تبیان، دستیار زندگی
اگر به یاد داشته باشید در مطلب قبل درباره چهار دسته از داروهای اعتیادآور صحبت کردیم. اما متاسفانه تعداد این داروها واقعا بالاتر از 4 دسته است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : الهه گودرزی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

9 تا از اعتیادآورترین داروها (2)


خیلی از داروهای اعتیادآور داروهایی هستند که به صورت قانونی در دسترس مردم قرار دارند و مصرف آنها غیر قانونی نیست. داروهایی که حتی بیمه هم به آنها تعلق می گیرد و با نسخه و بی نسخه به مردم فروخته می شوند.


دارو

اگر به یاد داشته باشید در مطلب قبل درباره چهار دسته از داروهای اعتیادآور صحبت کردیم. اما متاسفانه تعداد این داروها واقعا بالاتر از 4 دسته است و هر روز هم بیشتر و بیشتر می شود.

از آنجایی که تنها راه در امان بودن از خطر اعتیاد به این داروها، شناخت آنهاست، لازم است سایر داروهای اعتیاد آور را نیز بشناسیم.

1- Ambien  یا همان زولپیدم

Ambein که در واقع نام برند داروی زولپیدم است، یک داروی خواب آور فوق العاده موثر است که برای درمان بی خوابی توسط پزشک توصیه می شود. این داروها نسل جدیدتر داروهای خواب آور و از دسته داروهای غیر بنزودیازپینی هستند. اما مساله آنجاست که به راحتی فرد را وابسته می کنند. خیلی وقت ها دیده می شود بیماری که برای به خواب رفتن مدتی از داروی زولپیدم استفاده می کرده است، دیگر بدون مصرف آن قادر به خوابییدن نیست.

یکی دیگر از مشکلات شایع مصرف این داروها، توهم و هذیان گویی است. برای مثال یکی از توصیه های بسیار مهم در مصرف این دارو، رعایت زمان مصرف و مصرف آن قبل از خواب است. افرادی که در زمان نامناسب از دارو استفاده می کنند، مثلا فردی که ساعت 12 ساعت خواب اوست و ساعت 9 شب دارو را مصرف می کند، در این صورت احتمال توهم و رفتارهای غیر ارادی بیشتر است.

راه رفتن در خواب، بیرون رفتن از خانه، رانندگی، خرید اینترنتی و غیره از رفتارهایی هستند که فرد به صورت کاملا غیر ارادی انجام می دهد و فردای آن شب، اصلا آنها را به یاد نمی آورد.

این عارضه مخصوصا در افرادی شایع است که دارو را به طور سرخود و بدون تجویز پزشک و بدون رعایت دستورات او مصرف می کنند.

از مهم ترین موارد مصرف کافئین می توان به افزایش انرژی و افزایش سطح هوشیاری اشاره کرد. اما متاسفانه این ترکیب دوست داشتنی هم در گروه مواد اعتیادآور قرار دارد

2- شربت سرفه ای که نیاز به نسخه پزشک دارد

اگر پزشک شما به دلیل ابتلا به بیماری هایی مثل سینوزیت، زکام و تب یونجه برای شما شربت سینه خاصی را نسخه کرده است، در مصرف آن دقت کنید. ترکیب این شربت های سرفه معمولا متفاوت است، به طوری که مصرف بیش از حد آن می تواند مهلک باشد.

دقت داشته باشید مقدار مصرف شما حتما در حد توصیه پزشک باشد. همچنین هیچوقت در زمان مصرف شربت سرفه، از مشروبات الکلی استفاده نکنید. علت آن است که محتوی بالای کدئین وآنتی هیستامین قوی این دارو، شدیدا با الکل تداخل داشته و حتی منجر به قطع تنفس می شود.

3- استروئیدهای آنابولیک

استروئیدهای آنابولیک که انواع ساختگی هورمون مردانه تستوسترون هستند، برای درمان بسیاری از بیماری ها که سطح پایین تستوسترون علت آنهاست توصیه می شوند.

مصرف دیگر این داروها در افزایش توده عضلانی مردان مخصوصا مبتلایان به بیماری های جدی مثل سرطان و ایدز است.

اما متاسفانه امروزه این داروها شدیدا مورد سوء مصرف قرار می گیرند، آن هم توسط پسران جوانی که فقط قصد بدنسازی دارند. این داروها هم اعتیاد آور هستند. افزایش توده عضلانی تنها کار آنها نیست. مصرف آنها می تواند به تغییرات شدید خلق و خو منجر شود، مثل تحریک پذیری، هذیان گویی، جنون و پرخاشگری. بدتر از همه این داروها به کلیه ها، کبد و قلب هم آسیب جدی می زنند.

4- کافئین

کافئین نیز اعتیادآور است. این واقعا می تواند یک خبر خیلی بد برای دوست داران کافئین باشد. از مهم ترین موارد مصرف کافئین می توان به افزایش انرژی و افزایش سطح هوشیاری اشاره کرد. اما متاسفانه این ترکیب دوست داشتنی هم در گروه مواد اعتیادآور قرار دارد.

5- ماری جوآنا

بر اساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، در بین داروهای مصرفی، ماری جوآنا از جمله ترکیباتی است که بیشترین خطر اعتیاد آوری را دارد. امروزه مصرف و خرید و فروش ماری جوآنا در بسیاری از کشورهای آمریکایی آزاد شده است. بگذریم از اینکه خود این کشورها از کرده ی خود پشیمان اند و بعد از آزاد شدن خرید و فروش و مصرف ماری جوآنا به چه مشکل هایی گرفتار شده اند.

مساله آن است که با پخش این اخبار تمایل بسیاری از جوانان جوامع مختلف به مصرف این مخدر بالا رفته است و آن را بی ضرر تلقی می کنند. در حالی که این واقعا غلط است. ترکیب اصلی موجود در ماری جوآنا THC است. ترکیبی شیمیایی که احساس آرامش به بدن می دهد.

حقیقت آن است که ماری جوآنا نیز به شدت اعتیاد اور است و مصرف طولانی مدت آن می تواند تاثیرات خطرناک و حتی کشنده ای داشته باشد.

الهه گودرزی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

9 تا از اعتیادآورترین داروها (1)

مصرف داروی مسکن اعتیاد می‌آورد؟

داروی هوش اعتیادآور است

قرص اعصاب بخوریم یا نخوریم؟

ترامادول؛ مسکنی اعتیادآور

داروهایی که به جای شفا، بلا می‌آورند!

خوددرمانی؛ درمان بیماری یا درمانی بیماری زا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.