تبیان، دستیار زندگی
نباید صحبت کنند و اگر چنین اتفاقی بیفتد حتما سخنرانی آنان ناتمام خواهد ماند، نمی توانند و الا این افراد را ممنوع السخنرانی نیز اعلام می کردند..
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بنده از این کارها راضی نیستم


نباید صحبت کنند و اگر چنین اتفاقی بیفتد حتما سخنرانی آنان ناتمام خواهد ماند، نمی توانند و الا این افراد را ممنوع السخنرانی نیز اعلام می کردند...

امام خمینی

تنها یک روز تا سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی باقی مانده است روزی که سالانه عاشقان و شیفتگان داخلی و خارجی امام در مرقد مطهر ایشان گرد هم می آیند تا تجدید پیمانی با آرمان های امام راحل کنند. این مراسم با شکوه در روز رحلت همراه با سخنرانی رهبری است که ایشان در این مراسم به بیان ویژگی های شخصیتی و مسلکی امام خمینی می پردازند.

این مراسم در عین شکوه خود همواره با حاشیه هایی نیز روبرو بوده است شاید اولین حاشیه در این مراسم به طور خاص در ارتباط با سید حسن خمینی رخ داد. نوه حضرت امام که تولیت مرقد را نیز به عهده دارد و همیشه پیش از فرمایشات رهبری برای مردم به ایراد سخنانی می پردازد در سال 89  به دلیل سر دادن شعارهایی توسط برخی از افراد نتوانست سخنرانی خود را به پایان ببرد موضوعی که عده ای آن را واکنش مردم به موضع گیری های حسن خمینی در ایام فتنه عنوان کردند.

ماجرا به طور دقیق از این قرار بود که در میان سخنرانی سید حسن خمینی شعارهای «مرگ برمنافق»، «مرگ بر ضد ولایت فقیه»،« ما اهل كوفه نیستیم علی تنها بماند» و... سر می‌داده می‌شد‌ كه وی چندبار درخواست كرد كه به وی اجازه داده شود بتواند سخنرانی‌اش را ادامه دهد و گفت: اگر دوستان بنای شعار دارند بهتر است اجازه دهند من قدری صحبت كنم و وقتی رهبری در جایگاه قرار گرفتند طبیعتا نسبت به این بزرگوار ابراز احساسات می‌كنیم.

سید حسن خمینی همچنین درپاسخ جمعیتی كه شعار "ما اهل كوفه نیستیم، علی تنها بماند " سرمی‌دادند، تأكید كرد: قطعاً همینطور است. وی هم چنین در واكنش به برخی شعارها نیز گفت:« آقایان هنوز 20 سال از رحلت امام(ره) نگذشته است.»

اکنون 14 خرداد 93 نزدیک است اما باید دید آیا امسال باز این افراد علی رغم تذکرات رهبری و اعلام نارضایتی ایشان از چنین حرکاتی باز هم مرتکب چنین رفتارهایی خواهند شد رفتارهایی که دیگر نمی توان برای آن هیچ توجیهی حتی نقد و واکنش دلسوزانه نام نهاد و جز انحراف از مسیر صحیح نقد و بصیرت سیاسی چیزی نخواهد بود

وی در ادامه با تداوم شعارها، گفت: همه هر جای حرم هستند برای سلامت وجود مبارك قائم آل محمد و شادی روح امام و سلامتی همه خدمتگزاران به جامعه اسلامی صلوات بفرستند.

وی هم چنین خطاب به مردم گفت: امیدوارم عزاداری تان مقبول باشد، قطعا در این صحن كسانی هستند كه از گروه اندكی كه شلوغ می كنند بیزارند و مردم از علاقمندان و دلبستگان به امام(ره)هستند

اما بعد از این اتفاق  هنگامی که مقام معظم رهبری در جایگاه برای سخنرانی حاضر شدند قبل از استقرار در محل سخنرانی وی را مورد تفقد  قرار دادند که یقینا این حرکت پیام های آشکاری را در دل خود داشت  بر خلاف این حرکت و توصیه های همیشگی ایشان این روند در مقاطع گوناگون قبل و بعد به ویژه 14 خردادهای بعدی نیز ادامه داشت به طور مثال در سال 91 حسن خمینی سخنان خود را با زحمت به پایان رساند.

سید حسن خمینی

اما سریال این بد اخلاقی ها به شهر قم هم کشیده شده است از جمله در نماز جمعه این شهر عده ای بر علیه آیت الله جوادی آملی شعار سر دادند که برخی علت آن را عدم حمایت ایشان از کاندیدای خاص اعلام کردند، این موضوع در سال 84 در همین مراسم با حضور ایشان دارای سابقه بوده است. این اتفاق در سخنرانی هاشمی رفسنجانی در مراسم 15 خرداد در شبستان امام خمینی نیز مسبوق به سابقه است اما 22 بهمن 91 نقطه خاصی در روند اینگونه حرکات بد اخلاقانه بود در این سال طی سخنرانی علی لاریجانی در حرم حضرت معصومه عده ای در پی شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» ، «بصیرت بصیرت» و  ... مانع سخنرانی لاریجانی شدند و به سوی وی کفش و مهر نماز پرتاب کردند! بعد از این ماجرا بود که رهبری نسبت به ان واکنش نشان دادند و در سخنانی صراحتا اعلام کردند که" این كارهائى كه در قم اتفاق افتاد، بنده با اینجور كارها مخالفم. آن كارهائى كه در مرقد امام اتفاق افتاد، بنده با اینجور كارها مخالفم. بارها به مسئولین و كسانى كه میتوانند جلوى این چیزها را بگیرند، تذكر داده‌ام."

بعد از قم نوبت به مشهد هم رسید و در مراسم شب احیای بیست و  سوم ماه رمضان ناطق نوری در حرم رضوی سخنانش ناتمام ماند وی که در خصوص بحث عدالت سخن می گفت سخنرانی اش با اعتراض مواجه شد و عده ای در بین سخنرانی وی با فرستادن صلوات مانع از ادامه سخنرانی ایشان شدند که مورد اعتراض ناطق نوری واقع شد و گفت: صلوات در هر جایی جایگاه ندارد. این ماجرا با سر دادن شعار و پرتاب آب معدنی! نسبت به حضور ناطق در مراسم معنوی شب قدر حرم رضوی همراه بود.

اما بعد از حادثه قم و تذکر رهبری بود که مجلس در کمیسیون اصل 90 پیگیر دست های پشت پرده  ماجرای 22 بهمن شد  و گزارشی را هم در صحن علنی مجلس قرائت کرد که رد پای افراد، تفکر و جریان خاص در آن کاملا مشهود بود با این همه  اخیرا باز شاهد حرکات اینچنینی در بروجرد بودیم که باعث شد سید حسن خمینی در پی دعوت دانشگاه آیت  الله بروجردی برای شرکت در همایش تبیین شخصیت علمی امام‌خمینی‌(ره)  تصمیم به عدم حضور  و سفر به این شهرستان بگیرد متاسفانه در پی تذکرات آشکار  و غیر مستقیم رهبری این بد اخلاقی ها هم چنان ادامه دارد و عده ای اصرار دارند چشم خود را بروی توصیه های رهبری مبنی بر عدم اختلال در وحدت ملی، جذب حداکثری و عدم برچسب زنی ضد ولایت فقیه  به هر دلیل به دیگران و.... ببندند و در حرکتی جلو تر از رهبری باز هم رفتارهای خلاف شرع و عرف را مرتکب شوند. باید دید سازمان های مربوط چه زمانی جلوی این حرکات را خواهند گرفت و خود سیاسیون نیز با رعایت اخلاق سیاسی، تقوا و پرهیز از بی اخلاقی های سیاسی به عنوان مرجع های رفتاری چگونه سعی در  جلوگیری از وقوع چنین بد اخلاقی هایی خواهد داشت.

باید دید سازمان های مربوط چه زمانی جلوی این حرکات را خواهند گرفت و خود سیاسیون نیز با رعایت اخلاق سیاسی  وتقوا و پرهیز از بی اخلاقی های سیاسی به عنوان مرجع های رفتاری چگونه سعی در  جلوگیری ازوقوع چنین بد اخلاقی هایی خواهد داشت

البته این حرکات در دل خود  پیام هایی هم برای مسئولین دارد که توجه به آنها دور از لطف نیست اما این رفتارها هر چند در ابعادی از خود دلسوزانه است اما عدم بصیرت افزایی و پیش گیری نهادهای مرتبط باعث می شود نقدها در مسیر صحیح خود وارد نشود از احساسات عده ای سو استفاده شود و بد اخلاقی ها سازمان یافته شود.

فردا 14خرداد 93 است اما باید دید آیا امسال باز این افراد علی رغم تذکرات رهبری و اعلام نارضایتی ایشان از چنین حرکاتی باز هم مرتکب چنین رفتارهایی خواهند شد رفتارهایی که دیگر نمی توان برای آن هیچ توجیهی حتی نقد و واکنش دلسوزانه عنوان کرد و جز انحراف از مسیر صحیح نقد و بصیرت سیاسی چیزی نخواهد بود.

امیر رضوانی

بخش سیاست تبیان