تبیان، دستیار زندگی
فصل تابستان یک موهبت الهی برای مادرانی است که نوزاد دارند. با گرم شدن هوا مادران می توانند کودکان خود را به بیرون از خانه ببرند تا هم یکسره در خانه نباشند...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مراقب پوست کودکان در تابستان باشید


آب و هوای گرم تابستان یک موهبت الهی برای مادرانی است که نوزاد دارند. با تمام شدن فصل سرما و گرم شدن هوا مادران می توانند کودکان خود را به بیرون از خانه ببرند تا هم یکسره در خانه نباشند و هم از هوای آزاد و نور آفتاب استفاده کنند، البته به شرطی که هوا آلوده نباشد و مراقب آفتاب سوختگی کودکان باشند.


پوست کودکان و تابستان

باید مراقب بود که کودک جلوی نور آفتاب دچار آفتاب سوختگی نشود.

آفتاب سوختگی کودک باعث بروز درد، تب و کم آبی بدن در او می شود.

به علاوه، تاول های ناشی از آفتاب سوختگی کودک خطر بروز ملانوم (بدخیم ترین سرطان پوست) را افزایش می دهد.

برای محافظت از پوست کودک خود در فصل تابستان، توصیه های زیر را به خاطر بسپارید:

1- بچه های زیر شش ماه را تا حد ممکن زیر نور خورشید نگه ندارید، زیرا پوست آن ها به نور خورشید خیلی حساس است و ملانین خیلی کمی تولید می کند. ملانین رنگدانه موجود در پوست، مو و چشم است و تا حدودی از این اعضا در برابر آسیب نور خورشید محافظت می کند.

2- در بچه های شش تا دوازده ماهه، یک کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 15 به قسمت هایی از بدن که با لباس پوشیده نمی شوند مثل دست ها و صورت، بمالید. این کار را باید 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن از خانه انجام دهید.

برای این کار از کرم ضد آفتاب مخصوص بچه ها استفاده کنید که از پوست کودک در برابر هر دو نوع اشعه ماورای بنفش نوع A  و نوع B محافظت کند.

همچنین کرم ضد آفتابی را بخرید که اکسید زینک (اکسید روی) یا دی اکسید تیتانیوم داشته باشد، زیرا این مواد روی سطح پوست نوزاد قرار می گیرند و به داخل آن نفوذ نمی کنند که باعث حساسیت و تحریک آن شوند.

این نوع کرم های ضد آفتاب که به آنها کرم های ضد آفتاب فیزیکی (طبیعی) نیز می گویند، مواد سمی ندارند، لذا اگر کودک دست خود را داخل دهانش ببرد، لازم نیست که نگران شوید.

اگر جلوی آفتاب بودید، هر دو ساعت یک بار مجددا کرم را به پوست بچه خود بمالید. همچنین بعد از عرق کردن شدید یا شنای کودک، آن را دوباره بمالید.

لباس نخی، نازک، گشاد و با رنگ روشن به کودک بپوشانید و تا حد امکان سعی کنید لباس او پوشیده باشد تا از پوست نازک او در برابر نور خورشید محافظت کند

3- باید بدانید که شدت تابش نور خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر (به ساعت فعلی کشور ما می شود 11 صبح تا 5 بعدازظهر) خیلی زیاد است. لذا سعی کنید در این فاصله زمانی از خانه بیرون نروید و زیر نور خورشید قرار نگیرید.

4- موقع قرار گرفتن کودک زیر نور آفتاب، چتر یا سایه بان روی سرش قرار دهید، مثلا موقع بازی کردن در پارک یا قدم زدن.

البته بایستی به یاد داشته باشید که پوست نوزاد حتی در هوای ابری و در سایه هم می تواند بسوزد، زیرا گرمای نور خورشید پوست را نمی سوزاند، بلکه اشعه ماورای بنفش نور خورشید پوست را دچار سوختگی می کند.

پس همیشه موقع بیرون بردن کودک در فصل تابستان، سایه بان روی سرش قرار دهید.

5- لباس نخی، نازک، گشاد و با رنگ روشن به کودک بپوشانید و تا حد امکان سعی کنید لباس او پوشیده باشد تا از پوست نازک او در برابر نور خورشید در فصل تابستان محافظت کند، به عنوان مثال بلوز آستین بلند و شلوار به او بپوشانید و از پوشاندن لباس آستین کوتاه و شلوارک و دامن تا حدامکان خودداری کنید.

لباس نخی و گشاد گرمای بدن را راحت تر دفع می کند و بدن را خنک نگه می دارد. لباس تنگ و ضخیم و پلاستیکی گرما را در خودش نگه می دارد، زیرا مانع تبخیر عرق می شود.

همچنین لباس با رنگ روشن، گرما را منعکس می کند، در حالیکه لباس با رنگ تیره گرما را جذب می کند.

6- موقع بیرون بردن کودک در فصل تابستان، یک کلاه نخی لبه دار روی سرش قرار دهید، طوریکه از گوش ها، گردن و صورت او محافظت کند.

به خاطر داشته باشید که هر چقدر کودک زودتر (در سن کمتری) به کلاه عادت کند، بعد از بزرگ شدن کمتر با گذاشتن آن روی سرش مخالفت خواهد کرد.

7- در نهایت به خاطر داشته باشید که همیشه به تاریخ انقضای کرم ضد آفتاب توجه کنید تا تاریخ آن تمام نشده باشد، زیرا بعد از اتمام تاریخ انقضا، مواد فعال موجود در کرم خاصیت خود را از دست خواهند داد و نه تنها تأثیر مفیدی روی پوست ندارند، بلکه  برای پوست مضر هم خواهند بود.

آیلار آرزوگران

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

آفتاب سوختگی کودکان خطرناک است

چه ساعاتی نور خورشید خطرناکه؟

لباس مناسب نوزاد در تابستان کدام است؟

مراقبت از نوزادان در تابستان

مراقبت از کودکان در هوای گرم

چطور مراقب پوست کودک‌تان باشید؟

11 علت بروز حساسیت پوستی در کودکان

12 مشکل رایج در پوست نوزاد

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.