تبیان، دستیار زندگی
اسناد ارائه شده توسط ادوارد اسنودن نشان می ‌دهد عصب بینایی کار خود را به عنوان طرحی آزمایشی در سال 2008 آغاز کرده و تا سال 2012 همچنان فعال بوده است. این برنامه به جای گردآوری کامل گفتگوی وبکمی، برای جلوگیری از اضافه بار سرورهای GCHQ، تنها هر پنج دقیقه یک
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با دزدی نوین اینترنتی آشنا شوید!


اسناد ارائه شده توسط ادوارد اسنودن نشان می ‌دهد عصب بینایی کار خود را به عنوان طرحی آزمایشی در سال 2008 آغاز کرده و تا سال 2012 همچنان فعال بوده است. این برنامه به جای گردآوری کامل گفتگوی وبکمی، برای جلوگیری از اضافه بار سرورهای GCHQ، تنها هر پنج دقیقه یک عکس از کاربران ذخیره سازی می ‌کرده است.

دزدی اینترنتی

از زمان ابداع اینترنت تا زمانی که استفاده از اینترنت شکل عمومی پیدا کرد، تصور از پیش تعیین شده ‌ای درباره این امکان ارتباطاتی و اتفاقاتی که در آن می ‌افتد وجود نداشته است. بسیاری از اتفاقات افتاده است و سپس کسانی به دنبال تبیین و در مواردی برخورد یا جلوگیری از آن برآمده ‌اند.

در این راستا و براساس مطالعات صورت گرفته منشاء پیدایش جرم کامپیوتری و اینترنتی به قضیه "رویس" برمی گردد؛ او که بعد از بی مهری مسئولان یک شرکت فروش عمده میوه و سبزی، به عنوان حسابدار آنها انتخاب می شود از طریق کامپیوتر اقدام به حسابرسی کرده و با تغییر قیمت ها و تنظیم درآمد جنس ، مبلغی از مرجع آن را کاهش و به جای خاص واریز می می کند.

رویس با ظرافت خاصی قیمت ها را تغییر می داد ، بعد از آن با نام 17 شرکت محل و طرف قرارداد ، چک های جعلی صادر و از آن حساب برداشت می کرده به طوری که در کمتر از 6 سال بیش از یک میلیون دلار بدست آورده است اما به علت نداشتن مکانیزم برای توقف این روند، رویس خودش را به محاکم فضایی معرفی می کند و به 10 سال زندان محکوم می شود .بدین ترتیب زمینه پیدایش جرم رایانه ای شکل می گیرد و دادگاه را به تدوین قوانین مدون وا می دارد.

اینک پس از گذشت سال ها این امر (هک و جاسوسی) به امری بدیهی تبدیل گشته و روز به روز در حال پیشرفت می باشد تا جایی که امروزه شاهد روش هایی نوینی از جمله " کلیک دزدی" هستیم.

کلیک دزدی (Clickjacking) روش هوشمندانه ‌ای می باشد که هکرها برای ترغیب کاربران به کلیک کردن روی آیکن و یا فایلی ویروسی به کار می ‌گیرند

کلیک دزدی (Clickjacking) روش هوشمندانه ‌ای می باشد که هکرها برای ترغیب کاربران به کلیک کردن روی آیکن و یا فایلی ویروسی به کار می ‌گیرند. در این روش کاربر بدون این که بداند ممکن است با یک کلیک کردن ساده چه اتفاقات ناگواری برای سیستمش رخ بدهد، در دام هکرها می ‌افتد. این تکنیک به شکل‌ های مختلفی ظاهر می‌ شود؛ به عنوان مثال آگهی ‌های تبلیغاتی و یا جملاتی مانند "هرگز روی این فایل کلیک نکنید" که می‌ تواند هر کاربری از مبتدی گرفته تا پیشرفته را دچار وسوسه برای کلیک کردن کند.

برای خنثی کردن این ترفند امنیتی این توصیه‌های را جدی بگیرید:

1- از کلیک روی لینک ‌های مشکوک پرهیز کنید، این گونه صفحات مخرب اغلب کاربر را به کلیک روی لینک‌ هایی ترغیب می ‌کند که توضیحاتی جذاب دارد.

2- این فایل مخرب اینترنتی ممکن است در قالب یک ایمیل معمولی ارسال شود که لینکی را در خود دارد که به فایل ویدئویی حاوی خبری مهم و یا جالب می‌ رسد؛ اما شما تنها با کلیک روی دکمه اجرای فایل تصویری به صفحه مورد نظر هکر منتقل می ‌شوید.

دزدی اینترنتی

3- اگر از مرورگر فایرفاکس (Firefox) استفاده می ‌کنید ،پیشنهاد می ‌کنیم حتما افزونه No Script را که برای وبگردی امن در فایرفاکس در نظر گرفته شده است، نصب کنید؛ زیرا این افزونه در مواردی که از اسکریپت ‌های مخرب برای کلیک دزدی استفاده شده باشد، از حملات ممکن جلوگیری می‌ کند.

4- پیش از کلیک کردن روی لینکی در هر صفحه به بخش URL یا همان آدرس اینترنتی آن که با نگه داشتن ماوس روی لینک پدیدار می‌ شود، دقت کنید؛ این آدرس یا باید با آدرس اصلی وب ‌سایت که در نوار آدرس مرورگر است، همخوانی داشته باشد و یا با توضیحاتی که برای لینک مورد نظر نوشته شده است. توصیه می شود که حتی اگر درصد کمی هم به آدرس لینک شک داشتید، از کلیک روی آن پرهیز کنید.

فرآوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: همشهری آنلاین / باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط:

لینک های شما در فیس بوک!

بودجه آمریکا برای حملات سایبری

با این بازی کارمند آمریکا شوید!