوی بیروت است. این اثر زیبا، رمانی است که با سفری به عصر امام صادق علیه السلام خواننده را با حوادث گوناگون آن زمان آشنا می‌ کند.

حجة الاسلام خدامیان در رابطه با انگیزه تألیف این کتاب می نویسد:

«شب بود مهتاب می ‌تابید، من در مدینه بودم و پشت پنجره‌ های بقیع ایستاده بودم. هوای دلم بارانی شد. به یاد آوردم که دیگران مرا شاگرد امام صادق علیه السلام می‌خوانند، حتماً می‌دانی مردم به کسانی که در حوزه علمیه درس می ‌خوانند «شاگرد امام صادق علیه السلام» می‌ گویند. بیست سال است که من در حوزه علمیه بودم، به راستی من برای معرفی امام صادق علیه السلام چه کرده ‌ام این سوالی بود که آن شب از خود پرسیدم. آن شب تصمیم گرفتم وقتی به وطن خود بازگشتم، کار تحقیق را آغاز کنم و در مورد زندگی امام صادق علیه السلام کتابی بنویسم. می‌دانستم هر کسی توفیق ندارد برای اهل بیت علیهم السلام ‌قلم بزند، برای همین از خدای مهربان خواستم تا توفیق این کار را به من عنایت کند...»

نویسنده در این کتاب 13 داستان تاریخی و خواندنی را به تصویر کشیده است، داستان هایی نظیر کدام راه مرا می‌خواند؟، وقتی تاریخ تکرار می‌ شود، هرگز به خاطر دنیا نیامده ام، چرا به پسرم حسادت می ورزی، آتش زیر خاکستر را نمی بینی، وقتی که نامه تو را می سوزانم، با چوب به جنگ دشمن بروید، خانه خورشید را به آتش بکشید، نور خدا هرگز خاموش نمی شود، و داستان های خواندنی دیگر.

كتاب‏هاى دکتر خدامیان آرانی با عنوان مجموعه «اندیشه سبز» به بیان زیبایى ‏هاى مكتب شیعه مى ‏پردازد و تلاش مى ‏كند تا جوانان را با آموزه‏ هاى دینى بیشتر آشنا نماید. قلم روان، بیان جذاب و همراه بودن با مستندات تاریخى و حدیثى از مهمترین ویژگى این آثار است

کتاب "صبح ساحل" که در سال 91 به چاپ ششم رسید، با همّت انتشارات وثوق به زیور طبع آراسته شده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

«شب شده است و كوچه هاى مدینه تاریك است، از این پیچ كه عبور كنیم به خانه امام صادق علیه السلام مى رسیم... نسیم مى وزد، بوى بهشت به مشامم مى رسد، در حضور امام مهربان خود هستم، اشك شوق مى ریزم و سلام مى كنم: سلام بر آقا و مولاى من! سلام بر نور خدا در روى زمین...

آقاى من! برایم سخن بگو! من عطش شنیدن دارم، مى خواهم كلام تو را بشنوم! به سوى تو آمده ام، گمگشته بودم، بى قرار بودم، به اینجا پناه آورده ام و آرام گرفته ام. شنیده ام شما همه دوستان خود را دوست دارى. برایم سخن بگو، جان مرا با كلام خود زنده كن!

حجة الاسلام دکتر مهدی خدامیان آرانی

مولاى من!

تو مى دانى كه حكومت مى خواهد مردم در نادانى بمانند، فقط با جهل و نادانى است كه آنان مى توانند به اسم دین بر مردم حكومت كنند.

خاندان بنى اُمیّه براى خود قداست ساخته اند، مردم "هشام" را جانشین خدا و امین خدا در روى زمین مى دانند، مقام او را از كعبه بالاتر مى دانند، بلاى جهل و نادانى از هر چیزى بدتر است، حكومت بقاى خویش را در جهل این مردم مى داند.

اكنون تو برایم از علم و عقل و آگاهى سخن مى گویى، مى خواهى شیعه تو بیدار باشد، اهل فكر و معرفت باشد.

تو مرا به تفكر فرا مى خوانى و مى گویى: «یك ساعت فكر كردن بهتر از یك سال عبادت است».

کتاب "صبح ساحل" این نویسنده نیز برگزیده مسابقه جهانی کتاب رضوی بیروت است. این اثر زیبا، رمانی است که با سفری به عصر امام صادق علیه السلام خواننده را با حوادث گوناگون آن زمان آشنا می‌ کند

برایم از لقمان سخن مى گویى و این كه خدا به او حكمت ارزانى داشت، تو مى خواهى من بدانم كه لقمان چرا به این مقام رسید، رو به من مى كنى و مى گویى:

«لقمان به خاطر مال و ثروت دنیا و زیبایى و قدرت جسمانى به مقام حكمت نرسید، بلكه او به علّت تقوى و زیاد فكر كردن به این مقام رسید».

برایم مى گویى كه بیشترین عبادت ابوذر، تفكّر و پند گرفتن بود.

دوست دارى من ابوذر را بیشتر بشناسم، روزگارى كه عثمان خلیفه بود، مردم دچار غفلت شده بودند، آن روز ابوذر به عثمان اعتراض كرد. او مى دانست راهى را كه عثمان در پیش گرفته است، جامعه را تباه خواهد كرد.

آن روز بسیارى دلشان به نماز و روزه هاى خود خوش بود و آفتِ تجمّل گرایى و بى عدالتى را نمى دیدند، امّا ابوذر فكر كرد و در مقابل موج فتنه ها و بى عدالتى ها قیام كرد تا آنجا كه عثمان، او را به بیابان «ربذه» تبعید كرد.

تو از من مى خواهى مانند ابوذر باشم و بیشتر عبادت من فكر كردن باشد، نه آنكه دل به نماز و روزه ام خوش دارم… !»

ابوالفضل صالح صدر             

بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان


منابع:

کتابخانه الکترونیکی آثار دکتر مهدی خدامیان آرانی.

پایگاه اطلاع رسانی سازمان تبلیغات اسلامی.

وب سایت اینترنتی انتشارات وثوق.

مطالب مرتبط:

یک امام و چهار مذهب

همراه با "انسان 250 ساله" در ژرفای تاریخ

کوتاه و خواندنی از تاریخ اسلام

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.